Pszichiátriai kezelésre járok már egy éve . De én már érzem meggyógyultam. A kontroll vizsgálatokon is elmondta az orvos , hogy ebből kigyógyulok. Mégsem enged el. Mit tudok tenni? Megtehetem hogy nem járok már a gondozóba? Ugye nem kötelezhet rá?
11
oke de mi az alapbetegsege? Lehet bipolaris I alapbetegseg, erre jott egy "nagyfoku stressz" es jott a pszichozis.
"Ó hát 2 év után szokott visszajönni a betegség (ha magának egyáltalán vissza jön) de miért baj magának ha szedi a gyógyszert??" Az orvosa valasza volt, hogy mi a baja ha szedi. Valoszinuleg gyakran fordul elo nala a pszichozis ezert csokkenteni kell a gyakorisagat.
A kerdezo ahogy a 4-es kommentemben megirtam, igen, kezelgetni akarja, mert hamis remenyt ad, direkt, hogy mi lenne ha nem szedne a gyogyszert? Meggyakoribb pszichozis, szorongas, erosebb klinikai depresszio, melyulo betegseg. Nem tudni. Valamiert erolteti az orvos a gyogyszert nyilvan nem baromsagbol.
Egeszseges embernek nem irnak fel stresszre antipszichotikumot...
13 te meg orakulum vagy, hogy megmondod elore nincs alapbetegsege?
Egeszseges embernek nincs akut pszichozisa... az akut azt jelenti rovid ideig tarto. Bipolarisnal is van, lehet meg borderline-nal (bar ez erdekes dolog, errol vitatkoznak, hogy pszichozisban vannak-e vagy sem), pszichotikus depresszio.. rengeteg pszichotikus betegseg van. Egeszseges embernek plane antipszichotikumot nem irnak fel. Meg a bipolarisnak is Xanaxot igaz a antipszicho. melle.
De mondom. Ha valaki egy atlagos, normalis, mentalisan egeszseges ember, hiaba ideges, szorong, stressz, nagyon stressz. Nem fog pszichotikus lenni. Akkor mar tudod mennyien lennenek?...
Es hogy miert erolteti az is gyanus, ez a "megmergeznek" dolog is skizofren szeru pszichozis tunet, hogy "a vegen annyit kapok, hogy tenyleg lesz bajom". Nem tudom. Az egesz gebasz gyanus kerdezo. A doki rajta akar hagyni, alapbetegsegedet nem tudod van-e vagy tudattalanul tagadod, ugy erzed jol vagy de erolteti a doki, tipikus tunetek valamilyen mentalis betegsegre ne haragudj nem ki akarom huzni a nyelved a szadbol, de ezek tipikus tunetek.
Nagyon nagyon nehez NEKEM elhinni igy, hogy a doki rajtad akarja hagyni es te szerinted nincs alapbetegseged, meg meg sem nezted az anamnesist, hogy mit irt? Milyen diagnozis? Ott van egy reszletes szoveg elvileg, nem a BNO meg az Akut Pszichozis. Miert akarna rajta tartani antipszichotikumon. Engem ez zavar ha akut. Es mindig alibivel jon, ahogy az en dokim is szokott pszichotikus emberekkel. Ugyanez a szovegkornyezet. Aztan nem szedi, megint kezelheti. Valaki litiumot hagyta abba, aztan szetitta magat, vihette a mento az illetekes dokihoz aki o, surgossegire. Igaz az litium volt... De ugyanez a sztori.
csak kimásoltam a netről mitől alakul ki pszihózis anélkül , hogy valaki skizo, vagy bipoláris v egyéb más betegsége lenne. Ime! A kórkép esetén a pszichotikus állapot akutan alakul ki ( 2 héten belül) , olyan személyeknél akiknél korábban pszichotikus tüneteket nem észleltek. A téveszmék leggyakrabban üldöztetéses, vonatkoztatásos tartalmúak, a hallucinációk általában akusztikusak. Schizophrénia és az akut polimorf pszichotikus zavar kritériumai nem teljesülnek. Ha a téveszmék 3 hónapnál tovább tartanak a diagnózis perzisztáló paranoid zavar. Psychés kórokok
Egyszeri nagy stressz
Hirtelen, veszélyeztető változás a szociális státuszban
Elhárító mechanizmusok szerepe
Ingerszegény környezet
Szociális izoláció
Szociális támogatottság hiánya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!