Teljes csődnek érzem magam, mit csináltok ilyen helyzetben?
Kis segítséget szeretnék kérni: ezért leírom a körülményeket.
22/f vagyok, tanulmányi problémám van, lehet nem hangzik túl nagy valaminek, de számomra fontos. Egyetemen tanulok, több kevesebb sikerrel azonban van 1 tantárgy amit 4. alkalommal vettem fel, bevallom az első 2 alkalommal nem foglalkoztam vele, sőt nem tulajdonítottam neki semmilyen figyelmet... most a napokban írtunk zh-t stb. Nagyon sokat tanultam rá, tényleg a legőszintébben készültem. És nem ez volt az első alkalom hogy elbuktam, ilyen körülmények között, csak akkor tudtam hogy többet is tehettem volna érte, így nem bánkódtam... De most teljesen összerogytam, tudjátok mikor fontos valamilyen cél az életetekben és erőtök fölött teljesítetek, de mégsem elég, mégis szembesültök a saját teljesítményetekkel hogy ez kevés.. nem hibáztatok senkit, sem tanárt sem senkit, sőt alapjába véve nem is vagyok az a bánkódó lelki beteg ember... csak nagyon összetörtem, szégyenlem magam, mindenkinek sikerül, nekem nem, az szüleim pumpálják a pénzt/bizalmat belém, és nem tudom megcsinálni, feljöttem albiba és sírtam, soha nem történt velem ilyesmi elég kemény vagyok lelkiekben, szégyenlem magam, hogy nem tudtam egy kettest összekaparni, totális csődnek érzem, a teljes kilátástalanság és motiválatlanság kerített hatalmába.. nem tudom most mit csináljak??
Nagyon sokan vannak így vele, hogy eleinte félvállról veszik az egyetemet, nem járnak be órára, utána meg sírnak.
Az egyetem komoly dolog, és kemény, mert nem akarunk léha figyelmetlen orvosokat magunk mellett mikor betegek vagyunk és nem akarunk olyan hidakon átmenni, ami bármikor összedőlhet, mert buta, lusta emberek tervezték. Vagy összeszeded magad, és keményen elkezdesz tanulni vagy válassz olyan szakmát, ahol nem kell nagy szorgalom, odafigyelés és érezd ott jól magad. Van választási lehetőséged és még fiatal vagy, nem késő semmihez, de ne várd, hogy a sült galamb magától jöjjön!
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:51.
neki ment az előző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!