Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mekkora a minimális IQ és az...

Mekkora a minimális IQ és az esély arra, hogy villamosmérnöki egyetemet végezshessek krónikus depressziósan?

Figyelt kérdés

Röviden sokan ajálják nekem a továbbtanulást (Igen szakközépre járok és villanyosnak tanulok), mivel hogy az elmúlt 3 évben számos szakbeli sikerben volt részem, amit főleg a kitartó csapatmunkának köszönhetek igy sokan motiválnak hogy menjek egyetemre, ezzel a probléma csak annyi lenne hogy van egy olyan érzésem mintha a környezetemben ezeknek az embereknek elment volna az esze...

Valójában felsem fogják hogy a villanyosmérnüki szak és egyébb technikumban tartozó szak tanulása felsőfokon már nem egy átlagos embernek való, tudom most azt gondoljátok hogy idővel és tanulással mindent ellehet érni, de valójában szerintem minden ilyen tevékenységhez van egy minimális emberi kapacitás ahoz hogy azt még időn belül eltudja érni, konkrétan a neten azt olvastam hogy egy villanyosmérnök átlagos IQ-ja 120 fölötti, de nekem egyenlőre mindenféle pontszámot adtak ezek az ingyenes vagy olcsó online tesztek amikre nem is igazán hagyatkozom (volt hogy 125 volt a maximum és néha becsúszott a szivfacsaró 91 is amikor majd öngyilkos lettem)...

Engem személy szerint érdekel a szakom a matek is bejönne ha értelmes matek tanáraim lettek volna a tanulmányaim során, viszont hát a szakirányú egyetemeken a jó matektudás az alap és minimális elvárás, csakhogy azzal a matek tudással amivel eddig engem tanitotak és ebből adódóan megtanultam kb. a s*ggem törölhetem ki, ráadásul súllyosabb mentális gondokkal is küzdök(extrém szorongás, depresszió)

Azt mondják ezek a mentális betegségek főleg a túlgondoló inteligensebb embereket érintik, viszont az én esetemben szerintem csak a normális IQ intervallumába tartozom...

jún. 9. 01:30
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%
Amíg hagyod, hogy a depresszió irányítsa az életedet, addig ez így is lesz. A gondolkodásmódodon senki sem tud változtatni, csak te magad. És ez nem egyszerű, a pszichológus csak segíthet ebben. Gondolom tudod, hogy a depresszió egyéb személyiségzavarokkal is társul(hat), ilyen például az alacsony önbecsülés. Ne az IQ-dra fogd azt, hogy lusta vagy tanulni. Ha az IQ-ddal lennének komoly problémák, akkor nem depressziósként, hanem szellemi fogyatékosként tengetnéd napjaidat, nem pedig szakmai eredményeket érnél el.
jún. 21. 22:46
 22/47 A kérdező kommentje:

21es, csak szólnék hogy voltam én már szellemi fogyatékostól kezdve pánikbetegig minden diagnosztizálva és ez a fő ok ami el vette minden reményem, hisz egy szellemi fogyatékos kb. egy totál életképtelen egyedül magáról gondoskodni, lassú gondolkodása van és egyebek...

Én nem tartom teljesen magam annak, mivel néha van hogy briliáns ötleteim, remek problémamegoldó képességem van a probléma viszont, hogy ez a képesség csak ritkán jön elő és ez előtt kb 10x annyi ostoba hibát vétek el amit lehet más ember nem hibázna el és ezért tartom magam életképtelennek...

Figyelem, koncentráció, kitartás, életkedvhiány, magány és még sorolhatnám miben szenvedek már gyerekkorom óta...

"Ne az IQ-dra fogd azt, hogy lusta vagy tanulni. Ha az IQ-ddal lennének komoly problémák, akkor nem depressziósként, hanem szellemi fogyatékosként tengetnéd napjaidat, nem pedig szakmai eredményeket érnél el."

Igen lusta vagyok tanulni, mivel annak a tudata hogy megvan arra az esély hogy átlag alatti IQ-m lehet elveszi minden motivációm és kedvem hozzá, bővebben kifejtve a tudat hogy az adott anyagot mondjuk 3x annyi időbe kerülhet a számomra bemagolni elveszi a motivációm, mivel ha épp eszű lennék akkor maradna 3x több időm ami közben valami mást csinálhatnék...

És az egyetemen tegyük fel hogy egy épp embernek 5x többet kéne tanulnia mint a középsulin az alap matek azt mondja hogy hogy számomra ez 15x annyi lenne, vagyis én nem csinálnék az egész szemeszterben semmi mást, csak magolnék és a tanulmányaimra fókuszálnék minden szabad időmben, amint haza érnék a munkahelyemről...

Nem vagyok pedagógus, de szerintem mindennek megvan a határa különösen ezen a téren, hisz ha a leirtak alapján én bele vágnék akkor még legalább az 3 évig ezt folyamatosan csinálni hogy elérjem még az első fokú diplomát is kinszenvedés lenne, ráadásul mellete ott van az is hogy semmilyen életkdvem és motivációm nem lenne, hisz ott lenne még mögötten

miliónyi probléma és konfliktus ami lehúzna...

Nem is hiába választottam egy gyengébb középiskolát, mert tudtam hogy az itthon szerzett mentális terrorizmus nagy hatással volna a tanulási eredményeimre és valószinűleg meg is buktam volna máshol, amit bánok hisz ha jó messze mentem volna az otthonomtól talán a normális emberek közti lét lehet kigyógyitott volna, de már mind1...

