Miért van az, hogy az emberek inkább meghalnának, minthogy végre önmaguk legyenek?
2-es tudom fájó, de használni kellene a szürke sejtjeidet is néha.
A kérdező a társadalomról beszél, arról, hogy inkább becsicskul a többség, de nem lesz önmaga és ha bele is szakad rabszolgaként végzi éhbérét.
Én inkább leszek önmagam már csak azért is ,mert az életett úgy sem fogom tudni túlélni.
Szóval akár önmagam vagyok akár nem így is úgy is kampec lesz egyszer.
De persze ez én vagyok.
Vannak olyan emberek ,akik nem merik felvállalni önmagukat valamiért.
Okai:
Rossz társaságban vannak ahol kicsinálnák azért ,mert önmagát adja.
Fél az ember véleményétől
Nem akarja azt ,hogy kiközösítsék stb.
Így ezek az okok miatt inkább úgy van vele ,hogy inkább csinálná ki magát ,mint hogy valamelyik ok vagy fiktív negatív elképzelés beteljesűljön.
Legyek önmagam? Ó, kérdező, sokat kell még tanulnod. Tudod, az ember bármennyire szereti is rendíthetetlen kősziklának hinni magát, valójában napról napra változik, fejlődik. Folyamatosan új, meg új ingerek, behatások formálják a tudatát, lelkivilágát, gondolkodását, világképét. Tehát amikor tegnap önmagam voltam, ma már hazugságnak, de legalábbis tévedésnek tűnik az egész.
Szóval ez a "légy önmagad" csak egy jól hangzó maszlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!