Édességet kívánom de félek ha eszek egy keveset,túl zabalom magam, és az egy kis csokiból akár több lesz Mindig így járok.Mitől van ez?(régen anorexiás voltam,és több éve megmaradt az evés zavarom)
Figyelt kérdés
2024. jún. 24. 06:31
1/6 anonim válasza:
Megválaszoltad. Evészavarod van.
2/6 A kérdező kommentje:
Soha nem fog már elmúlni segítség nélkül?nincs pénzem pszichológusa,és 10 éve ilyen gondolataim vannak
Minden tükörben nézem magam evés után és bűntudatom van,ha egynap többet eszek
Dolgozni is azért szeretek sokat mert akkor alig eszek,de amikor pihenő napos vagyok rettegek,hogy falásrohamom lesz.
Akárhogy edzek,akármennyit edzek,gyűlölöm magam
Ha bókot kapok sem érdekel,mert én nem tudom mások mit látnak de biztos nem azt,amit én.
Iszonyatosan félek a hizastol
Rettegek tőle
Emiatt ha egyszer rám jön egy ilyen falasiroham utána pánikroham is jön rám
Nem tudom,talán én már sosem fogok meggyógyulni?
Nincs senkim,volt parom 4 év után emiatt elhagyott ami még jobban bele lökött ebbe
Ahogy ér egy csalódás csak rosszabb.
2024. jún. 24. 07:09
3/6 anonim válasza:
Voltam anorexiás nekem elmúlt végleg. 154cm 39kg lettem gyakorlatilag anyám miatt mert mérlegen mért és azt állította olyan kövér leszek ha xy-t még megeszek mint ő (100kg). Korlátozta a vacsoraadagom is. Majd magamtól nem ettem csak napi 300kalt. Így lementem 51ről hamar. Majd egy évvel késöbb nyári szünetbe azt hittem elmúlt, visszahíztam kicsit 48ra és újra fogyóztam 43ig. 400-500kalóriával Ott jött egy elhatározásom, nem jó amit csinálok. Edzeni kezdtem még keményebben, de mellette zabáltam. Sokszor azt éreztem kipukkanok de muszájból magamba tömtem. 900-1000kalt ettem késöbb felmentem 1700ig. Most 46kg vagyok és elégedett, új célom hogy megizmosodjak minnél jobban és 50et elérjem. Ha kérdésed van írj rám nyugodtan.
4/6 anonim válasza:
Amik még segítettek: nem nézegetni magam csak heti 1x. A mérleget elpakolni.
5/6 anonim válasza:
Be tud utalni szakorvos allami finanszirozott pszichologushoz
6/6 anonim válasza:
Sajna ugyanebben a cipőben járok én is. 1 éve gyógyultam ki az anorexiából, de az evészavar nem múlt el. Sőt szerintem kényszerevő lett belőlem, mert hiába eszek sokat egy nap mindig ott van az elégedetlenség meg annak a gondolata, hogy össze akarok zabálni mindent. Nah de hogy a kérdésre is válaszoljak, nekem az segít, hogy elkezdtem kalóriákat számolni. Ha eszek pl egy tábla csokit mindig megnézem a hátulját és utána a nap többi részében már csak annyi kalóriát viszel be, amitől biztosan nem fogok elhízni. Tudom evészavarosként ez lehet nem a legjobb módszer, de nekem sokat segít, mert bűntudat nélkül ehetek sokat meg így a súlyomat is tudom tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!