A mentális betegségek miért nem gyógyíthatóak? Miért csak gyógyszeres kezelés van jellemzően a magyar mentális egészségügyi ellátásban, amivel csak "kezelni" tudják a betegeket, de tartós javulás nem várható!
Az egyes jol leirta. Picit neurologiai anatomia. Amikor kicsi voltam akkor fulmutetem volt. A cerebellumhoz kozel volt a gyulladas. Lazam is volt. Ki kellett szedni ket csontot a ful mogulbol. A koponyabol.
Azt mondtak anatomiailag, fejlodeskor majd osszeforr. De mentalis dolgokrol nem mondtak semmit. Nezd meg mennyi mindenert felelos a cerebellum.
A cerebellumnak 3 retege van, ami erdekes szamomra az a masodik a Purkinje reteg, ami GABA neurotransmittereket hasznal. Egy db antidepresszans sem mukodott. Egy darab antiepileptikum (Rivotril, lamotrigine) nem mukodott (de varjal), egyedul a GABAkin gyogyszerek.
Es most jon az ordog kibujik a fold alol: Rivotril 8mg-ra raktak, Xanax 4mg, altatoim mind benzodiazepine szeruek (z-szerek, de az egyik tiszta benzodiazepine). Na akkor most mar en vagyok az idegmereg, a gyilkos meg a toklevago, es a fuggo meg a pusztulas elhozoja mert ezeket szedem.
Ahogy emlitettem meg szedek lamotriginet (Lamictal) de tanulmanyok kimutattak, hogy kozepes mertekben emeli a GABA szintet az agyban 25%-kal es IPSC meressel (Inhibitory postsynaptic current) meg az agitacios frekvenciat csokkentette, meg az amplitudojat is (erre mar nem fogadok, mert nem emlekszem, fel eve, hogy olvastam, es nem blikk.hu-rol, hanem nih.gov es hasonlo oldalak, RCR, FCR, bibliometrika es altmetrikakkal elemezve, plusz statisztika). Nagyon nagy a neurologiaban/pszichiatriaban az eredekeltseg a lamotrigine irant emiatt meg egyeb tulajdonsaga miatt. A lamotriginerol kb. sokat nem tudni ezeken kivul, ami alatamasztott tenyekkel lenne.
Van ami gyógyítható van ami csak kezelhető.
Sajnos vannak olyan helyzetek, amikor gyógyszert kell alkalmazni, mert jelen tudásunk szerint mást nemigen segít.
Mert nem értenek hozzá. Alternatív megoldásokkal pedig nem is próbálkoznak. Addig változtatgatják a gyógyszered amíg elviselhetővé nem válnak a tüneteid. Onnantól azt szeded.
Ott van Feldmár András. Ő több különböző megoldással is próbálkozott mentális betegségekre. Ha utánajársz láhatod mire jutott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!