Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak ha állandóan...

Mit csináljak ha állandóan szomorú vagyok és megakarok halni?

Figyelt kérdés

Rosszindulatú emberek kerüljenek előre is köszönöm.

20/N

2024. jan. 26. 04:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
41%
A depressziosok csak lehuzzák egymást
2024. ápr. 17. 17:15
 12/17 anonim ***** válasza:
82%
11, ezt nagyon rosszul látod..a depressziós embernek társaságra van szüksége, sőt.. szeretné is ha lenne valaki olyan aki megtudja Őt érteni. Úgy érezheti,hogy azok akik az életében körbeveszik képtelenek rá. És mivel vagyunk itt majdnem egy tucatnyian,akik ebben a cipőben járnak, lehet fogalmunk arról és vagyunk annyira empatikusak,hogy ezzel is támogatva tudjuk a másikat akár motiválni is.Csak közösséggé kellene válni.
2024. ápr. 17. 18:32
 13/17 anonim ***** válasza:
76%
Persze mert alig várja hogy valakinek panaszkodhasson milyen szar neki
2024. ápr. 17. 19:27
 14/17 anonim ***** válasza:
70%
13.. az, hogy nem érted a koncepcióm, a te bajod..
2024. ápr. 17. 20:09
 15/17 anonim ***** válasza:
70%
Az előbb rosszul fogalmaztam.. Javítva, "az ha ezzel nem tudsz azonosulni, a te bajod" .. A koncepció adott
2024. ápr. 17. 20:12
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Van igazság abban, amit a tizedik válaszoló írt, hogy együtt könnyebb, de abban is van igazság, amit a 11. válaszoló utána, hogy süllyedő hajóra csak olyan ugorjon fel, aki tud is úszni!

A támogató csoport tényleg jelenthet világot reménytvesztetteknek, ám az ilyen csoportok csak vezető szakemberrel lehetnek sikeresek, hogy ne legyen tényelg az, amit a 11. is ír, hogy a baj szereti a társaságot és ketten is lehet süllyedni.

Kérdező, te pedig tényleg járd végig, ha tudod a megfelelő szociális köröket, ahogy előttem is írta valaki, hogy először is a családodban ki tud segíteni, de ha annyira senki, hogy tulajdonképpen miattuk érzed magad úgy, ahogy (Freud szerint...), akkor a baráti körödből esetleg valaki, netán ismerős, aki tényleg tud neked segíteni pszichológust találni, ajánlani, elkísérni, mivel amit leírtál te is, és sok más válaszoló is a depresszió hangja.

Talán érdemes tudnotok, hogy nem véletlen, hogy sokan reagálnak empátiával és együttérzéssel egy ilyen kérdésre, mivel Magyarországon az a ritka, aki nem depressziós, és ez már nem is csak Magyarországra igaz, hanem a fejlődő világra, pl. minél többet ül vki a képernyő előtt ahelyett, hogy a friss levegőn mozogna, annál nagyobb eséllyel lesz depressziós a mozgáshiánya miatt is. Ezt én is csak akkor értettem meg, amikor szó szerint melegebb országba költöztem, ahol több a napsütés, ráadásul tenger is van, és bár nem a tengerparton élek, de elképesztő, hogy mennyire mások az emberek, mennyivel könnyebben veszik a problémáikat, míg egy depressziós mindig csak falakba ütközik, semmi sem jó, nincs megoldás. Ahol én élek van egy olyan mondás is, hogy lakhelyváltozás a szerencseváltozáshoz. Ha a családod miatt nem sikerül megtalálnod a napfényes jövőt a világban, akkor tényleg érdemes megfontolnod, hogy elköltözz és új életet kezdj minél messzebb mindentől, hogy legyen lehetősége beforrnia a lelki sebeidnek ahelyett, hogy újakat szerezz! Ez igaz minden depressziósnak a depressziósok országában! Egyedül baromi nehéz, közel lehetetlen legyőzni a depressziót, ezért kell olyan társ, aki segít megfelelő szakmai segítséghez jutni, legyen az akár pszichológus, aki csak beszélget vagy pszichiáter, aki gyógyszert is írhat fel.

Aki meg akar halni, az mentálisan beteg egy olyan gyógyíthatatlan, ám kezelhető betegség miatt, amelyet depressziónak hívnak. A depresszió okoz szégyent is, ezt el kell engedni, mert semmi szégyellnivaló nincs abban, hogy az ember beteg, ám van kezelési módja: pszichológus és pszichiáter a szakemberei.

Ne bántsd magad, mert értékes vagy te is, mint minden egyes emberi lélek! Minden egyes ember ártatlan lélekként, szeretetre éhesen született a világra, csak jót remélve a környezetétől, ezzel szemben közel lehetetlen úgy felnőni, hogy ne sérüljön senki, akár nem is szándékos bántás miatt, hanem a nevelők, szülők saját lelki sérülései miatt sajnos. Próbálj meg visszaemlékezni, hogy mikor voltál utoljára felhőtlenül boldog, és mi változott azóta? Ha megtalálod, hogy mi árnyékolja be a ragyogó napfényt, akkor talán sikerül is lebontanod ezt az akadályt, vagy megkerülnöd, vagy legalább nevén nevezned és megfelelő segítséget találnod ahhoz, hogy újra boldog legyél! Az élet szép, csak nem mindenki veszi észre sajnos!

Keress pszichológust vagy pszichiátert, a háziorvosod is segíthet! Ne bántsd magad, mint láthatod a válaszokból is, nem vagy egyedül, sőt, az a ritka, aki nem depressziós. De meg lehet tanulni együttélni vele! Akár boldogan is! :)

okt. 1. 07:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Én nagyon szívesen süllyednék valakivel... 2 éve van öngyilkossági késztetésem.

Pszichológus, pszichiáter, gyógyszer. Semmi sem segít.

okt. 16. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!