Ha mentális gondokkal küzdök(szorongás, depresszió, adhd) mekkora az esélye hogy nem dolgozhatok villanyszerelökent?
21es, kösz még te is azt jelezteted hogy semmi értelme élnem, nem elég hogy nincs semmim, senkim, 0 szociális életem stb.
de még az egyetlen "boldogitó" szakmámról is mondjak le hát kösz...
Bazdki most mondom hogy itthon is foglakozom vele, nemvagyok csak az a tipikus ember aki azért választja ezt a szakot mivel jól fizetik, hanem mert érdekel, itthon is foglalkozom vele, voltak különféle versenyeken sikereim a szakmámban, erre bevágjátok hogy felejtsem el még ezt is csak mert egy olyan környezetben nőttem fel ahol több mentális betegséget szedtem fel mint egy elmegyógyintézetben nőttem volna fel...
Nyilván mindezt igyekszem magamon takarni és nem mutatni a gyengeségeim, de párszor én is elkövetek apró hibákat és ilyenkor kezdek aggódni hogy ennyire hülye vagyok-e...
nem vagyok amugy semmilyen ilyen mentális betegséeggel diagnosztizálva mivel ahogy már emlitettem igyekszem magamon takarni a hiányosságaim, de itthon teljesen kitör belőlem az összes negativ érzelem és csak szenvedem állandóan.
Adhd-t pedig csak azért irtam fel, mivel esélyes hogy ez a betegségem is jelen van yilván nem vagyok orvos, de azt észre veszem magamon sokszor hogy szétszort vagyok és nem tudok rendesen koncentrálni.
Kérdező: szerintem az szuper jó, hogy látod magad és az édesanyád negatív hatását rád, meg a saját mentális kihívásaidat, ahogy az önbizalomhiányodat is te dobtad be.
Ezekből építs erőt és motivációt magadnak a szeretett szakmád magas szintű megtanulásához, a nyelvtanulásod fejlesztéséhez, és pláne, ha már kipróbáltad magad külföldön egyszer, akkor tudod, hogy mennyire jó és rossz is távol lenni otthonról, ám nem kizárt, hogy máshol nem telített a villanyszerelő szakma annyira, mint ahogy itt írják, illetve könnyebb nagyobb fizikai távolságban gyógyulni a szüleinktől kapott sebekből, illetve más országban más módszerekkel is találkozhatsz mind a szakmádban, mind a mentális betegségeid kezelésében, szóval én nem tántorítalak el a szeretett szakmádtól, mivel tisztességes szakma, amiből meg lehet élni bárhol, viszont érdemes tényleg az angolra is ráfeküdni, mert szerintem egy kis idő külföldön a javadra válhat - írom sok éve külföldről. Minden probléma otthon kezdődik, az önbizalom hiánya is, tehát jót tesz egy kis környezet váltás, tapasztalatból mondom!
27es, nagyon köszönöm neked, hogy vettel rám fáradságot, elolvastad a kérdésem és értelmes tanácsokat irtál le.
Az angolal úgy álok hogy az eddigi szakmai tudásom nagyrészét angolul tanultam a netről igy ennek hála is sokat bővült a szókincsem, viszont szeretnék más ismert világnyelven is megtanulni komunikálni legalább egy alap-közép szinten, visszont a rengeteg kétségeim miatt nem vagyok képes elhinni hogy én képes lennék megtanulni legalább 4 nyelven folyékonyan komunikálni...
A környezetváltásról pedig annyit hogy nincs elegendő pénzem hogy elköltözzek itthonról legalább egy putri albérletbe sem.
Nincs jogsim se autóm igy nehéz előre haladni ha ostoba vagyok és nem vagyok képes beosztani a pénzem és értelmes dolgokba feketetni..
Jogsit szerintem érdemes anyanyelven megcsinálni, arra érdemes pénzt gyűjtened, a nyelvtanulás jó cél, de legjobban akkor lehet megtanulni, ha benne élsz egy nyelvben, és szerintem nézegess munkalehetőséget külföldön, akkor lesz motivációd lakást is keresni.
Az meg, hogy felismerted már, hogy nem bánsz jól a pénzzel szuper jó, mert így tudod magadról és akár figyelhetnél is magadra, de ha tartasz a saját szétszórtságodtól, akkor bízzál meg valakit, akiben megbízol, barátot vagy családtagot, hogy ő kezelje a pénzügyeidet. Most dolgozol vagy csak tanulsz?
29es- *ha tartasz a saját szétszórtságodtól, akkor bízzál meg valakit, akiben megbízol, barátot vagy családtagot, hogy ő kezelje a pénzügyeidet* ezen a mondaton nagyot röhögtem, mikor teljesen magamra vagyok hagyva 0 barát 0 értelmes odaadó családtag mindenben magamra vagyok hagyva
a legrosszab itthon lenni mert ekkor egész nap az ágyban vagyok nincs semmire se motivációm és nemcsinalok semmit, de mind 1 is nem szeretnék tovább idegesiteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!