Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az új párom elmondta, hogy...

Az új párom elmondta, hogy eléggé kötődő típus, ezért nehezen viseli a külön töltött időt. Segíthet rajta, ha hamarosan összeköltözünk és megszűnik a köztünk lévő távolság és emellett eljár terápiára is?

Figyelt kérdés
Ő mondta, hogy az összeköltözéssel biztosan csillapodni fognak benne ezek a szorongással járó érzések. Ugyanakkor tudja, hogy ez így is bajos dolog, ezért el szeretne járni terápiára is.

2023. dec. 11. 11:44
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek azon előttem szólókkal, akik szerint kicsit veszélyes és túl gyors a tempótok.

Szerintem azok is lényeges részletek amúgy, hogy mindketten hány évesek vagytok és milyen kapcsolataitok voltak korábban, de aki a rózsaszín köd elterelését ajánlotta, azzal is egyetértek, meg a vörös zászlós szavakkal is!

Én nem azt mondom, hogy ne engedd magadhoz költözni, én is voltam hasonló helyzetben, bár elvileg érzelmileg egészséges emberekkel, ami lényeges különbség, én is költöztem már a másikhoz, aztán tőle el, aztán volt olyan, aki hozzám költözött, aztán elküldtem, amikor szakítottunk, de ez tényleg problémás és jelenthet különös nehézséget, ha valakinek éppen az a betegsége, hogy túlzottan kötődik, szóval értem én, hogy elbizonytalanodtál, én nem költöztetném magamhoz addig, amíg el nem kezdi a terápiáját, előbb találjon munkát és albit hozzád közel, de ne nálad, aztán még pár hónap múlva, ha már minden klappol, akkor max. mondja fel az albiját, szerintem, de terápia mindenképp!

2023. dec. 14. 17:19
 42/51 anonim ***** válasza:
100%

Két hónapja ismersz egy vad idegen embert, aki egy másik városban lakik 200 km-re! és találkozgattok... és te azt hiszed ismered.

Igen, ismered, ...de csak úgy ahogy ő akarja, hogy megismerd. Te még csak annyit ismersz belőle amennyit ő akart, hogy ismerj. Én két hónapig bárkivel elhitetem magamról az ellenkezőjét, mint aki vagyok. De úgy tűnik már most nagy rajtad a nyomás, mert állítólag felmondta a lakását, munkáját, így sajnos...! Gondolom elérte már a "majd én segítek, majd én megmentem" érzést is nálad.

Hát tudod, ...bevállalós lehetsz!

2023. dec. 22. 05:53
 43/51 anonim ***** válasza:
100%
Hogy alakúltak a dolgok?
febr. 22. 07:49
 44/51 A kérdező kommentje:
Jól. :)
febr. 22. 15:00
 45/51 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik, senkinek nem lett igaza. Több mint egy hónapja már, hogy együtt lakunk és elég harmonikus az együttlét. Munkát is talált egyből, február eleje óta dolgozik.
febr. 22. 15:03
 46/51 anonim ***** válasza:
100%
Térjünk erre vissza egy év múlva. Ha el is kezdte a terápiát, nem borítékolható, hogy valami mondvacsinált ürüggyel felfüggeszti pár hét után. Aki akar magán változtatni, mert párkapcsolatban problémásnak érzi az érzéseit, az nem is próbálkozik kapcsolatba kerülni addig, amíg ebben nem lép előre. Látom, hogy mire gondolnak a hozzászólók: klasszikus bántalmazó kapcsolatok kezdődnek ilyen hirtelen, álomszerűen. Jó lenne, ha alaposan utánanéznél a bántalmazás jellegzetességeinek, hogy felismerd az első jeleit, ne akkor pislogjál, amikor már senki nincs körülötted.
febr. 22. 22:02
 47/51 A kérdező kommentje:
Nyilván nem tökéletes, minimális nézeteltérések vannak közöttünk, de a hétköznapok szintjén úgy érzem, hogy jól együtt működünk a hasonló mentalitás és a sok közös érdeklődési kör miatt.
febr. 23. 22:06
 48/51 anonim ***** válasza:
Igen.
febr. 23. 22:12
 49/51 anonim ***** válasza:
100%

Van egy könyv, A lélek meggyilkolásának száz módja. Nárcisztikusok áldozatai beszélnek benne. Állandó visszatérő motívum, hogy a nárcival való kapcsolat eleje meseszerűen szép volt, mert a nárci amellett, hogy káprázatos színpadi alakításokra képes, ügyesen kiszimatolja, mi hiányzik a másiknak és azt hozza tálcán. Mivel az általad leírtak is nagyon jellemzőek a bántalmazó kapcsolatokban (rövid ismeretség után vehemens elköteleződés pl.), nem csoda, hogy sokakban ébredt itt gyanú!

[link]

febr. 24. 01:06
 50/51 anonim ***** válasza:
Azota mi a helyzet?
szept. 28. 16:30
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!