De igen jó. A kávé alkaloida stimuláns mint a koffein. Adenozin blokkoló ezáltal megemeli a dopamin szintet ami konkrétan boldogság hormon ergo egyenesen csökkenti a depressziót. Mindezek mellett vannak benne antioxidánsok is.
Az ember ezért szokta tőle jobban érezni magát, javítja a memóriát, a hangulatot. Az előzőek butaságokat írtak.
De a gyakoris agyiszint az szokott lenni, hogy ha megmondod hogy hülyeséget írnak akkor lepontozgatnak a hülyék és onnantól a %od alapján a kvban nincs koffein sem, és nem jó a depresszió ellen... De remélem kérdező hogy neked segítettem
Egy ideig, én ezt figyeltem meg magamon, aztán 1-2 év intenzív kávézás után ingerültebb leszel és jönnek a tünetek. Minden ilyen koffeintartalmú italnál.
Ezért kell egy időre szünetet tartani, mértékkel inni vagy koffeinmentesre, cikóriára váltani.
Ok. Dobjuk ki a pszichológia könyveket a kukába, és mától az összes pszichológushoz érkező major depressziós kliensnek mondjuk meg, hogy igyanak kávét.
Depresszióra kávé:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!