Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek gyógyszerfüggő...

Szerintetek gyógyszerfüggő vagyok 17 évesen? Ha igen mit tehetek, hogy ne legyek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy három hete elkezdtem scippát szedni (SSRI) és két hete meg xanaxot (0,25 mg). És a lényeg, hogy segít nekem, nem érzek semmit sem amikor bevettem, eltünteti az érzéseimet. Mindig is azért vettem be, mert el akarom felejteni az életem, nem akarok érezni semmit sem, röviden annyi az ok, hogy apám munkanélküli és nem akar munkát keresni és nem is keres, anyám meg napi 10-12 órát melózik, mindegy sok a stressz otthon. Első két héten egy scippát vettem be esténként meg egy xanaxot reggel és egyet este. Most ezen a héten meg a suliba menet mindig bevettem 2-3 xanaxot meg 1 scippát, és segített. Le se sz@rtam az életem akkor. És jó érzés volt. Csak úgy történtek a dolgok és semmin se szorongtam. Illetve hétfőn 5 xanaxot vettem be. Nem sok maradt meg a hétfőből, csak kis “töredékek”. Szerintetek már függő vagyok és ha igen akkor mit tegyek? A szüleim nem tudják, hogy bármit is szednék, vagyis a nagymamám tudja, de ő adta a xanaxot. A scippát meg apámtól lopdosom. Ő úgyse szedi.

Szóval ja, nem szeretnék függő lenni, de a tabik segítenek minden értelemben.

Most tegnap fogyott el a xanaxom, és scippát se tudok szerezni apámtól, mert anyámnál vagyok (a szüleim külön élnek). És eddig semmilyen fizikai elvonási tünet nem jelentkezett, csak sokszor érzem azt, hogy jó lenne elnyomni az érzéseimet a tabikkal, mikor tudnám ismét eltüntetni az érzéseim. Illetve tegnap vettem magamnak valeriána relaxot, tegnap abból bevettem 6 db-ot este (elsőre hármat, majd rá két órára megint hármat), ma meg hármat, egyet reggel és kettőt kb 17:00 órakor.

Köszi a segítséget!

2023. nov. 11. 18:10
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Miért lesz fájdalmas? Ez alatt mit értesz, kifejtenéd légyszi?

2023. nov. 11. 19:05
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő fizikai elvonási tünetet okoz. Antidepresszáns hirtelen abbahagyása szédülést, mély depressziót, agyi elektromos rázás érzést, álmatlanságot okoz, a nyugtató elvonási tünetei pedig még ennél is rosszabbak. Alkalmanként nem szabad az antidepresszánst szedni mert akkor csak kárt okoz, pozitív hatást nem.
2023. nov. 11. 19:13
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Xanax elvonása brutális. 15 évesen lettem függő, napi 7 mg -ot szedtem már a végén. Akkora mennyiségnél ha hirtelen elhagyod az intenzív osztályon találod magad. Pánikroham, szorongás, fejfájás, hányás, hasmenés, gyengeség, émelygés, magas pulzus, izzadás, láz.

17 éves korom körül 1x átéltem sajnos, hogy "elfogyott" és nem tudtam szerezni időben. Akkori párom lehúzta a wcn a készletemet.. nem volt időm korrigálni. 4. nap ő ment el xanaxot szerezni, mert én már 39 fokos lázzal feküdtem.. az utolsó volt, hogy akárki beleszólt az adagolástervembe. Soha nem tette meg újra

2023. nov. 11. 19:17
 14/34 A kérdező kommentje:
#13 aztaa… ez azért nagyon keménynek hangzik:-(((
2023. nov. 11. 19:24
 15/34 A kérdező kommentje:

Szerinted nekem ez a 0,5 és 1,5 mg közötti xanax szedésem majd durva elvonási tüneteket okozna? Mert mint mondtam volt, hogy ötöt vettem be (1,25 mg) egy nap, de utána csak hármat (0,75 mg) és mint mondtam eddig semmi rosszat nem érzek semmilyen rosszat. Nemtom, lehet, hogy még nem vagyok fullra ráfüggve, csak az “agyam függ”, mármint folyton ezen gondolkodok, hogy mikor tudok már újra xanaxozni, hogy ne érezzek semmit sem stb…

De mondom, fizikailag semmi bajom eddig szerencsére.

2023. nov. 11. 19:29
 16/34 A kérdező kommentje:
Bocs zavaros lett kicsit, na szóval most hétfőn 5 db-ot (1,25 mg) vettem be, utána meg minden nap hármat (0,75 mg). Illetve pénteken (tegnap) csak egyet (0,25) tudtam, mert elfogyott.
2023. nov. 11. 19:31
 17/34 anonim ***** válasza:
91%
Lehet vele játszani, de nagyon éles ez a penge.. már 16 évesen egyetemi addiktológia könyveket olvastam, az orvoshoz úgy mentem, hogy elmondtam a diagnózisomat, a gyógyszereket mit írjon és mennyit. Teljesen elfogadta az álláspontom mindennel kapcsolatban, jóváhagyta a terveimet. Excelben számoltam toleranciát, kereszttoleranciát. Olyanokat műveltem, hogy pl Dormicumot írattam fel, mert rövidebb a felezési ideje, és azzal lightosabban lehet toleranciát csökkenteni. Ehhez persze tudni kell a váltásokat, melyik benzóból melyik mennyinek felel meg, mennyi a felezése, mikor melyiket kell bevenni és kereszttolerancia számítás. Ment is remekül, de aztán meguntam, hogy ennyire precízen kell kiszámolni mindent.. 21-ben hagytam abba a xanaxot egyedül, 42 nap alatt házilag otthon, 7mg/nap toleranciával. Az excelem tartott életben, senki másból nem kértem. Se orvosok, se olyan hülyék akik nem értenek hozzá.
2023. nov. 11. 19:32
 18/34 anonim ***** válasza:
Kar volt feltenned ezt a kerdest. Látszik a valaszaidbol, hogy nem veszed komolyan es baromi felelotlen vagy. Eletkorodhoz kepest infantilis is. Nem kivanom, de majd rajossz, mirol pofazunk.
2023. nov. 11. 19:33
 19/34 A kérdező kommentje:

18 hat nagyon megmondtad azta 😱

Mert te ugye annyira ismersz, hogy ki is vagyok mi?😏

Na figyu azert tettem fel a kerdest mert erdekel ez, es nem akarok kinyiffanni. De oks, majd rajovok.

2023. nov. 11. 19:39
 20/34 anonim ***** válasza:
91%

Nem "megmondani" akartam,lol, csupán ravilagitani, hogy egy felelőtlen kamasz vagy, ahogy ebbol a megnyilvanulasodbol is tukrozodik. Konyorgom, amiatt kapkodsz be scippat, mert nem akarsz erezni semmit. Megcsak a hatasmechanizmusaval sem vagy tisztaban. Benzo úgyszintén.

Tudod, hogy rossz es karos, leirtak itt is tobben, ennek ellenere folytatod a badarsagaidat. Nagyidnak pedig gratula, hogy xanaxoz egy gyereket ugy, hogy felteszem nem pszichiáter. Ha nem kapod ossze magad, felnott korodra egy lecsuszott fuggo leszel, 0 elettel. Minden jot😊

2023. nov. 11. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!