Kötelezhetnek pszichiátriai kivizsgálásra?
Egy tanárom mániája, hogy folyton szomorúnak látszom és, hogy én biztosan depressziós vagyok. Valamelyik nap említette nekem a suliban, hogy lehet, hogy jó lenne legalább pár hetet valami kórházban töltenem.
"Kicsit" kezd már idegesíteni, amit csinál, mert én nem érzem úgy, hogy bármi bajom is lenne (családom szerint is jól vagyok). Bár nincs sok barátom, mégsem mondanám, hogy "szomorú"lennék. Sokszor amikor csak úgy random szünetekben nézek ki a fejembōl vagy valami, akkor elég gyakran megkapom, hogy sápadt vagyok vagy rosszul nézek ki stb. Holott csak alapból ilyen arcom van:/
A lényegre térve,, egyiknap a húgom azzal viccelōdōtt, hogy az az öreg nō majd intézkedni fog meg minden, én pedig komolyan beszartam, hiszen elég akaratos.
Szóval kényszeríthetnek arra, hogy elmenjek? Azért is aggódom, mert pszichológusra már kényszerítettek rá (bár az nem azért volt, mert depressziósnak hittek), és ott sem kérdezte senki a véleményem, úgyhogy félek, hogy itt is megteszik ugyanezt.
Próbáltam kicsit én is utána nézni mielōtt itt kérdeznék, de nem igazán találtam a megfelelō választ.
(Azt hozzátenném, hogy nem vagyok veszélyes se magamra, se másokra)
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam :) és majd még meglátom, hogy mi lesz ezen a héten a suliba. Ha nem hagyja abba, akkor beszélek majd az igazgatóval
#1: Igazából azért vagyok "ellene", mert nem érzem szükségét annak, hogy szakemberhez forduljak. Mostanában elég jól érzem magam szerencsére <3 meg igazából az elmúlt pár hónapban a legnagyobb gondom kb annyi, hogy sokat kell néha tanulni, szóval tényleg felesleges lenne ilyenekkel rabolni az orvosok idejét :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!