Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mekkora a minimális IQ és az...

Mekkora a minimális IQ és az esély arra, hogy villamosmérnöki egyetemet végezshessek krónikus depressziósan?

Figyelt kérdés

Röviden sokan ajálják nekem a továbbtanulást (Igen szakközépre járok és villanyosnak tanulok), mivel hogy az elmúlt 3 évben számos szakbeli sikerben volt részem, amit főleg a kitartó csapatmunkának köszönhetek igy sokan motiválnak hogy menjek egyetemre, ezzel a probléma csak annyi lenne hogy van egy olyan érzésem mintha a környezetemben ezeknek az embereknek elment volna az esze...

Valójában felsem fogják hogy a villanyosmérnüki szak és egyébb technikumban tartozó szak tanulása felsőfokon már nem egy átlagos embernek való, tudom most azt gondoljátok hogy idővel és tanulással mindent ellehet érni, de valójában szerintem minden ilyen tevékenységhez van egy minimális emberi kapacitás ahoz hogy azt még időn belül eltudja érni, konkrétan a neten azt olvastam hogy egy villanyosmérnök átlagos IQ-ja 120 fölötti, de nekem egyenlőre mindenféle pontszámot adtak ezek az ingyenes vagy olcsó online tesztek amikre nem is igazán hagyatkozom (volt hogy 125 volt a maximum és néha becsúszott a szivfacsaró 91 is amikor majd öngyilkos lettem)...

Engem személy szerint érdekel a szakom a matek is bejönne ha értelmes matek tanáraim lettek volna a tanulmányaim során, viszont hát a szakirányú egyetemeken a jó matektudás az alap és minimális elvárás, csakhogy azzal a matek tudással amivel eddig engem tanitotak és ebből adódóan megtanultam kb. a s*ggem törölhetem ki, ráadásul súllyosabb mentális gondokkal is küzdök(extrém szorongás, depresszió)

Azt mondják ezek a mentális betegségek főleg a túlgondoló inteligensebb embereket érintik, viszont az én esetemben szerintem csak a normális IQ intervallumába tartozom...

