Szerintem bipoláris vagyok. Mit tegyek?
Jó, hogy ezt realizáltad. Belül kell megtanulnod folyamatosan fenntartani a jó hangulatot belül.
jún. 28. 13:52
Ha komolyan gondolod, hogy van ilyen jellegű problémád, akkor szakembert kell felkeresni. Pszichológus is jó lehet ha nem túl súlyos. Egyébként pszichiáter a jó. Gyógyszerek is vannak amikkel jól lehet kezelni a mentális betegségeket.
jún. 28. 14:06
ahogy 2 es irja, szakemberhez kell fordulni, nem foteldiagnosztizalni, az a legrosszabb, kezeletlen maradsz.
jún. 28. 14:25
Bipolárist elsősorban pszichiáter kezeli, viszont terápia is ajánlott mellé, de gyógyszerek nélkül eléggé súlyos is tud lenni a helyzet. Menj pszichiáterhez először, ő jobban ért a bipoláris zavarhoz, aztán majd eligazít. Akkor is, ha nem az a baj. Saját tapasztalatból mondom. Én minimális gyógyszert szedek, volt amikor nem is szedtem, de előjöttek az epizódjaim, akkor kell.
jún. 28. 17:09
5/10 A kérdező kommentje:
Kértem időpontot a pszichológusomhoz
Ne pszichológushoz kérj időpontot. Felesleges. Az orvos mindent tud amit a pszichológus nyújtana neked, de cserébe gyógyszert is tud írni.
Bipolárisként (ha valóban az vagy) elengedhetetlen a gyógyszer szedése, mert az tart stabilan. Nem leszel magad alatt és túl sem pörögsz.
Én csak sima depresszióval küzdök, de azzal nagyon. Orvoshoz kell menni. Pszichés bajokkal is orvoshoz. Pszichológushoz ventillálni jó elmenni, vagy ha konkrét terápiára jársz.
jún. 30. 13:27
6
Igaza van, a pszichiater konziliumot is tart (beszelgetes), nekem 40 percet, hogy milyen panaszaid vannak, miket tapasztalsz. Ha ugy latja, hogy mentalis betegseg, ott helyben fel tud irni valamit. Ha nem lat semmi gondot akkor tisztazza veled es bekesen hazamehetsz, bar a bekes lehet nem az lenne. Pszichologus is ugyanezt csinalja/csinalna, elbeszelget veled, csak annyi a kulonbseg, hogy o nem irhat fel gyogyszert csak mondja "esetleg egy pszichiatert meg kene probalni mi az o velemenye". Aztan kidobtal nem tudom mennyi $$$-t.
jún. 30. 14:03
8/10 A kérdező kommentje:
Igen én ezt megértem de nem akarok gyógyszert szedni. Szedek antidepresszánst, meg adhdra ritalint, vesémre valami cuccot ez bőven elég
“ez bőven elég” Hát nyilván az lenne a jó ha nem kéne semmit sem szedni. Viszont ha valaki beteg, legyen az fizikai vagy mentális betegség, akkor azt kezelni kell. Szakemberekkel, és/vagy gyógyszerekkel. Későbbiekben ha öregszel, ennél csak több gyógyszer fog kelleni. Elég szétnézni az embernek a családjában. Vannak akik több tucat gyógyszert szednek naponta, mert kell! Ez van és kész. De majd a pszichiáter dolga meghatározni neked van e rá szükséged. A te dolgod meg, eldönteni beveszed e. Csak a bipolárisoknál elég sanszos, hogy az embernek a családja is rámegy a problémára ha az állapot súlyos de nem szed gyógyszert.
jún. 30. 21:07
Én sem örülök, hogy gyógyszert kell szednem, de hát muszáj, mert másképp megölném magam a szenvedés miatt. Ha már úgy is szedsz antidepit meg ritalint, akkor egy hangulatstabilizáló már nem lesz olyan sok extra.
júl. 6. 16:46
Kapcsolódó kérdések: