Mennyire van szükségem elvonóra?
Elvonóra akkor lenne szükséged ha egyáltalán nem lennél képes ellátni a megélhetéséhez szükségses feladataid.
Mivel azt írod, hogy szoktál dolgozni ezért nem érdemes elvonón gondolkozni.
Máskülönben az "elvonóknak" több fajtája van; van addiktológia, pl.Nyírő Gyula kórház, Merényi talán - ahol csak arra koncentrálnak, hogy szermentes legyél és többnyire gyógyszereket adnak amik csökkentik az elvonási tüneteket meg van néhány közösségi foglalkozás és kb ennyi az egész.
A másik fajta amit rehabilitációnak hívnak, mondjuk Ráckeresztúron - ami egy önellátó intézmény és egy évig ott kell lakni.Itt elsősorban munkaterápiával összekötött szemléletváltó foglalkozások vannak - a nap nagy részét munkával töltik a résztvevők.
Mondhat neked bárki bármit amíg meg nem unod úgyis csinálni fogod, csak majd 7-8-10-15 év múlva jössz rá hogy mennyi időt elcsesztél az életedből - amit sokkal hasznosabb dolgokra is fordíthattál volna.
És akkor már mindenki látni fogja rajtad - már ha lesz aki még szóba áll veled.
5: Mik azok a hasznosabb dolgok? A mai világban még mi számít hasznosnak? És kinek? Mi van, ha kérdezőnek az a leghasznosabb állapot, amiben jelenleg van? Nem biztos, hogy jól fog végződni az élete, de talán így megtanul valamit Ő maga. (Tudod, ez ilyen elvont megközelítés volt.)
Plusz nem lehet olyan rossz a helyzete, ha anonim oldalon ilyen szépen össze tudja és akarja is foglalni a helyzetét és segítséget, kiutat (?) keres belőle. Ez valahol már szexi is.
Tulajdonképpen igazad van, én is pontosan így közelítettem meg a kérdést és kisebb-nagyobb megszakításokkal drogoztam végig 15 évet.
Hogy több lennék-e ha nem így alakítom az életem?
Nem tudom.
Már akkorra kiábrándultam mindenből és mindenkiből, amikor elindultam ezen az úton, hiszen senki nem rendelkezett avval az értékrenddel amivel én.
5-ös jól írja akkor van igazán gáz ha már a függőséged miatt nem tudod fenntartani az életed. (Neked ez megy.)
Ami a baj hogy
"2-3 honap tisztasag alatt is a napjaim nagy reszeben a szerre gondolok"
Vagyis a szer által okozott élmények túlságosan központi elemmé váltak a tudatodban.
Ha ez annyira zavar akkor javaslom menj el egy drogambulanciára, konzultációra. Ott mondanak majd valamit akik értenek hozzá és lesz már viszonyítási pontod az egészben.
Én nem dizájnereket fogyasztok, de szintetikusat partydrogokat én is.
Én is külföldön dolgozok, hónapokig tiszta vagyok, de mikor megyek haza még azelőtt elintézem hogy legyen, hogy felszállok a gépre. Már ott várnak vele otthon mindíg... Konkrétan dúrvábban csinálom ilyenkor mint előtte mikor otthon laktam. Megállapodok magammal, hogy csak 1-2 napot tolok aztán szünet, aztán majd még valamikor 1-2x lehet, ebből az volt legutóbb, hogy 3 és fél hét alatt mindössze 2 nap volt mikor nem fogyasztottam szintetikusat, azokon a napokon meg füveztem. Hazaértem, egyből elkezdtem, 3 napokat ébren voltam egyből 0 toleranciával mert ugye előtte hónapokig nem nyúltam semmihez. Kb 1 hét után már elegem volt az egészből de mégis csináltam tovább, csak már ment az önmarcangolás hogy miért kell ez nekem, kibírnám hogy ne csináljam de 3-4 napos lejövőm lenne ami meg sz4r.
Aztán 2 hét után már az volt a prioritás hogy véletlen se tisztuljak ki, mert akkor átgondolom az életemet és nem fog tetszeni amit látok, tiszta tudattal nem lehet élni csinálom tovább. Most visszajöttem 1 hete, azóta megint semmi, de folyamatosan az jár a fejembe, hogy milyen jó lenne reggel 8ig technoba taposni szétmindenezve egymás után 2-3 napig.
Ez függőségnek függőség, de így hogy elvonó nélkül is abba hagyom hónapokra meg dolgozok igazából kicsit elbagatelizálom. De viszont élvezem is, a rendes életet meg egyre kevésbé tudom így értékelni, de azért még van mibe kapaszkodjak és a barátaim nagyrésze sem fulldrogos, tehát nem züllöttem el dúrván.
Elvonóra nem lenne szükséged nekem sem szerintem, csak fejben rendberakni magadban a dolgokat, hogy ne a drog élvezzen prioritást. Állapodj meg magaddal, hogy nem az az elsődleges, csak néha megengeded magadnak, és akkor sem több napig egyhuzamba. Otthon az a baj én is mindenhez tudom kötni a narkót, társasághoz is meg bulizáshoz is. De nekem pl rövid idő után mocskosul elegem lesz abból, hogy nem tudok enni, napokat ébren vagyok, bulinként 3-4 kilót fogyok.
Foglalkozz többet azokkal a barátaiddal akik nem drogoznak.
Én sajna nagyon sok embert elhanyagoltam a drog miatt, úgy hogy észre se vettem. De szerencsére sokan mai napig keresnek, és szégyellem is magam hogy azokat az embereket elhanyagoltam akik fontosak voltak. De szerencsére azért vannak még normális emberek körülöttem, szóval nagy baj nincs, meg is fogom becsülni őket mostmár.
A másik dolog meg, hogy ha drogozol is csináld meg a napi teendőidet, ne szokj hozzá a linkeskedéshez mert sokkal nehezebb lesz visszatérni onnan.
A teendőidet ne halogasd, mindent előtte és semmit sem utána, és nincs "majd lesz valahogy" mert az a legrosszabb hozzáállás.
20/F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!