Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen útmutatást (biblia,univ...

Milyen útmutatást (biblia,univerzum,buddhizmus stb) követtek ti az életben?

Figyelt kérdés
2024. máj. 6. 12:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Semmilyent.
2024. máj. 6. 12:36
 2/13 anonim ***** válasza:
55%
A saját önismeretem és érzékeim útmutatásait. Nem értem miért kérdés ez.
2024. máj. 6. 12:42
 3/13 Psycho ***** válasza:
73%

Nem gondolnám, hogy feltétlenül szükség van külső útmutatásra. Mi van akkor, ha nekem van SAJÁT BELSŐ ÉRTÉKRENDEM? Egy belső, etikai és morális iránytű, amire hagyatkozni tudok, amihez igazodni tudok a különböző döntési és cselekvési helyzetekben.

Igen nagy problémának tartom, ha valaki csak azért NEM tesz meg valamit, mert fél tőle, hogy különben "a felhők közt ülő szakállas, mindeható, mindentlátó bácsi megbünteti".

2024. máj. 6. 12:43
 4/13 anonim ***** válasza:

Ami kialakult bennem. A pozitív dolgok nagyrészt a nagyszüleimnek köszönhetők. Az elrettentő példák, hogy mit ne tegyek, nagyrészt a szüleimnek.

Ezen kívül nagyon sokat olvastam már tiniként is. Általában meg is beszéltünk minden olvasmányt néhány baráttal. Szerintem azok is nagy hatással voltak rám, a könyvek is, és a beszélgetések is.

Felnőttként meg kezdem felfedezni a Bibliát.

2024. máj. 6. 13:40
 5/13 anonim ***** válasza:

A legújabb - és talán a legvégső - dilim, hogy minél kevesebb nyomot hagyni magam után a földi ittlétem kapcsán. Úgy élni, mintha sohasem lettem volna ezen a világon. Egyébként rohadt nehéz ilyen "útmutatás" szerint élni, mert folyamatosan a társadalom szinte minden tagjának az elvárásaival szemben kell haladni.

Szerintem az összes földi élőlény ezen legbelső parancs szerint éli az életét, egyedül csak az ember az, aki bemagyarázza, bemantrázza magának, hogy ő valamilyen céllal született erre a világra. Neki dolga van itt és át is kell alakítania a környezetét, a világot, olyanná, ami neki - ezen belső parancsában - elő van írva.

Totális elmebajnak, tévútnak és teljes szereptévesztésnek gondolom mindezt . Az őrült majom tipikus esete. Szerencsére nem fog tartani ez sem örökké, mert erről a bolygóról nincs menekvése még neki sem. Itt fog elpusztulni a többi földi élőlénnyel egyetemben. Legalábbis egyenlőre még biztosan vesztésre áll ezen beteges harcában és én nem is hiszek abban, hogy képes lesz a túlélésre, ha nem változtat ön- és környezetpusztító szemléletén, magatartásán. Aztán az utánunk jövők majd meglátják és megtapasztalják a bőrükön, hogy igazam volt-e, vagy nem.

2024. máj. 6. 14:14
 6/13 anonim ***** válasza:
Semmilyet, nincs szükségem rá. Van családom, vannak barátaim, bízom magamban.
2024. máj. 6. 14:31
 7/13 anonim ***** válasza:
62%
Úgy vegyesen mindent, család, barátok, buddhizmus Biblia univerzum saját személyiség könyv filmzene youtube sztááááár (na jó azt módjával)
2024. máj. 6. 16:49
 8/13 anonim ***** válasza:
45%
5-ös, ha senkinek se lett volna a történelemben küldetéstudata, még mindig a barlangban ülnénk, nem lettek volna énelesek, színészek se, unalmasabb lenne a világ. Ettől függetlenül elfogadom az álláspontodat, ez is szimpatikus.
2024. máj. 6. 16:56
 9/13 anonim ***** válasza:
82%
Szellemi keresés után a kereszténység mellett döntöttem. Egy Újszövetséget mindenképpen érdemes elolvasni, hiszen az európai kultúra alapja.
2024. máj. 6. 18:34
 10/13 anonim ***** válasza:
50%

#8 Szerintem nem kellene még olyan régre se visszamennünk ahhoz, hogy tökéletes, a világgal, a természettel abszolút harmóniában élő civilizációkkal találkozhassunk, mondjuk az elmúlt évezredben, mert ott voltak pl az amerikai őslakos indiánok, az eszkimók, stb.

Az indiánok nagyon fejlett kultúrával rendelkeztek. Tánc, ének, szerepjátékok(=színészet), spirituális tanok, szokások, stb..stb.

Csak a modern ember hülyült meg teljesen és pusztít el mindent a teremtett világból, amit az útjában állónak kinevez.

2024. máj. 6. 19:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!