Honnan tudhatom, hogy érdemes-e tovább próbálkoznom a pszichológussal?
Elkezdtem pszichológushoz járni, eddig összesen két alkalommal voltam. Eddig nem érzem, hogy haladnánk bármerre. Mennyi idő után tudhatom, hogy ennek nincs értelme és inkább mást kellene keressek?
Szeretném megoldani a problémáimat egyébként, de nagyjából olyan tanácsokat kaptam csak, hogy ha stresszelek, akkor állítsam át a gondolataimat, hogy ne stresszeljek. Aztán csak néztünk egymásra, fogalmam sem volt, mit mondjak erre, mert nekem ez kb az "ideges vagy? Akkor nyugodj meg" jellegű tanács...
Köszönöm a választ!
Sajnos én nagyon felkészületlennek érzem a pszichológust (azóta voltam nála még egy alkalommal), és a beszélgetések abszolút strukturálatlanok. Elkezdek valamiről beszélni, de csak mert van egy néma nyomás, hogy muszáj (mert amúgy csak néz rám a pszichológus, nem kérdez érdemben semmit se), és úgy érzem, tök fölösleges dolgokkal telik az az idő.
A kognitív viselkedésterápiával ott látok hasonlóságot, hogy ő is emlegeti, hogy a jövőre fókuszál, és hogy nem fontos, hogy mi történt a múltban, vagy hogy én mit gondolok, miért alakult ki a helyzet (?!), de problémamegoldási tanácsok terén kb tényleg ez a "stresszelsz? akkor ne streszeljél" jellegű tanácsot kapom meg újra és újra.
Egyébként sokszor látom rajta, hogy nem tud mit kezdeni a helyzettel. Elég specifikus problémával fordultam hozzá, és már akkor azt éreztem, hogy kb egy kicsi önkontroll-hajszál választja csak el attól, hogy azt mondja, "hát, fingom sincs ezzel mit lehet kezdeni". Lehet, hogy rosszul érzem, lehet, hogy rosszul értelmeztem, de minden esetre két ülés után abszolúte semmi pozitívumot nem érzek, csak egyre mélyebb kétkedést, hogy van-e értelme egyáltalán pszichológushoz járnom. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!