Megöregedtem és kiégtem a sok szenvedésbe, kb. egy 80 éves emberként érzem magam aki alig bir és csak arra vágyik hogy meghaljon.

jún. 22. 06:18
 23/47 A kérdező kommentje:

21es, mondjuk azt hogy hatalmas szerencséim voltak a szakmai sikereimben, főleg a csapatmunka tiszta eredménye, hisz egyedül képtelen lettem volna mindezt elérni, de másoldalt nékülem sem jött volna össze mindez.

ezzel arra akarok kilyukadni hogy simán lehetek még értelmi fogyatékos és az emberek 50%-a ezt is sugalja felém a másik fele pedig azt hogy nekem egyetemre kell mennem, de az is lehet hogy csupán hülyét csinálnak belőlem képtelen vagyok az emberekben bizni...

Ráadásul extrém túlgondoló vagyok, valakik azt mondogassák hogy főleg a magas agykapacitással rendelkező egyének képesek erre, de itt vagyok élő példaként bizonyitom a tényt hogy ez nem igaz.

Őszintén én abba a kategóriába sorolom be magam amibe fogyatékosnak vesznek, túl sok minden ért már eddig és nem maradt energiám folytani a semmit...

jún. 22. 06:30
 24/47 anonim ***** válasza:
#22-23 Nem akartam én megtenni, de szembesítelek akkor a valósággal: ez enyhe autizmus. Ami nem feltétlenül rossz dolog. El sem tudnád képzelni, hogy anno egyetemen hány hasonlóval találkoztam. Mind az oktatói, mind pedig a hallgatói oldalról. És előbbit kiemelném, szakmailag zseniális emberek oktattak lenyűgöző tudással és tudásháttérrel, viszont meglehet, hogy a cipőfűzőjüket nem tudják bekötni. Mégis tiszteletre méltó a munkásságuk.
jún. 22. 07:02
 25/47 A kérdező kommentje:

24es, "ez enyhe autizmus. Ami nem feltétlenül rossz dolog"

ja eggyátalán nem rossz dolog, ha nekem tényleg ilyen betegségem és ez lenne minden traumám kiváltó oka az nem rossz...

Semmit sem érek azzal hogy van egy adott terület az életben amiben kiemelkedő vagyok, miközben másban pedig visszamaradott, nem akarok ilyen lenni olyan akarok lenni mint mások.

Az nekem nem élet hogy lehet 1 évben 1-2 hónapig kb jól vagyok, visszont ennek az ára az hogy a maradanadó időben szenvedek csak...

Jobb lenne már meghalni

jún. 22. 07:20
 26/47 A kérdező kommentje:
amúgy sem tudom hogy ez autizmus-e, hisz annyi trauma ért már hogy szinte már nem érzem magam embernek sem és nem tudom hogy nem-e ez változtatott meg ilyenné
jún. 22. 07:23
 27/47 anonim ***** válasza:
Ez senkit nem érdekel, szedd már össze magad. Én is láttam már sok mindent. Például az egyik munkatársam down-szindrómás gyerekét. Nos, ő sajnos valóban fogyatékos. Ellenben te csak sajnáltatni próbálod magad, holott nem egy lehetőséged lenne szebbé tenni a jövődet.
jún. 22. 07:30
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
#20: Az átlag 120-as IQ azt jelenti, hogy a végzettek IQ-ja 100-140 között szór. Ebbe te is beleesel. A depresszió maga képes belassítani a gondolkodást, erre jöhet fáradtság, alacsony vércukor, nem kalibrált teszt, amit nem szakember értékel ki és akkor azt hiszed, hogy nem vagy értékes, pedig csak rossz napod volt. Az IQ-d megvan ahhoz, hogy sikerrel elvégezd az egyetemet, de a depresszió azt mondatja, hogy "úgysem fog sikerülni". Na ezzel kell szakemberhez menni! Ezt én innen pár bekezdéssel nem tudom belőled eltüntetni és elég ahhoz, hogy aztán feladd egy lépéssel a cél előtt. Ne pazarold el a támogatott félévjeidet, hanem fordulj szakemberhez, hogy sikerrel vehesd az akadályokat.
jún. 22. 09:10
 29/47 A kérdező kommentje:

27es, képtelen vagyok összszedni magam, az itthoni környezet lehúz, amint kiszököm innen azonnal jelentkeznek a szociális szorongás extrém fajtái, olyan mintha láncal lennék ide kötve miközben ez ami itthon zajlik már rég nem normális, az orvosok pedig tojnak rá, hiába mondtam hogy anyámnak sürgős kezeltetés kell a nárcisztikus viselkedésére de tojnak rá, csak engem hibáztatnak ha dührohamot kapok és idegenben jól elküldöm őt, tudjátok hová...

Viszont ha ez továbbra sem változik meg én kezdek bekattani durván, már így is az vagyok de ez a folyamat egyre inkább fokozódik és egyre inkább gyorsul...

jún. 22. 13:09
 30/47 A kérdező kommentje:
19 évesen simán kijelenthetem hogy kiégtem és 2 éve vagyok ebben a durva elszigetelt álapotban, az előtt is így volt de mára ez sokkal inkább rosszabbult, olyannyira magányos vagyok, hogy szinte már az emberekkel való interakciót sem tudom helyesen kezelni, viszont képtelen vagyok ebből kitörni mert folyamatosan visszaestek mindenféle kissebb ingertől, legyen szó egy rossz jegy kapásától máris fogyatékosnak hiszem magam és ezért pár napra mély pontra esek és végem...
jún. 22. 13:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!