Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek gyógyszerfüggő...

Szerintetek gyógyszerfüggő vagyok 17 évesen? Ha igen mit tehetek, hogy ne legyek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy három hete elkezdtem scippát szedni (SSRI) és két hete meg xanaxot (0,25 mg). És a lényeg, hogy segít nekem, nem érzek semmit sem amikor bevettem, eltünteti az érzéseimet. Mindig is azért vettem be, mert el akarom felejteni az életem, nem akarok érezni semmit sem, röviden annyi az ok, hogy apám munkanélküli és nem akar munkát keresni és nem is keres, anyám meg napi 10-12 órát melózik, mindegy sok a stressz otthon. Első két héten egy scippát vettem be esténként meg egy xanaxot reggel és egyet este. Most ezen a héten meg a suliba menet mindig bevettem 2-3 xanaxot meg 1 scippát, és segített. Le se sz@rtam az életem akkor. És jó érzés volt. Csak úgy történtek a dolgok és semmin se szorongtam. Illetve hétfőn 5 xanaxot vettem be. Nem sok maradt meg a hétfőből, csak kis “töredékek”. Szerintetek már függő vagyok és ha igen akkor mit tegyek? A szüleim nem tudják, hogy bármit is szednék, vagyis a nagymamám tudja, de ő adta a xanaxot. A scippát meg apámtól lopdosom. Ő úgyse szedi.

Szóval ja, nem szeretnék függő lenni, de a tabik segítenek minden értelemben.

Most tegnap fogyott el a xanaxom, és scippát se tudok szerezni apámtól, mert anyámnál vagyok (a szüleim külön élnek). És eddig semmilyen fizikai elvonási tünet nem jelentkezett, csak sokszor érzem azt, hogy jó lenne elnyomni az érzéseimet a tabikkal, mikor tudnám ismét eltüntetni az érzéseim. Illetve tegnap vettem magamnak valeriána relaxot, tegnap abból bevettem 6 db-ot este (elsőre hármat, majd rá két órára megint hármat), ma meg hármat, egyet reggel és kettőt kb 17:00 órakor.

Köszi a segítséget!

2023. nov. 11. 18:10
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Én a 9, 13, 17 válasz vagyok.

A legmakacsabb tini voltam aki pontosan tudta mit tesz. Összesen kb 6 évig voltam függője. Ez alprazolam-klonazepam-midazolam-diazepam-lorazepam skálán mozgott. Plusz a scippánál is volt tapasztalatom, azt írták fel először, majd szertralin, paroxetin, venlafaxin, mianszerin... és már nem is emlékszem mindegyikre. Antipszichotikumok pipa, Hangulatstabilizatorok szinten pipa.

Végül ptsd volt a diagnózis, szorongásos depresszió, bipoláris zavar II tipus és borderline személyiségzavar. A teljesség igénye nélkül

2023. nov. 11. 19:47
 22/34 A kérdező kommentje:

20 jól van legyen igazad xdddd

Tudod én magasról teszek az életemre sose érdekelt, hogy mi lesz velem, nincs motivációm, ez van, ha meghalok ez van xdddd

Valami kis tanácsadást akartam kapni nem pedig leszídást meg stb…-t, hogy mennyire fos vagyok lol.

Akármit kérdezek itt, mindig valakinek belém kell kötnie, hogy mennyire sz@r ember vagyok. Közbe nem is ismertek. De oks. Legyen igazatok és felelőtlen vagyok, de ezt tudtam magamról eddig is, de köszönöm!🥰🙏🏼

2023. nov. 11. 19:57
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kár megsértődnöd, rengetegen írtunk nagyon hasznos dolgokat. Le is szarhattuk volna a problémádat.
2023. nov. 11. 20:00
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó lenne, ha lenne egy pszichiátered, mert depressziós vagy és öngyilkos gondolataid vannak.
2023. nov. 11. 20:01
 25/34 A kérdező kommentje:
23 nem sértődtem meg, csak közöltem a véleményem.
2023. nov. 11. 20:04
 26/34 A kérdező kommentje:
24 járok iskolapszichológushoz, de ő se nagyon tud mit kezdeni velem, mármint beszélgetünk és kb ennyi.🤷‍♂️
2023. nov. 11. 20:05
 27/34 A kérdező kommentje:

24 miért lennék depressziós?

Az öngyilkos gondolatokat nem vonom kétségbe de 13-14 évesen is próbáltam öngyi lenni, 2x úttestre kifeküdtem, 4x kötéllel próbálkoztam. De nem jött össze és hagytam a fenébe.

2023. nov. 11. 20:08
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Ő nem írhat fel gyógyszert. Pszichiáter tud segíteni. A sulipszichológus tehet javalatot, hogy vizsgáljanak meg. Akkor levelet küld a szülőknek, hogy menjetek nevelési tanácsadóba. Ott lehet igényelni pszichiátert ha van nekik, ha nincs, akkor továbbutalnak. Egy pszichológus az bölcsész, nem orvos, nem adhat diagnózist, nem írhat gyógyszert.

Pszichiáter tud tenni valamit. Esetleg szorongással és depresszióval kapcsolatos tesztet tudtok tölteni, vagy klinikán nyílt osztályon mmpi-t

2023. nov. 11. 20:09
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

24. Bocsánat, de figyelek a részletekre. Egyrészt az öngyilkos gondolatok, kísérletek egyértelműen mutatják, de te írtad, hogy a xanax azért jó, mert elmulasztja az érzéseidet. Tehát alapvetően rosszul érzed magad a bőrödben és ez hosszútávon áll fenn, ha már mindent rossznak gondolsz (beletörődés, közöny), sivárnak, üresnek láthatod az életet, értelmetlennek. Motiváció hiánya, célok hiánya, boldogtalanság. A gyógyszer már egy kétségbeesett próbálkozás a tünetek enyhítésére.

Ebben jó vagyok😄

2023. nov. 11. 20:12
 30/34 A kérdező kommentje:

Hát a szüleim nem hiszem, hogy tesznek bármit is, tudod írtam is, hogy az egyik munkanélküli, a másik meg napi 10-12 órázik, nincs idejük se energiájuk rám.🤷‍♂️

De megpróbálkozhatok azzal, hogy elmegyek egy pszichiáterhez magamtól vagy nemtom.🤷‍♂️

2023. nov. 11. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!