Hogyan diagnosztizálják a bipoláris zavart, vagy hasonló mentális betegségeket?
Nem kötekedésnek szánom, de bennem azért felmerül hogyan tudnád megfelelő realitással ábrázolni a betegséget, ha ennyire nem vagy tisztában az alapokkal, illetve ennyire nehezen megy magadtól a kapcsolódó kutatómunka ami a hiteles írás alapja.
Nem tudom kinek írod a regényt, magadnak vagy később nagyközönségnek szánod, de ha az utóbbi akkor sokkal alaposabban nézz utána a dolgoknak és ne a gyakorin.
Azért hogy a kérdésre is válaszoljak, nem CT meg csodaműszer a jellemző, hanem rengeteg pszichiátriai teszt, beszélgetés, gyógyszerek próbálgatása.
"ha ... ennyire nehezen megy magadtól a kapcsolódó kutatómunka"
Mennyire nehezen? Lehet, hogy abban a percben kezdte, amikor kiírta a kérdést.
Egyébként meg azt, amit gyógyszerrel kell kezelni, igenis ki lehet mutatni képalkotó eljárásokkal és/vagy laborvizsgálatokkal. Épp az a furcsa, ha semmi ilyesmi vizsgálat szóba se jön, csak felírják a gyógyszert némi beszélgetések alapján.
Tényleg nem vitázni jöttem ide, de ha már felkeresett több pszichiátert és már le is rázták, nem hiszem hogy ebben a percben kezdte.
Én nem vitatom egyébként, hogy ki lehet mutatni, de akkor sem így szokás felállítani a diagnózist. Ilyen vizsgálatokat akkor szokás kérni ha felmerül a gyanú, hogy más betegség/fizikai elváltozás okozza a tüneteket és nem pusztán mentális zavar. Illetve kutatások során, de az már nagyon nem ide tartozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!