Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az lehetséges hogy egy személy...

Az lehetséges hogy egy személy egyszerre klinikai depressziós, szorongasos depressziós(pánikrohamokkal) és közben bipoláris is?

Figyelt kérdés

Őszintén nagyon meg vagyok ijedve és le vagyok sokkolódva mert nagyon tisztán le vannak írva a tünetek és az összesből tisztán hozok nagyon sok tunetet

Amíg nem szedtem nyugtatót addig egyértelműen a szorongasos depresszió dominált és a súlyos hangulatingadozas(amikor elmúlt a szorongás miatti depresszív szakasz akkor jött a feldobottság érzése) amióta szedem azóta a klinikai depresszió dominál de ugyanúgy váltakozik a hangulatom sokszor, leginkább a jövő miatti aggodalomtól.

Jah és közben nagyon kopnak az emlékeim az évekből. Régóta rosszul vagyok

Most őszintén ezt így elmondom egy orvosnak, mit tudnak kezdeni vele? Van egyáltalán bárki aki ezzel tudna kezdeni valamit?

Más emberek legalább tudják hogy “csak” klinikai depressziósak, vagy szoronganak, nekem meg ennyi tunetem van egyszerre...

2023. dec. 8. 19:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Igaza van annak az előttem szólónak, aki azt mondta, hogy NE öndiagnosztizálj, azzal együtt, hogy veled is egyetértek, kérdező, hogy valahol az is a normális (!), ha meg szeretnéd érteni magadat!

Számomra a szorongás mindig is a depresszió része volt, nehéz elképzelnem, hogy van olyan depressziós egyáltalán, aki ne szorongana.

Ezen kívül nem értelek, hogy hol üti egymást ez a három dolog, amit felsoroltál, szerintem tökéletesen kiegészítik egymást, de én nem vagyok sem pszichológus, sem pszichiáter, még ha tanultam is némi pszichológiát, meg magam is voltam terápián is, meg kaptam is nem kevés diagnózist.

Kifejtem:

Kezdeném a végén, ugyanis a bipolaritás tudtommal arról szól, hogy néha depresszió van, aztán meg boldogság. Tehát minden, ami a depressziós részéhez tartozik az életednek, oda meg belefér az összes többi: ahogy írtam már az előbb is, szerintem nem sok depressziós van, aki ne szorongana is néha, persze vannak ennek szintjei, gyakoriság, értem én, az meg, hogy az a depresszió milyen depresszió már csak nagyító kérdése, alkategória, ha úgy tetszik, tehát teljesen jól elfér egymás mellett, pláne egy bipoláris esetén minden, ami a depresszió része vagy fajtája vagy kísérője lehet, mint a pánikrohamok is.

Én is voltam depressziós is, pánikrohamjaim is voltak, mindezek ráadásul már a terápiám után, mégis képes vagyok a boldog életre, mondjuk én nem kaptam bipoláris diagnózist szerencsére, de szerintem mindenkinek vannak depressziós időszakai, ám ha bipoláris is lennél, akkor élvezd a nem depressziós részét az életednek!

Ezen kívül tényleg könnyen előfordulhat, hogy egy pszichiáter orvos netán félrediagnosztizál téged, ám ne feledd azt, hogy még mindig biztosabb szakembertől hallani bármit is, mint az öndiagnózis, egyrészt, másrészt meg bármikor elmehetsz újra, akár rögtön egy hivatalos diagnózis után is egy másik szakemberhez is diagnózisért, akár kettőhöz is, akár úgy is, hogy nem szólsz az egyiknek a másikról, ezzel is védve magad a félrediagnosztizálásról, mert igenis, tudom, saját bőrömön is tapasztaltam, hogy a diagnózisnak is van fejbe vágó hatása, a szembesülés, hogy ez vagyok én, és akkor most mi lesz, de tudd, hogy mindig, MINDIG meg van minden ember esélye a boldog és kiegyensúlyozott életre, legyen bármilyen testi vagy lelki diagnózisa is, de az öndiagnózis tényleg csak szorongást vált ki, ahogy egyes orvosok már nevetnek is kínjukban, amikor azzal nyitunk, hogy azt olvastam az interneten, hogy... Szerintem amúgy ez elkerülhetetlen, sőt, mi több, szerintem ez az egészséges, hogy az ember megpróbálja megérteni saját magát, ám ne felejtsük el, hogy az internet olyan, mint régen, a középkorban pl. kiállni a közösségünk fő terére egy emelvényre és kikiáltani, hogy hé, ki tudja, hogy ma éppen mi gyógyítja a rákot vagy az én aktuális nyavalyámat éppen, azaz bárki válaszolhat, és nem tudhatod, hogy mi az igaz és mi a nem igaz, ám lehetnek olyan válaszok még itt is, amelyektől csak tovább szorongsz és tovább zuhansz a depressziódba.

