Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet azt elfogadni/felfo...

Hogy lehet azt elfogadni/felfogni, hogy amiről pár éve azt hittem, hogy csak álom volt vagy, hogy beképzeltem magamnak az valójában nagyon is megtörtént?

Figyelt kérdés
Pár hónapja találtam egy írást interneten, és csak lestem egy jó nagyot és ledöbbentem,'kicsit'' sokk hatás alá is kerültem hogy az velem valóban megtörtént anno... Olyan dologról van itt szó, amiről senkinek sem szólhatsz, mindenképpen magadban kell tartanod életed végéig. Talán ez olyan dolog, amit nem vesz be egy könnyen az ember gyomra, hiszen érthetően tényleg durva dolgok történtek meg velem, és más emberekkel is akik öngyilkosak lettek a velük történtek hatására.Én nem lettem emiatt se drogos, se alkoholista,öngyilkos sem bár gondoltam rá, de csak kicsi választ el attól,hogy teljesen megőrüljek ezért próbálok minél kevesebbszer gondolni arra a bizonyos eseményre, de van amikor nehéz és kerülget a rosszullét, pánikrohamom azóta 2x volt mióta tudom ,hogy velem valóban megtörténtek és nem csak beképzeltem jó pár éve a dolgokat. Ilyenkor mit tehet az ember? Van olyan eljárás pszichológusnál ahol kitudják valamiféleképp törölni az emlékeket?(lehet ez hülyeség de csak úgy kérdezem) más megoldást nem látok. Veletek volt már hasonló?

2013. jan. 3. 18:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nahát ... Ha pozitív lenne az élmény, nem lenne gond, ha megtörténne. Így viszont nehéz véleményt alkotni, hogy negatív és nem is beszélhetsz róla.

Nem tudom, miről van szó, de semmiképp se legyél öngyilkos/drogos/alkoholista miatta, annyit biztosan nem ér az egész.

Gondolatban se foglalkozz vele, mintha meg sem történt volna, hagyd, hogy 'elsorvadjon', így talán elfelejtődik...

2013. jan. 3. 19:04
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék öngyilkos lenni de akikkel megtörtént jó páran öngyilkosak lettek amiatt , voltak olyanok akik nem de megváltoztatta az életüket . Azóta az én életem is megváltozott, nincs mi motiváljon, de mindennap úgy kell tettetnem a dolgokat mintha semmi nem történt volna az égvilágon. De belül pedig minden rossz. sajnos nem írhatok róla de nagyon negatív élmény volt...főleg akkor jönnek az emlékek elő amikor sötétben vagyok. Másra próbálok koncentrálni. neten próbáltam keresni olyanokat akikkel hasonló történt, de nem találtam olyan fórumot sehol.
2013. jan. 3. 19:09
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A felébredettek is érezhetnek néha hasonlót, amikor vissza kell állniuk a régi kerékvágásba, a mókuskerékbe.

Gondolom, ha leírnád, hogy mi ez, akkor mindenki, aki elolvassa, hasonló helyzetbe kerülne, ugye?

2013. jan. 3. 19:54
 4/14 A kérdező kommentje:

Ezt egy kicsit kifejtenéd bővebben(az első mondatod). köszi.

Az utolsóra a válaszom, nem kerülne mindenki hasonló helyzetben.

2013. jan. 3. 19:57
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem fejthetem ki sajnos bővebben, akiket érint, pontosan tudják.
2013. jan. 3. 20:22
 6/14 A kérdező kommentje:

Ok. Ha azt gondolod, hogy olyan egyszerű az egészet kifejtenem egy olyan oldalra amit bárki olvashat Nem. És nem csak azért, hogy ne tudják meg egyrészt senki nem tudná megérteni. Másrészről pedig ezek nem egyszerű dolgok.Amiket ép ésszel olyan egyszerű lenne felfogni.

Hiába lett áttérve egészség/mentális egészség témakörben, kedves moderátorok, eredetileg az ezotéria témakörbe tettem bele, és ott is kellett volna maradnia. Ezek nem olyan dolgot amit az ember csak úgy elmondhat és amit a másik fel is fog mint pl lelki terror más ember által, vagy erőszak , ezeket sem könnyű átélni , annál itt többről van szó. A létről, az ember és az egész világról alkotott hite, hirtelen rájöttem vagy is azok az emberek is rájöttek akiknek szintén hasonló élményük volt, hogy nem minden az aminek tanítottak minket a világról, gyerekkorunktól kezdve, hogy te ebben hihetsz abban pedig nem mert ha abban hiszel akkor őrült vagy. És itt be is fejezem mert bonyolulttá sem akarom tenni. Lényeg a lényeg: nem mondhatok sokat mert úgy se értené meg senki és legfőképp nem hinne nekem senki sem.

2013. jan. 3. 20:33
 7/14 A kérdező kommentje:

Marad az, hogy a gondolataimban sosem fogom elfelejteni újra és újra lejátszom magamban , de próbálom magammal elhitetni, hogy nem történhetett meg(de tudom,hogy megtörtént) csak így tudom magamat életben tartani muszáj mást hinnem mert elveszek. Most már kinyílt a szemem, hogy ez a világ nem olyan mint amilyennek elhitetik veled gyerekkorodtól kezdve milyen legyen ,hogy hogyan lásd, miben higgy. Viszont azt mondom most is, hogy a tudatlanság áldás sokszor. És nem kéne mindig tudnunk az igazat, mert az fájdalmas, a tudás csak akkor hatalom ha tudsz vele mit kezdeni de egy olyan világban ahol megmagyarázhatatlan dolgok miatt őrültnek nézik az embereket, hülyének, nehéz felfogni végül a nem e világi dolgokat amik még is megtörténnek az emberekkel. Csak hogy az benne rossz,hogy így is életben kell maradnod, és elviselned a tudatod.

Nem tudom, hogy veled mi történt de ha hasonló akkor úgy is tudod, miről beszélek.

2013. jan. 3. 20:42
 8/14 anonim válasza:

így elég nehéz bármit is írni, mellesleg köszi a bizalmat, akkor minek írtad ki a kérdést???

lett ennek eredménye, jobb lett? vagy volt értelme?

nesze semmi fogd meg jól kb.

ha nem arról van szó, hogy idegenekkel/idegenlényekkel találkoztál még szívesen várom a folytatást!

"Gondolom, ha leírnád, hogy mi ez, akkor mindenki, aki elolvassa, hasonló helyzetbe kerülne, ugye?"

rátapintó mondat, nagyon találó.

2013. jan. 4. 03:07
 9/14 anonim ***** válasza:

Jól sejtem, hogy jelképesen arról van szó, hogy a kék vagy a piros tablettát választottad, amikor az útelágazáshoz értél? Onnan már tényleg nincs visszaút ...

Tény, hogy az élet nem arról szól, amit a szülők és a tanárok elmondtak. Tény, hogy amíg suliba jársz, nincs időd felgöngyölíteni a szálakat. Tény, hogy aki erről ír, hülyének nézik ...

Én mégis azt mondom, csodálatos ajándék látni az Igazságot. Nem mindig könnyű, de olyan rálátást ad az Életre, ami nem mindenkinek adatik meg.

Gondolj úgy rá, mint egy 'szellemi evolúcióra'. Egy ideig még visszarángatnak majd a régi minták (ha nincs munkád, éhen halsz, FÉLJ!!!), de aztán rájössz, hogy mekkora biztonságban vagy, ha a sorsod irányítását át mered adni a tiédeknél biztosabb kezekbe.

2013. jan. 4. 08:31
 10/14 anonim ***** válasza:
*jav. tieidnél
2013. jan. 4. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!