Mekkora a minimális IQ és az esély arra, hogy villamosmérnöki egyetemet végezshessek krónikus depressziósan?
Röviden sokan ajálják nekem a továbbtanulást (Igen szakközépre járok és villanyosnak tanulok), mivel hogy az elmúlt 3 évben számos szakbeli sikerben volt részem, amit főleg a kitartó csapatmunkának köszönhetek igy sokan motiválnak hogy menjek egyetemre, ezzel a probléma csak annyi lenne hogy van egy olyan érzésem mintha a környezetemben ezeknek az embereknek elment volna az esze...
Valójában felsem fogják hogy a villanyosmérnüki szak és egyébb technikumban tartozó szak tanulása felsőfokon már nem egy átlagos embernek való, tudom most azt gondoljátok hogy idővel és tanulással mindent ellehet érni, de valójában szerintem minden ilyen tevékenységhez van egy minimális emberi kapacitás ahoz hogy azt még időn belül eltudja érni, konkrétan a neten azt olvastam hogy egy villanyosmérnök átlagos IQ-ja 120 fölötti, de nekem egyenlőre mindenféle pontszámot adtak ezek az ingyenes vagy olcsó online tesztek amikre nem is igazán hagyatkozom (volt hogy 125 volt a maximum és néha becsúszott a szivfacsaró 91 is amikor majd öngyilkos lettem)...
Engem személy szerint érdekel a szakom a matek is bejönne ha értelmes matek tanáraim lettek volna a tanulmányaim során, viszont hát a szakirányú egyetemeken a jó matektudás az alap és minimális elvárás, csakhogy azzal a matek tudással amivel eddig engem tanitotak és ebből adódóan megtanultam kb. a s*ggem törölhetem ki, ráadásul súllyosabb mentális gondokkal is küzdök(extrém szorongás, depresszió)
Azt mondják ezek a mentális betegségek főleg a túlgondoló inteligensebb embereket érintik, viszont az én esetemben szerintem csak a normális IQ intervallumába tartozom...
Nem sok. Ez olyan mint egy ragogumi, legalabbis nalam. Marmint a tunetek. Klinikai depresszioval, nem sima depresszioval az mas, mint a feszultseg es a szorongas. Nehez oran koncentralni, ZH, vizsga, tanulas, haverkodas talan meg ok, voltam en 5 os atlagu nagyjabol, nem tudom az IQ-mat nem is erdekel, aztan voltam en 3-mas, majd rohejes, de gyengitettek rajta 2.7 korulre, es kidobtak, felvettem hitel, fizethetem. Mar gyogyszerezve voltam. Ha nem lettem volna, szerintem elso masodik felevben mehettem volna utcara. De persze ezt ki erti meg.. szulok, rokonok? Hagyjuk a bohockodast. Egy embert ismerek aki skizofren es bipolaris meg mindennel diagnosztizaltak, szetvagdosta magat is, igaz nemet a srac, de lenyeg, hogy az anyja bipolaris, es egyedul o normalis vele, fogadja el es figyel vigyaz ra, ad neki plusz penzt, ott kapnak egyeduli szobat is, noverek bekopognak hogy minden rendben-e, ha nem mesz pszichologushoz felhiv hogy miert nem, tehat odafigyelnek. Ja ez egy sima korhaz.
De remeljuk mas a te eseted, ahogy 3-mas irta, ne parazz.
Jól látod azon részét, hogy vannak mentális és lelki errorok ott erősen, amikkel kéne kezdeni valamit, lehetőleg akár megfelelő (!) szakértőkkel. Mondjuk zsebbe kell nyúlni.
Nem egészen pontosan ezek azok a pontok és nem így, amik a kritériumok. Lehet, hogy olyan közegbe is kerülsz, hogy segít (de nem oldja meg!) minden problémádat. Meg én ismerek tök buta, de magolóst is, meg vannak, akiket betanított mérnököknek neveznék.... sokan közülük tök hlyék. Vagy emberileg full errorok. Nem ez csak a kulcs.
