Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiátriai lelet, nem értem?

Pszichiátriai lelet, nem értem?

Figyelt kérdés
Nemrég voltam pszichiáternél, mostanában sok minden gond rámzúdult, se enni, se aludni nem tudtam, egész nap stresszeltem. Ez állt a leletemen: "nem meghatározott depressziós epizód" fogalmam sincs mit jelenthet, kaptam nyugtató-altatót estére, reggelre meg feszültségoldót. Havonta kell majd járnom kontrollra. Valaki eltudná mondani miez a depressziós epizód? Köszönöm
2010. okt. 28. 00:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
41%

Ööö... Hangulatjavítók fasza cuccok??? Na ha egyszer a szemem elé kerülsz, akkor tuti pofánváglak.:/

Biztass csak nyugodtan felesleges DROGOZÁSRA másokat!!! Ráadásul még a saját írásodnak is ellentmondasz. A megfázásra rögtön antibiotikumot szedsz???

"A depressziós epizós ilyen kb, csak nem a test, hanem a lélek betegsége. Mindenkinek van ilyenje, pl ha szakítasz, elválsz, meghal egy hozzátartozód, ha elhasalsz egy vizsgán, stb."

Ha valaki maga alá kerül valami miatt, az már rögtön betegség, amit egy bogyó ki fog kezelni?

Na az ilyen emberek hoznak ki a sodromból. Nem értesz hozzá, és ezért benyalsz minden hülyeséget.

2010. okt. 28. 11:49
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
"nem meghatározott személyiségzavar"-t "nem meghatározott depressziós epizód"-nak olvasni a leleten elég durván meghatározható diszlexia lenne :D ki a fäszom hozza fel itt is a borderlinet?? odamegyek, megütöm.
2010. okt. 28. 13:10
 13/24 anonim válasza:
A borderline más! Kicsit ütősebb meg ritkább. Ld.:József Attila
2010. okt. 28. 14:15
 14/24 anonim ***** válasza:

A hangulatjavítók igen, fasza cuccok, mert javítják a hangulatodat. Drogok? igen "drogok", bár én inkább pszichoaktív szereknek hívnám őket. Azért, mert egyszer, indokolt esetben drogot szedsz (orvosi rendelvényre), nem valószínű, hogy bármi bajod lesz.

Magamnak meg nem mondtam ellent. Mert ha megfázok, c vitamint és paracetamolt, szalicilsavat (aszpirint) szedek. ezek vény nélkül kaphatóak. Csakúgy, mint bizonyos pszichoaktív antidepresszáns szerek. Rémlik? Pl etil akohol? :D és igen, a jó bor szerintem fasza cucc. Meg egy görbe estének is jó hatása van a depressziós epizódra XD

2010. okt. 28. 14:29
 15/24 anonim ***** válasza:
Hát itt aztán szépen összejött mindenféle. A pszichiáter az nem fizikus, aki kézzelfogható tényekkel operál, hanem azt tudja csak, amit Te elárulsz neki. Szal amit elmondasz, és ahogy elmondod, abból áll össze a gyógyszered. Belőled ennyit tudott kiszedni a dokid ( egyébként ehhez nem is kell több 5 percnél, maszekba 10000.- és egy óra) Ne is akarjál többet. Szedd be a gyógyszeredet, higyjél benne, és rendbejössz. Közbe azért az életedet is rendezd. A gyógyszi a kémiát hozza rendbe az agyadba. Az életedet neked kell.
2010. okt. 28. 15:07
 16/24 anonim ***** válasza:

"indokolt esetben drogot szedsz (orvosi rendelvényre), nem valószínű, hogy bármi bajod lesz."

XDXDXDXD

"Rémlik? Pl etil akohol? :D és igen, a jó bor szerintem fasza cucc. Meg egy görbe estének is jó hatása van a depressziós epizódra XD"

XDXDXDXDXD

Sorry, de szerintem te nagyon tájékozatlan vagy. Oké, hogy nem ítéled el a pszichoaktív szereket, de sikerült a legkártékonyabbak közül választanod. Grat. (Y)

Amúgy önmagában egy kívülről bevitt szer nem fog orvosolni semmi lelki problémát.

2010. okt. 28. 16:29
 17/24 anonim ***** válasza:
Az orvostudományt "lemarketingezni" elég aljas dolognak tartom. És ezen, máskülönben kedvenc fórumomon kijelentem, hogy a pszichiátria az egyik legnehezebb orvosi tudásanyagra épülő orvoslás,/Tudomány/ és a magyar pszichiátereket egész nyugat Európában tárt karokkal várják a tudásuk miatt... Az más kérdés, hogy itthon nincsenek megfizetve. Ha valaki azt gondolja, hogy a pszichiáter orvosok azért tanulnak az egyetemen 6 évet, majd 10 plusz évet, hogy bogyókat adagolhassanak, az enyhén szólva is csak az alagutat látja.
2010. okt. 28. 18:51
 18/24 anonim válasza:

Vigyázzatok az előbb szólóval, azon kívül, hogy baromságokat beszél, még egy agymosó/agymosott szcientológus is. Írjátok be a Google-ba, olvasgassatok egy kicsit és mindjárt tudni fogjátok, mire gondolok.

Kettőt pislogtok, és majd a vitaminkúráival meg az e-méterével jön majd... =)

2010. okt. 28. 23:02
 19/24 anonim válasza:

Hopp, bocs!

A 11:33-as hozzászólóra gondoltam!

Egyébként szedd be a gyógyszereket, amiket írt, és SZIGORÚAN abban az ütemben állj le velük, ahogy a doki mondja. Különben rosszul lehetsz!

Ne hallgass az itteni "ne szedj drogokat" tanácsokra!

2010. okt. 28. 23:06
 20/24 anonim ***** válasza:

Előző, remélem is, hogy nem rám gondoltál. Soha semmi közöm nem volt a szcientológiához, sőt, elítélem az egészet úgy, ahogy van, és az áltudományos hülyeségeket is.

Klinikai pszichológus szeretnék lenni (és leszek is), ezért van valamennyi rálátásom a témára. Úgy gondolom, hogy a pszichiáterek túlzottan hajlamosak bebogyózni az embereket, azok pedig a bogyóktól várják a megoldást.

"Drogozni" pedig lehet, csak nem attól kell várni a megoldást, és nem veszélyes szerekkel kellene próbálkozni.

A pszichiáterek által felírt bogyók nagy része pedig sajnos az.

2010. okt. 29. 01:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!