jún. 9. 01:30
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
10es válaszom kicsit összetett és valószinűleg szintúgy fejfárasztó mint az átalam kitett kérdés, úgyhogy nem ajánlom gyenge idegrendszerű embereknek az elolvasását.
jún. 10. 17:15
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
Akkor leírom a saját tapasztalatomat, #3 vagyok. Gimi után nem vettek fel egyetemre, mert elég humán jellegű volt a gimi, és hát az nem is volt elég a bme-re, nem foglalkoztam annyit a matekkal és a fizikával. Csináltam utána egy elektrotechnikus okjt, és elmentem dolgozni. Mindez történt 8 éve, viszont nem éreztem és nem is érzem úgy a munkahelyemen, hogy ez az én szintem, szóval 3 éve felvételiztem levelezőre (mérnökinfó), és fel is vettek (akkoriban változott valami a pontszámításban, és az okj is dobott rajta, így bőven túlszárnyaltam a kb 300-as ponthatárt, 440 ponttal vettek fel (előtte pár évvel okj nélkül és ugyanazzal az érettségivel 32x pontom volt). Aztán jött az, amit pokolnak szoktak nevezni az emberek. Az első 3 szemeszterben vért izzadtam, leginkább a fizika akasztott meg (2x buktam meg belőle), a matek sem volt egy leányálom, de lehetetlen sem volt megtanulni. Mellette persze akár túlóra is a munkahelyen, mert valamiből ugye meg kell élni. Ennek ellenére ha ezeken átküzdi magát valaki, onnantól kezdve már csak szorgalom kérdése az oklevélszerzés, bár beeshet még menet közben 1-2 vicces tárgy, de azok már kevésbé veszélyesek, mint az alapozó tárgyak. Ami pedig a mentális problémáidat illeti, fordulj szakemberhez, hátha az segít. De nem sokat fog. Amíg el nem határozod magadban, hogy te ezt el akarod és el is fogod végezni, addig járhatsz a legkiválóbb pszichológusokhoz is, szerintem időarányosan drágább, mint az önköltséges tandíj bárhol. Én is depressziós vagyok, de tudom annyira kontrollálni, hogy ez ne befolyásoljon jelentősen a munkában vagy a tanulásban. És egy dolog az iq, hidd el, nem egy olyan "mérnökkel" beszélgettem már munka közben, hogy az is meglepett, hogy önállóan képes levegőt venni, nemhogy megoldani valamit amihez gondolkodni kell. Valahogy mégis elvégeztek az ilyenek is egy bsc-t. Illetve a továbbtanulással vesztenivalód nincsen. Ha esetleg nem megy, nem jön be, otthagyhatod az államit (emlékeim szerint) visszatérítés nélkül az első 2 félévben. Illetve jövőre felmérheted magad, úgyis tanácsos érettségi előtt kitölteni az előző évek érettségijeit, abból tudsz saccolni magadnak egy pontszámot (a felvin van erre egy kalkulátor pluszpontokkal meg mindennel), illetve reménykedhetsz a legjobbakban, mert ha jól tudom már egyeteme válogatja, hogy mire adnak pluszpontot, mert megint változtattak a törvényen. Ami pedig a jelentkezést illeti, nem kötelező a legnevesebb egyetemekre jelentkezni, de elnézve oda sem vészes a ponthatár ilyen szakra. Pl ránéztem kíváncsiságból, kandó, villanymérnök, nappali tagozat állami ösztöndíjjal 350 pont volt. A minimum pontszám 280, ennyit mindenképp el kell érned, ha bsc-re szeretnél menni, foszkhoz talán 240 vagy ilyesmi a minimum. De ehhez elég egy középsz*r érettségi meg egy nyelvvizsga (legalábbis az én időmben az volt, nem volt olyan osztálytársam, aki ennyit ne ért volna el). És ha egyetemből is olyat választasz, ahol mondjuk tavaly is alacsony volt a ponthatár a képzésre, akkor jobb esélyekkel indulsz.
jún. 11. 19:19
 13/47 anonim válasza:
48%
Van esély, az Úr nem hagy el és igenis okos vagy.
jún. 13. 13:14
 14/47 A kérdező kommentje:

13as, mivel nem vagyok hívő, kérlek az ilyen vallási mondatokkal ne akarj motiválni "Van esély, az Úr nem hagy el és igenis okos vagy."-Honnan veszed hogy van esélyem ha mégcsak nem is ismersz?

"az Úr nem hagy el és igenis okos vagy."- gondolom ezt is az "Úr" súgta a füledbe...azért mert tudok itthonról ide hosszú szövegeket irkálni még nem jelenti azt hogy okos lennék, inkább ilyen átlagosnak sorolnám be magam, de néha ezzel is vannak kétségeim...

jún. 13. 17:52
 15/47 anonim ***** válasza:
90%

Én vagyok jún. 10. 01:32 -től jún. 10. 01:46-ig (most 5-8 hozzászólások)

fejlődőképes vagy, mint mindenki, de mivel be is tudsz látni dolgokat és küzdeni-javítani rajtuk, így inkább

jah, van mikor nem árt más közösség és környezet, mint írtam is, csak nem úgy, mint te, stbstb

matek-fizika amúgy sem árt, bármit is csinálsz... legalább egyikből úgyis fogsz érettségizni is

nem tudom milyen az anyagi helyzet, bár akár így, akár úgy, legfontosabb megtanulni azt, hogy hogy mit tudsz tanulni

amiben nem segít a jelenlegi oktatási rendszer, a könyveitek meg szrok

neten van minden is, de túl sok is, sok belőle nem egészen okés, nehéz találni megfelelőt

amit meg a 11-es írt... hát... ő szerintem BME-s lehetett, ott matekból akad több jobb tanár, akikkel nem olyan kínszenvedés, viszont fizikára jobban rámennek kínszenvedéssel... bár sok helyen eléggé függ a téma attól is, hogy ki tartja az előadást, meg kinek tartja a gyakorlatot..... tudnék mesélni érdekeseket....