Azt is szeretném még mindehhez hozzátenni, hogy a depresszió sem gyógyítható, ám lehet vele boldogan élni, én pl. nagyon szeretem a WHO rajzfilmjeit arról, hogy a depresszió egy fekete kutya, amely nevelhető, együtt lehet vele élni, és el lehet érni, hogy mi uralkodjunk rajta, és ne a depresszió rajtunk, azaz ezzel a példával élve ne a kutya üljön fejünkre, hanem legyen egy egészséges együttélésünk, annak beismerésével, hogy én egy ilyen ember vagyok, de ettől még lehetek boldog. Meg kell tanulni azt, hogy hogyan lehet együtt is élni a depresszióval, mit eszik az a kutya, és mi az, amelytől a sarokban alszik, és amikor múlt időben beszéltem a saját depressziómról, akkor itt hozzáteszem, hogy így is sokszor eszembe jut, hogy mit miért csinálok, és nem felejtem el azt a fekete kutyát a sarokban, ám mégis én uralkodom rajta, és nem ő rajtam. Értem ez alatt pl. azt, hogy sok év alatt kitapasztaltam azt is, hogy gyógyszerek nélkül is tudok boldog lenni, kiegyensúlyozott, ha eleget alszom, ha figyelek arra, hogy mit eszem és iszom és mennyit, ha eleget mozgok, ha elég napsütés ér, és igenis, hogy óriási önfegyelemre van szükségem ahhoz, hogy ne úgy éljek, ahogy régen, amikor nem volt jó nekem, sőt, a kilátástalanságig rossz volt, és meg akartam halni magam is, ami nem a lelki egészség jele, ám én elköteleződtem a terápiám során az életem mellett, és azok miatt a dolgok miatt, amiket viszont nagyon is szeretek az életben, nem hagynám el az életet a saját választásomból, és másnak is szükséges egy ilyen terápia, legyen az akár gyógyszeres, akár gyógyszer nélküli is, mert én abban hiszek, hogy mindig jobb tudni valamit saját magunkról, mint nem tudni, és erre nem a piactérszerű gyakori kérdések vagy máshol az interneten vagy a szomszédod fog neked tanácsot adni, hanem az, aki ezt tanulta évekig, még akkor is, ha ő is hibázhat, és ha nagyon nem tetszik a diagnózisa, és te nem értesz vele egyet, akkor tényleg kereshetsz másik szakembert felülvizsgálatra, akár harmadikat is, amíg el nem tudod fogadni saját magadat annak, aki vagy, akárki is legyél, egy gyönyörű lény, aki szeretet érdemel, elsősorban saját magadtól, úgyhogy vigyázz magadra, és szeresd magad, ne bántsd, mert belőled is csak egy van! Keress fel egy szakembert, vagy akár többet is, mert az internet népe közül nem mindenki jó indulatú és nem versenyezhet senki sem egy tanult emberrel, még akkor sem, ha a szakember is tévedhet!

2023. dec. 14. 13:49
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk annak örülök, hogy te is tudod, hogy itt nem feltétlenül csak orvosok válaszolnak, de persze az sincs kizárva - örülj a szorongásodat működtető félelmednek, öleld meg, hogy bölcsebb legyél, és legyél nyugodtan szkeptikus a szakemberválasztás során is, és nyugodtan kérdőjelezd meg a szakembered szaktudását is, de ha háromból két szakember is ugyanazt diagnosztizálja nálad, akkor akár el is fogadhatnád...
2023. dec. 14. 13:51
 13/21 A kérdező kommentje:

Hogy lehetne depresszióval boldog lenni? Ne haragudj de aki ilyet mond az nem volt még depressziós.

Az meg hogy milyen fajta, az nem mindegy mert amikor depressziós vagy és kapod a pánikrohamot, annál rosszabb érzés nincs.

