Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tudok kezdeni a visszatérő...

Mit tudok kezdeni a visszatérő rossz emlékeimmel?

Figyelt kérdés

Nem tudom mennyire lesz érthető, de azért megpróbálom normálisan körül írni.

Vannak olyan régen történt rossz élményeim, amiknek az emlékei mai napig kísértenek. Legfőképpen egy volt párkapcsolatomhoz köthetők.

A volt párom egy erőssen (érzelmileg) bántalmazó személy volt, érzelmileg nyagyon hűvös volt velem, volt hogy megalázó helyzetbe hozott, volt hogy szexuálisan traumatizált.

Már 3 év telt el azóta, hogy szakítottam vele, de mai napig néha betörnek a vele kapcsolatos rossz emlékek, majd hogy nem napi szinten.

Ezek az emlékek tök random szoktak jönni, de a legtöbb esetben valami kiváltja őket. Pl. ha nézek olyan filmet amit ketten néztünk és utána baj történt, vagy ha olyan helyre megyek ahova gyakran jártunk, és legrosszabb esetben, ha azt hallom, hogy egy olyan szexuális tevékenységet említenek (viccelődnek vele) amivel engem gyakorlatilag traumatizált.

Amikor ezek az emlékek vissza jönnek, akkor van hogy lefagyok és egy mély somorúság, gyászhoz hasonló érzés fog el.

Na most tudom hogy ez tuti nem normális, nem is beszélek erről senkinek mert qurvára nem értenék meg.

Akinek volt ilyen az hogy birkozott meg vele? Meddig tart ez?

21/L

2024. jún. 23. 16:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Milyen magas ló? Az, amelyikről te ugatsz másoknak, hogy ne diagnosztizáljanak, és a semmiből kijelented, hogy a kérdezőt depresszióval meg szorongással diagnosztizálják? :D nincsenek racionális érveid, de hajoljon meg mindenki a 80-as IQ-s nagyságod előtt.

édesistenem, gyere le...

2024. jún. 24. 08:08
 12/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Kár, hogy ezekről a dolgokról nem beszélsz senkinek. Legalább a párodnak el kellene mondani. Meglátod, könnyebb lesz. Főleg, ha megért.

Valakinek beszélni kell róla.

Egyébként saját tapasztalatból tudom, hogy a bántásokat, a rossz emlékeket teljesen nem felejti el az ember. (És azt sem felejti el, ha saját maga tett valami rosszat). Talán így van ez jól. Halványuljanak megfelelő mértékben az emlékek, már az is eredmény.

2024. júl. 9. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!