Honnan tudhatom, hogy érdemes-e tovább próbálkoznom a pszichológussal?
Elkezdtem pszichológushoz járni, eddig összesen két alkalommal voltam. Eddig nem érzem, hogy haladnánk bármerre. Mennyi idő után tudhatom, hogy ennek nincs értelme és inkább mást kellene keressek?
Szeretném megoldani a problémáimat egyébként, de nagyjából olyan tanácsokat kaptam csak, hogy ha stresszelek, akkor állítsam át a gondolataimat, hogy ne stresszeljek. Aztán csak néztünk egymásra, fogalmam sem volt, mit mondjak erre, mert nekem ez kb az "ideges vagy? Akkor nyugodj meg" jellegű tanács...
Ezt ott kell hagyni, idő- és pénzveszteség. Messze nem minden szakember jó, sőt! Kb 5-ből 1. Nincs probléma azzal, hogy váltasz, ruhavásárlás előtt is felpróbálhatsz ötöt. Egy megfelelő szakemberre azonnal rá fogsz kattanni, érezni fogod, hogy ő a te embered.
Honnan találtad ezt az illetőt?
Köszi mindenkinek, aki válaszolt, de nem mondom, hogy ez alapján már tudom, mit tegyek :D
Szerintetek annak van értelme, hogy még nem zárom végleg rövidre ezt a pszichológust, de elmegyek próbát tenni egy másiknál? Mert ugye életemben először vagyok pszichológusnál, nincs összehasonlítási alapom, és arra gondoltam, hátha így látom, hogy a kettő ugyanolyan hatással van-e rám, vagy észreveszek valami érdemi különbséget.
Pszichológus vagyok :) Érdekes volt olvasni a kérdést és válaszokat is.
- Az tévhit hogy kötelezően min fél év a változás. Természetesen bőven vannak olyan dolgok amikhez idő kell amíg kiforrják magukat de kisebb lépések alkalomról-alkalomra történhetnek. Elgondolkodsz, kapsz hasznos szempontokat, jobban érzed magad, rájössz valamire, kapsz eszközöket pl stresszkezeléshez stb. Nálam is szoktak már akár 1-2 alkalom után változásokról beszámolni. Nem azért mert én vagyok a világon a legjobb hanem mert önreflektív és motivált embereknek ennyi is elég.
- A kémiát mindenképpen jó lenn érezni már 2 alkalom után hiszen ha nem érzed a szimpátiát, biztonságot, haladást, értelmet a dologban az elveszi a bizalmadat a folyamatban és még ellenállóbb leszel- teljesen érthető módon. Lehetséges megoldás hogy elmondod a pszichológusodnak hogy érzed magad és egy jó szakember erre nyitott és megbeszélitek hogy mire lenne szükséged, habár ezt már az elején kellett volna a részéről kezdeményezni, vagy arra felhívnia a figyelmed, hogy van lehetőséged visszaejelzni. Az is megoldás lehet ha elmész máshoz kipróbálni de érdemes elmondani neki, hogy már volt egy iylen tapasztalatod és másra lenne szükséged.
- Kollégák munkáját látatlanban nem kritizálom, amit csináltatok az kognitív viselkedésterápiának tűnik de ha tényleg így adta át, akkor hiányzott a kontextus, a hasznosíthatóságra példák, gyakorlás, szeméylreszabás, keretrendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!