Ezt senki nem tudja elképzelni mint ahogy mi sem tudjuk elképzelni hogy milyen amikor valakinek levágják a lábát...

A “sima” depresszió meg sokkal elviselhetőbb, akkor csak vagy, nézel ki a fejedből, leszarsz mindent, körülötted rendetlenség...

a bipolarisrol meg csak azt olvastam hogy az a legrosszabb

Hat persze hiszen olyan mintha egy másik ember lennél és megérteni is nehéz hogy hogy alakul ez ki vagy az elmében mi játszódik le...

a feldobott szakasz nem jó mert olyankor meg felelőtlen vagy

Én már pl menni sem mernek sehova mert félnék hogy mi lesz ha épp feldobott szakaszban leszek

Másrészt ennyi szarral munkára sem leszek alkalmas, meg az aljamunkakra sem, bár nem mintha ahelyett hogy a mekiben rohadsz majd 30 felett nem lenne jobb megdögleni

A szégyentől, a nyomortól..

mindig is ez volt a legnagyobb félelmem és a pánikom egyik fő okozója

Hogy lehetne ilyen betegen jövőképem mikor csak az egyedüllét meg a nyomor van kilátásban? És tudom hogy sok ember el így de engem nem így neveltek, meg lenne lehetőségem jobbra ha nem lennék ilyen beteg

Tessék ez most olyan volt mintha a pszichológusnak beszélnék, erre mit mondana? Semmit

2023. dec. 16. 01:32
 14/21 anonim ***** válasza:
64%
Úgy sikerült depressziósan is boldoggá válnom, hogy több évig voltam pszichiáter által végzett terápián. Ez neked is segíthet!
2023. dec. 16. 20:07
 15/21 A kérdező kommentje:

14 őszintén próbálom nem sajnáltatni magam bár ebben nőttem fel de csak nézd vagy nézzétek meg ezt

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

Nem az én kérdésem

Csak nézzétek meg milyen sorstársak vannak...

Most ha valaki ilyen családokba születik és ilyen nyomorult életük van, abba hogy lehet bármilyen lelket önteni

Ahogy elolvastam a kérdést és válaszokat már jött is a pánikroham.....

Egyértelmű hogy vezekelnünk kell a rossz karmánkat akkor hogy is lehetne ebből kiút???

2023. dec. 17. 23:43
 16/21 anonim ***** válasza:
25%
Én hamarosan kinyirom.magam
2023. dec. 30. 22:30
 17/21 anonim ***** válasza:
25%
Sokszor azon vagyok én is,csak nem tudom ,hogy csináljam ami gyors és nem okoz nagy szenvedést.
2023. dec. 31. 04:31
 18/21 A kérdező kommentje:

17 én a szándékos éhen haláson gondolkodom már pár éve főleg az elmúlt 2 évben

Sajnos a drasztikus módszerek számomra nem jók

Enni meg volt hogy már nem ettem szinte napokig és egy idő után már nem érzel éhségét...

szerintem egy jó ötlet lehet

2023. dec. 31. 13:50
 19/21 anonim ***** válasza:

Kérdező én is hasonló helyzetben vagyok.. de jó hogy megtaláltam a kérdésed

sokszor már irigylem azt, aki tudja magáról hogy bipoláris vagy szorongásos depressziós

Pár napja hallgattam egy pszichológust és valami hasonlót kérdeztek tőle

Erre ő azt mondta hogy nincs többféle depresszió, hanem akkor a kérdező bipoláris és szorongó is egyben

Én nem értem már hogy hogy állapítják meg, ha ennyire sokféle tünet van

Én teljesen kétségbe vagyok esve emiatt

Xanaxot kezdtem el szedni, ami nagyon tompít mindent de közben az egyik legrosszabb mellékhatás érvényesül és az a dühroham, illetve nálam ptsd-d is okozott.

Viszont a pánikot tompítja

Én tényleg úgy érzem hogy többféle depresszióm van, de erről nagyon kevés információ van. És ahogy irtam, pszichológus mondta pár napja hogy ilyen nincs.

okt. 26. 08:56
 20/21 anonim ***** válasza:

Hogy vagy kérdező ?

Szenvedek én is.

Bipoláris

Depresszio

Szorongás

Szociális fóbia

Kényszerbetegség

Egy pokol az egész. Főleg a bipoláris.

okt. 26. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!