vagy hogy 1-2 szóró tárgyból korrepeltáltam emberkéket és mind átment jól, és ott is első kérdés az volt, hogy ki tartja... mert mégha egységes is a vizsga, zh minden, akkor is óriási balance-ok vannak a gyakorlattanárok közt is, meg előadótanárok közt is.... meg akár ilyen-olyan vizsgán is, hogy ki vizsgáztat....

pl. volt egy vizsgaidőpont, ahol ketten vizsgáztattak, aztán jött a 3. aki ki se volt írva, nyitott egy ajtót, mondja, besegít a kollégáknak... ki jön?

hát senki se akart ahhoz odamenni... okkal.... majd megint kijött, hogy hát... sokan vannak itt, stbstb.... és akkor egyik srác félve kis léptekkel előrement, hogy akkor ő lehet... és bement.... 5 perc se telt el, kijött, hogy 4-es.... akik utána akik bementek oda, mindenkit meghúzott

jún. 16. 15:15
 16/47 anonim ***** válasza:
90%

ui.: annál a formánál vizsgáztam egyik alkalommal, de kentem-vágtam mindent, aztán elkezdett olyanokat hirtelen kérdezni, amit nem is kell tudni, de tudtam :D

miközben az elején azt hittem, hogy kellemesebb lesz, mert hiába alig voltam előadásán (másik órát vettem fel arra az időre, de mindkettőn gyakran ott voltam papírforma szerint...), meg a végére odamentem, mikor mentek ki emberkék, én meg be és olykor kérdeztem valamit a prof-tól, hogy mi érdeklődő vagyok :D meg ilyenek, aztán úgy kezdte a vizsgát, hogy óó, önt láttam sokszor előadáson és láttam, hogy figyel és igyekszik :D

jún. 16. 15:21
 17/47 anonim ***** válasza:
100%

ui2: mondjuk igaz, utólag haveroktól megtudtam épp miről volt szó, köv. előtte megnéztem előre mi lehet a köv. téma, amikor ők kimentek én meg be az óra végén, már tudtam mit kérdezzek, de azért rákérdeztem valamelyik havernál, hogy arról volt-e szó

(ja, én is melóztam, meg középsuli és egyetem mellett is tanultam mást, meg ittam-buliztam, meg volt, hogy szó szerint elbsztam egy félévemet... esetleg lehet nem is egyet)

jún. 16. 15:25
 18/47 anonim ***** válasza:
43%
Volt amikor 2 órám volt egy időben és katalógus hozzám ért, átmentem a másik terembe és aláírtam ott is. De a rekord az volt, amikor 3 órán voltam benn egy időben. Egyik végére odamentem, hogy a jelenléti ív valahogy kikerült, lehet akkor voltam budin, kérdezte a nevemet, de én csak próbáltam lapozgatni az ívet és hümmögni mit nézek.... jóhogy, mivel ahogy odalapoztam, már alá volt írva a nevemnél... :D én meg aláírtam mást
jún. 16. 15:28
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
Az IQ-d megvan, de a depresszióval valamit csinálni kell: orvos, pszichológus, különben csak az idődet pazarolod.
jún. 21. 21:14
 20/47 A kérdező kommentje:
19es, nem tudom hogy miből következtetsz arra hogy" megvan az IQ-m" sőt azt sem fejezd ki bővebben hogy mire(leéretségizni kettessele vagy mi?), úgy veszem észre nekem már mindegy, megöregedtem úgy hogy az eddigi életem egyáltalán nem voltam képes sem irányitani sem élvezni, karrier ügyileg csak segitséggel tudtam előrébb haladni, úgyhogy nekem már teljesen mindegy diploma ide oda úgyis ugyanolyan szenvedés lenne kb majdnem minden...
jún. 21. 22:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!