A mentális betegségek miért nem gyógyíthatóak? Miért csak gyógyszeres kezelés van jellemzően a magyar mentális egészségügyi ellátásban, amivel csak "kezelni" tudják a betegeket, de tartós javulás nem várható!
Szerintem azért nincs ilyen(nem csak magyarban), mert az ilyen pszichés problémás emberek agyi működése, felépítése, barázdáltsága, a kapcsolatok az agyukban eltérnek a normálistól.
Nem lehet őket “gyógyítani”, ahogy pl deformáltan született kezet is csak műteni tudnak. Egyébként a gyógyszertől pont azonnal javulnak a tünetek, főleg adhdnál, mintha csodát láttam volna(nem szedál!).
Azt hiszed máshol jobb?
Az agyról tök keveset tudnak a világon, ezért “nem műtik”. Plusz túl jelentős hibát lehetne okozni túl kevés sikerért.
A mentális betegségeknek nagyon széles a spektruma. Ha nagyon korai szakaszban sérült az ember, nagyon mélyek a traumák, akkor gyógyszer+terápia javíthat a helyzeten. De a terápia idő, pénz, energia, amire nem szánnak az emberek.
Vannak olyan mentális problémák, amikre elég pár év terápia. Mondjuk kognitív viselkedésterápia, amik a rossz mintákat, gondolati beidegződéseket írják felül. Ide nem kell gyóhyszer.
De a legnagyobb probléma, hogy általában a beteg nem lát rá önmagára, hogy magától segítséget kérjen, "vinni kell", és a leggyorsabb mindig a gyógyszer. Mert ugye a terápia, ahogy írtam idő, pénz, energia.
Gyógyítható a legtöbb. Csak nem akar bele senki munkát fektetni. Azt hiszik, hogy a lelki sebek is meggyógyulnak pár levél gyógyszerrel, vagy helyi kenőccsel.
Miért? Mi a baj?
Még annyit fűznék hozzá, hogy a gyógyszer lehet, hogy hat, de ha a páciens ugyanabba a környezetbe megy vissza, ami a traumákat okozta, változni fog-e valami? Nem.
A saját működési mechanizmusát, okokat sem fogja megtudni soha.
A szociális háló borzasztó gyenge. A minőségi terápiák pedig megfizethetetlenek. Marad a bogyókapkodás élete végéig.
Empatikus környezet, pszichológus heti 2x. Mozgás. Persze, hogy rezisztens vagy. Hiszen van minden bajod kimondva, vagy kimondatlanul, ön-vagy szakorvosi diagnózissal. Neked is akarod kell gyógyulni.
Teljesen lemenni a gyerekkorodig, egy szimpatikus pszichoterapeutát segítségével. Nem összevissza menni. Mert itt ez a fő gond. Az összevisszaság.
A terápia csak kisebb gondokon segít, a felsoroltakon minimálisan, a kognitív t. meg sokszor többet árt, mint használ!
Szerintem ha ennyi bajod van, egyik sincs, valami más lehet amire még nem jöttek rá és nincs neve. A gyerekemen antipszichotikum segített, 0,25mg ripedon kb 3 hónap alatt megoldotta a gondjait, illetve egy megfelelő közeg is hozzátett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!