Lamolep miatt valakinek esetleg volt szorongása?
Bipoláris zavarra szedem,és az utóbbi pár napba szinte elviselhetetlenül szorongok és ideges vagyok. Esetleg másnak volt ilyen problémája ezzel? Vagy lehet csak a mánia miatt érzem ezt?
Még nem szedem igazán régóta,tudom hogy olyan 2-3 hét míg hat,de ez így nekem elég kellemetlen.
2
A Frisium (clobazam) jo stersszoldo, de nem mindegy milyen mg. Gondolom nem 50 - 60mg ban szeded hanem 20-40mg. A dozis 20mg - 80mg kozott szokott lenni naponta. Gyengebb mert hamar kiurul, az aktiv hatoanyag a verben 70% ban kotodik a plasma feherjekhez, mig peldaul a clonazepam (Rivotril) meg kozel 90%-ban. Ez kevesnek tunik, de farmakokinetikaban ez eleg szignifikans kulonbseg.
4
Az nem olyan szorongasoldo mint pl a Xanax. teljesen mashogy mukodik. ion gatolt feszultseg-en at, tobbnyire Na+. vagy Ca++. A Frisium benzodiazepine szarmazek meg siman a klorid bearalmast segiti elo gaba receptorokon.
A Lamictal meg lezarja a glutamat kapuit de a gaba tovabb megy egy kozepes dozisig. Utana mas a mechanizmus, nem nyugtat, hanem kevesbe vagy... reakcio kepes az idegessegre mondjam igy?... nehez kifejezni de nem olyan mint egy Xanax, Frisium, Rivotril meg ilyenek. - heh, mive alapbol a Lamictal egy antiepileptikum nincs sok kozvetlen koze a Depressziohoz (mentalis betegseg).
Azert ajanlom a Lamictalt, mert 42 darabos, ugyanannyiba kerul, es ugyanaz minden, vagyis nem, mert ez az eredeti lamotrigine gyogyszer amit legeloszor feltalaltak. A Lamolep egy masolat "generikum", en mar vettem eszre kulonbsegeket eredeti meg masolat kozott nem egyszer.
Ez meg egy 2018-as kerdes, ugyanezt tapasztaltak mint en: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
Köszi a válaszokat:)
Szerencsére már elmúlt ez az érzés
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!