Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valakivel történt már ilyen...

Valakivel történt már ilyen álmodás közben? Ez mi lehet?

Figyelt kérdés
Mostanába előjön az a jelenség, hogy elalszok, ugye álmodok, és az álom annyira valóságosnak tűnik,hogy azt hiszem ez a valóság, és álmodás közben rájövök arra hogy ez csak egy álom, es valahogyan fel kellene ébredni belőle,de nagyon nehezen megy. Olyan mintha alvásparalizis lenne, de nekem ez mar durvább. Álom közben,úgy hogy még alszom tudom hogy csak álmodom es az álomból nem tudok kilépni,es egyszerüen felébredni,van hogy benne ragadok. Mikor felkelek akkor meg azon gondolkozom hogy most tényleg felkeltem vagy még álmodom. Volt mar valaki így,ez mitől lehet,vagy mi ez? Remélem semmi komoly es más is volt már így.

máj. 8. 15:07
 1/7 anonim válasza:
Szia nemtudom segítek-e ezzel de a válasszal velem még nem történt ilyen. Viszont nekem azt mondták hogy álmunkban egy másik megfoghatatlan világban jár a lelkünk.
máj. 8. 16:41
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

"Viszont nekem azt mondták hogy álmunkban egy másik megfoghatatlan világban jár a lelkünk."

Ekkora baromságot... ez nem ezotéria, hanem az egészség szekció.

Az általad tapasztalt jelenség, a prefrontális cortex fokozott aktivitásával és a dorsolaterális prefrontális cortex általában csökkent aktivitásának átmeneti változásaival kapcsolható össze, amelyek kritikus szerepet játszanak az öntudatosság és kognitív kontroll folyamataiban alvás közben. Neurotranszmitterek, mint az aszetyl-kolin, szerotonin, és dopamin modulálják a REM-alvás fázisát, befolyásolva az alvási paralízis és lucid álmodás kialakulásának valószínűségét; a REM állapotában előforduló aszetyl-kolin szint emelkedése hozzájárul a vívid álmok és a tudatosság fokozódásához. Ezek a folyamatok az alvási architektúra egyedi sajátosságaiból erednek, ahol az alvási szakaszok közötti átmenetek, valamint a neuronális hálózatok és a thalamocorticalis rendszer aktivitási szintjei döntően befolyásolják az alvási paralízis és a lucid álmok előfordulásának gyakoriságát valamint ezek hybrid megnyilvánulását (amit tapasztalsz).

Üdv: egy kognitív idegtudománnyal foglalkozó neurobiológus kutatóprofesszor

máj. 8. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
És itt, a hülyekérdések.hu-n biztosan sokat ért ebből a kérdező.:)
máj. 8. 21:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Őszintén, nem sokat. Valaki le tudna nekem ezt irni úgy hogy meg is értsem mi a fene ez ami vele történni szokott? Es hogy más is volt már e így?
máj. 9. 00:32
 5/7 everlight ***** válasza:
Az átlagosabb álmaidat van hogy valóságnak hiszed,sok megtörtént dolgot pedig álomnak hiszünk,ezért van hogy a legtöbb emlékünk hamis.Én már sok esetben mikor álmodtam,tudtam hogy álmodok és alakítottam saját kedvemre az adott álmot.Tudom ez nem hangzik hihetően,de így van.
jún. 7. 02:12
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 Ilyen velem is volt többször,tudtam, hogy álmodok és tudtam irányítani kedvemre a cselekményeket, a magyarázatot nem tudom erre.
jún. 7. 15:02
 7/7 anonim ***** válasza:
A kérdező helyében is voltam már, nagyon sz@r dolog, mikor nem tudsz felébredni, szimpla kimerültséggel magyaráztam a dolgot, de biztos több van mögötte.
jún. 7. 15:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!