Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mekkora a minimális IQ és az...

Mekkora a minimális IQ és az esély arra, hogy villamosmérnöki egyetemet végezshessek krónikus depressziósan?

Figyelt kérdés

Röviden sokan ajálják nekem a továbbtanulást (Igen szakközépre járok és villanyosnak tanulok), mivel hogy az elmúlt 3 évben számos szakbeli sikerben volt részem, amit főleg a kitartó csapatmunkának köszönhetek igy sokan motiválnak hogy menjek egyetemre, ezzel a probléma csak annyi lenne hogy van egy olyan érzésem mintha a környezetemben ezeknek az embereknek elment volna az esze...

Valójában felsem fogják hogy a villanyosmérnüki szak és egyébb technikumban tartozó szak tanulása felsőfokon már nem egy átlagos embernek való, tudom most azt gondoljátok hogy idővel és tanulással mindent ellehet érni, de valójában szerintem minden ilyen tevékenységhez van egy minimális emberi kapacitás ahoz hogy azt még időn belül eltudja érni, konkrétan a neten azt olvastam hogy egy villanyosmérnök átlagos IQ-ja 120 fölötti, de nekem egyenlőre mindenféle pontszámot adtak ezek az ingyenes vagy olcsó online tesztek amikre nem is igazán hagyatkozom (volt hogy 125 volt a maximum és néha becsúszott a szivfacsaró 91 is amikor majd öngyilkos lettem)...

Engem személy szerint érdekel a szakom a matek is bejönne ha értelmes matek tanáraim lettek volna a tanulmányaim során, viszont hát a szakirányú egyetemeken a jó matektudás az alap és minimális elvárás, csakhogy azzal a matek tudással amivel eddig engem tanitotak és ebből adódóan megtanultam kb. a s*ggem törölhetem ki, ráadásul súllyosabb mentális gondokkal is küzdök(extrém szorongás, depresszió)

Azt mondják ezek a mentális betegségek főleg a túlgondoló inteligensebb embereket érintik, viszont az én esetemben szerintem csak a normális IQ intervallumába tartozom...

jún. 9. 01:30
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem neked nem biztos, hogy most jött el a továbbtanulas ideje. Én vegigcsináltam pár egyetemet, human területen ami biztos hogy jóval könnyebb a műszaki egyetemeknél, de így is tudom, hogy nagyon kemény dolog az egyetem, és nagyon topon kell lenni, hogy tényleg el is végezd. Egyik szakomon végül 50% diplomázott le, másikon kb 7% !!! igaz hogy a harmadikon szerintem 90% de akkor is sokat mond ez arról, hogy egy egyetemen bizony hajtani kell. Ehhez kell egy folyamatos mentális erőkifejtés, nem kicsi. Mivel előfordul, hogy az elvárások a lehetetlen határát súrolják. A helyedben érettsegi után először elmennék dolgozni, bérelnék egy olcsó szobát, és pár évig anyagilag és mentálisan is összeszedném magam. Majd megerősödve nekivágnék az egyetemnek.
jún. 22. 14:00
 32/47 anonim ***** válasza:
90%
#30 Nagykorú és gondolom munkaképes vagy, szakadj ki a toxikus környezetedből, dolgozzál és vegyél ki egy albérletet, éld akkor a saját életed. Ennyire egyszerű. #31 Kétlem, hogy egy jogi vagy egy orvosi, esetleg tanári diplomát könnyebb megszerezni, mint egy mérnökit. Mindez érdeklődés és beállítottság kérdése.
jún. 22. 15:20
 33/47 anonim ***** válasza:
85%

Van az a mondás, hogy ami nincs meg ésszel (a te esetedben IQ-val), az pótolható szorgalommal. Ez tényleg így van, ergo lényegtelen az IQ.

A depressziód viszont sürgősen kezelendő, mert mint ahogy azt már többen is leírták előttem, nem csak az IQ-dat viszi le, de a motivációdat is, miközben tán nem is te vagy a lusta és a motiválatlan, csak a depressziód tesz téged olyanná. Keress fel egy pszichológust sürgősen, és ahogy szintén írták már előttem: dolgozz és költözz el otthonról mihamarabb!

