Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mihez kezdjek az önbizalom...

Mihez kezdjek az önbizalom hiányommal?

Figyelt kérdés
Nagyon önbizalomhiányos vagyok, ez azon mutatkozik meg hogy bármikor amikor valamilyen társaságban vagyok, vagy megyek valahova szorongok. Úgy érzem hogy az emberek mindig rólam beszélnek a hátam mögött pedig tudom hogy nem így van. Bármikor amikor mondok valamit utána visszaemlékezzek hogy mit mondtam gondolkozok hogy ezt kellett e volna mondanom. Miatt nagyon sokszor rémálmaim vannak, egyik este olyan rossz rémálom volt hogy mikor felébredtem az álmomból szó szerint sírtam. Ezek a dolgok a gyerekkoromra vezethetők vissza a miatt ennyire nincsen önbizalmam. Úgy érzem hogy már meggától abban hogy boldog legyek. Azért hónapi menstruációm is kimaradt és biztos hogy a sok stressz és s szorongás miatt.Az a baj hogy gyerekkorom a nagyon sokat bántották és ami miatt alakult ki ez. Nagyon sokszor sírok is . Mit tehetnék ezek a gondolatok ellen?

2024. máj. 29. 02:55
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, velem is ez van
2024. máj. 29. 04:09
 2/2 anonim ***** válasza:
63%
Olyan dolgokkal foglalkozz, ami megy neked és szereted csinálni! Ez erősíti az önbizalmat, főleg ha eredményes (nem kell rögtön pénzre gondolni). Nem mindenki társasági ember (én pl. táncolni nem tudok...), de lehet találni olyan embereket, akik elfogadnak olyannak, amilyen vagy. Otthon ülni és keseregni nem jó! Ennél még az is jobb, ha sétálsz egy jó nagyot.
2024. máj. 29. 04:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!