Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anyósom meghalt pár napja, de...

Anyósom meghalt pár napja, de nem tudom felfogni. Szó szerint, mintha álom lett volna. Mikor ér el az agyamig?

Figyelt kérdés

Felfoghatatlan, de egy hirtelen kiderült, régóta kezeletlen betegség 3 hét alatt elvitte szegényt.😢😢

Én mindenen elsírom magam, azon is, ha egy pókot leütnek, de jelenleg teszek-veszek itthon egy 3 éves gyerek és egy pocakban lévő kistesó mellett, mert nem fogom fel mi történt. Az agyam leblokkolja. Kb 4x kitőrt belőlem a valóság pár percre, de utána újra blokkol az agyam, hogy még él anyósom és minden oké, majd folytatom tovább a dolgaim. Anyukámnak amikor elmondtam zokogott 10 percig a telefonban. Nekem is ez lenne a normális reakció, de nem ér el az agyamig.😔😔

Volt már rokon gyermek a családban, akinek a halálát szintén nem igazán fogtam fel és valamikor most 4 év után is elsírom magam miatta, de ennyire nem blokkolta az agyam. A temetésen akkor mondjuk teljesen összeomlottam.

Ez normális? Érzéketlen lennék vagy valami mentális problémám van? Miért nem fogom fel mi történt? Amikor kórházban is volt, akkor sem akartam elhinni, hogy nagy a baj, úgy éreztem minden oké lesz. Már a hazajövős meglepetéspartiját szerveztem fejben.😔

2023. dec. 7. 09:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez az ún. gyászreakció első szakasza "tagadás fázis". Ez kb. "normális" az, hogy kinél meddig tart az egyén és helyzet függő.
2023. dec. 7. 09:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy az egyes is leírta.

Természetes folyamat és a gyász része.

A gyász időszak kb 1 évig tart és addig több stádiumon át fogsz majd menni.

2023. dec. 7. 12:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha még mindig nagyon zavar ez az állapot, érdemes gyászterápiás beszélgetésre elmenni.

Ha Budapesten élsz, akkor tudok ajánlani valakit, de vidéken nem igazán vagyok ismerős ilyen tekintetben.

Facebook-on is tudsz keresni segítséget ezzel kapcsolatban.

2023. dec. 19. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!