Én még azzal a mindjárt kiszavazott előttem szólóval is egyetértek, aki szerint nem sürgős a továbbtanulás, szerintem sem sürgős, ha ilyen kimerült állapotban vagy, hiszen a felsőoktatásban tényleg az erőd 200%-át kell adnod, amikor te a saját normád 25%-án vagy épp most, az eddigi leírásaid alapján - így tényleg kár lenne nekifogni, mert nagyobb esélyed van már az elején kibukni, mintha előbb kezeltetnéd a depressziódat pszichológussal.

Elfáradtál, pihenjél, de ne sokat, mert amint kiszállsz az iskolapadból, nehéz lesz visszaülni, ez is igaz sajnos.

De a depresszió olyan, hogy van kezelési módja: gyógyszerrel pszichiátertől vagy csak beszélgetéssel pszichológussal, de gyógyítható, életmódváltozással: mozogj rendszeresen, sportolj és étkezz egészségesen, igyál elég vizet, napi bő két litert, hiszen azért is lehetsz depressziós, mert ez nincs meg.

Ne bántsd magadat, hiszen a negatív gondolataidat és érzéseidet okozhatják mind a depressziód, mind a fizikai fáradtságod, kimerültséged, ezeken pedig mind könnyű segíteni: terápiával, pihenéssel.

Még semmi nincs veszve! Költözz el otthonról!

jún. 22. 20:33
 34/47 A kérdező kommentje:

32es,1. ilyen álapotban aligha vagyok munkaképes mikor az agyból való kikelés is szenvedés

2."vegyél ki albérletet" persze olyan könnyen beszélsz mintha még a múltban élnél, ha nem esne le milyen árak vannak manapság sőt még egy átlagos embernek is nehézsége van eltartani magát átlagos fizetéssel nemhogy egy pályakezdőnek...

Igen ezt neked leírva ennyire egyszerű...

"Kétlem, hogy egy jogi vagy egy orvosi, esetleg tanári diplomát könnyebb megszerezni, mint egy mérnökit. Mindez érdeklődés és beállítottság kérdése."

Ebben legalább van valami igazság az egyetlen bökkenő , hogy ilyen álapotban az érdeklődésem nemcsak ebben az irányban de még az életben lemegy mínuszba és elég egy ilyen alkalom és megbuktak...

jún. 23. 03:21
 35/47 anonim ***** válasza:
100%
#34 Ne a kifogásokat keresd. Én is fel tudnék sorolni nem egy okot, hogy miért ne dolgozzak. Igen, a munka erőfeszítéssel jár. Valóban könnyen beszélek, tudod az én seggem alá nem rajtak semmit, magamnak kellett megteremtenem az egzisztenciámat.
jún. 23. 08:05
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
En direkt írtam, hogy szobát vegyél ki. Nem kell rögtön külön lakás, elég efy pici, olcsó szoba. Azt egy gyári munkás/takarítói fizetésből is ki lehet gazdálkodni. Kifogás pedig igen, mindig lesz. Én is tudnék gyártani magamnak ezret.
jún. 23. 08:39
 37/47 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit nyitottabnak kellene lenni és kevesebbet képzelődni meg agyalgatni kérdező!

Amikor rádjön a képzelődés meg az agyalgatás vagy a sértődöttség akkor szigorúan b@szass le 100 fekvőtámaszt instantba!

Ép testben ép lélek!

júl. 12. 08:20
 38/47 anonim ***** válasza:

"az itthoni környezet lehúz"

Mindenképp el kell költöznöd, akár egy pici szobába.

Ne a hátrányokat és az akadályokat nézd, hanem hogy mi a tegtöbb, amit ki tudsz hozni a helyzetből, és hogyan.

Magadért és a jövődért érdemes tenni. Ha leteszed a fölösleges lelki nyomást, menni fog az egyetem.

júl. 12. 09:36
 39/47 anonim ***** válasza:
Nagy IQ nem kell hozzá, szorgalom elég.
júl. 12. 20:41
 40/47 A kérdező kommentje:

38as, és ezt miből számitottad ki?

Én ott tartok hogy semmi energiám se motivációm bármin is változtatni, egyszerűen annyira kiégtem hogy feladtam mindent, igyekszek "normálisan" funkcionálni, de a végeredmény úgyis az hogy alig várom hogy meghaljak.

A jövőt pedig qurv@ra leszarom, hisz nekem mindig rossz monoton jövőm lesz igyis-ugyis, ez igy megy már gyerekkoromtól.

júl. 13. 21:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!