Ez ettől nem egy igen-nem TTL jelszint, meg előtte egy logikai kapuval. Ez nagyon sok mindennek a szuperpozíciója.
ui.: azért a java része se nem full hülye (esélyesen te se), meg nem is emberileg full error (esélyesen te se).
Neked tán alapvető problémáid vannak önmagaddal, a világgal, a traumáiddal, azok feldolgozásával-kezelésével, meg ki tudja mikkel.
Lehet úgy átbszott a nőd, hogy azóta ilyeneken keringesz így, vagy mittudomén
Bár szerintem már egy sima villanyászat is olyan, ami nem az, hogy kitörölné vele az ember a seggét. Persze ilyen mentalitásoddal lehet minimálbérbe vagy bejelentve és még túlórázol a semmire ezerrel és nem hiszed el magadról, hogy többet érdemelnél. Esetleg még a főnök is ver, mint a koreaiakat a gödi gyárban amazok :D mittudomén
de itt vannak problémák és másfélék és máshogy, mint ahogy te érzed, meg esélyesen az okaik és megoldásaik is mások - mi utóbbiról le is tennél
másik.... (én vagyok amúgy a ma 01:32, ma 01:37, ma 01:41)
nem tudom, hogy jelentkeztél-e és hová, vagy hová akarsz menni, mert úgy is elég nagy különbségek vannak, illetve hogy villanyszerelés címén mit fogadtatsz el hogyan tárgyakat, na ott is mattot adhat valaki magának (ha azért nem tud felvenni valamikor elég kreditet, vagy akármi)
8as, jelenleg 3.-os vagyok koleszon
, van még hátra egy évem és lényegében ezért is tettem fel ezt a kérdést, hogy egyáltalán érdemes lenne-e külön órákat venni matekból, fizikából annak érdekében hogy legyen esélyem továbbtanulnom vagy egyszerűen egy marhaság amit most itt összehabatyolok...
Jah és kedves halgatók, ahogyan az idők múltak ésszre vettem magamon hogy az itthoni negativ distresszek amiket már kisgyerekkoromtól kezdve kapok a fő tényezők amiért ellustulok, elmegy minden motivációm és életkedvem...
Az itthon számomra magam a pokol legmélyebb helyét szimbolizálja, mikor pedig innen kiszabadulok vagyis elmegyek itthonról máris megkönnyebülten és jobban érzem magam...
Már csak azt bánom, hogy annó nem volt meg a bátorságom hogy "kiszökjek a toxikus mamahotelemből" vagyis egy távolabbi nagyvárosi középsulira mentem volna, ahol már a tanulásba is bele tudtam volna élni magam és sokkal kiegyensúlyozottab lettem volna, csak hát annó anyagilag sem volt rá nagyon lehetőségem viszont az össztöndijból lehet eltudtam volna élni, de ez nem is lényeges mivel ez már csak a mult és azon már nem tudok változtatni sajna...
Ami azt jelenti hogy a jövőben ezért is szeretnék továbbtanulni, egyrészt hiánykozik a mamahotel az esetemben "toxikus" mamahotelból megszebadulni, megismerkedni értelmes és ezzel nagyobb valószinűségel rendes emberekkel meg főleg hogy diplomával máris tágulna a munkaválalási opcióm, ebbe bele értem azt is hogy nem szeretnék életem végéig a rabszolgaság legalján maradni, de nyilván ez még messze volna(ezzel a mondattal nem szeretnék megsérteni semmilyen kissebb és átlagos pozición lévő munkást), engem nem annyira vonz hogy örökké azon a szinten maradjak hogy fizikai munkát keljen végeznem, nyilván tisztában vagyok azzal hogy ezért tenni kéne és ehez nem elég egy diploma hanem kemény munka, tanulás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!