Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Teljes csődnek érzem magam,...

Teljes csődnek érzem magam, mit csináltok ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Kis segítséget szeretnék kérni: ezért leírom a körülményeket.

22/f vagyok, tanulmányi problémám van, lehet nem hangzik túl nagy valaminek, de számomra fontos. Egyetemen tanulok, több kevesebb sikerrel azonban van 1 tantárgy amit 4. alkalommal vettem fel, bevallom az első 2 alkalommal nem foglalkoztam vele, sőt nem tulajdonítottam neki semmilyen figyelmet... most a napokban írtunk zh-t stb. Nagyon sokat tanultam rá, tényleg a legőszintébben készültem. És nem ez volt az első alkalom hogy elbuktam, ilyen körülmények között, csak akkor tudtam hogy többet is tehettem volna érte, így nem bánkódtam... De most teljesen összerogytam, tudjátok mikor fontos valamilyen cél az életetekben és erőtök fölött teljesítetek, de mégsem elég, mégis szembesültök a saját teljesítményetekkel hogy ez kevés.. nem hibáztatok senkit, sem tanárt sem senkit, sőt alapjába véve nem is vagyok az a bánkódó lelki beteg ember... csak nagyon összetörtem, szégyenlem magam, mindenkinek sikerül, nekem nem, az szüleim pumpálják a pénzt/bizalmat belém, és nem tudom megcsinálni, feljöttem albiba és sírtam, soha nem történt velem ilyesmi elég kemény vagyok lelkiekben, szégyenlem magam, hogy nem tudtam egy kettest összekaparni, totális csődnek érzem, a teljes kilátástalanság és motiválatlanság kerített hatalmába.. nem tudom most mit csináljak??

2010. okt. 18. 15:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Nagy pofon tud ez lenni az élettől, tudom! Azért idővel nem fogod magad ennyire pocsékul érezni, s valószínű még keményebb készülésre késztet ez a csalódás! - a lényeg, hogy időben kapcsoltál, most már odafigyelsz az egyetemre, inkább ezt erősítsd magadba!
2010. okt. 18. 15:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Egy kudarc még nem kudarc. Hányszor fordult elő velem gyakornokként, amikor bevittem a szerkesztőségbe az anyagaimat, és a szerkesztő húzgálta alá a feleslegesnek tűnő mondataimat, amivel sok időt eltöltöttem. Azt hittem agyvérzést kapok. De nagyon köszönöm neki, mert megtanúltam egy életre, csak a lényeget, semmi körítést nem kell a cikkhez alkalmazni.
2010. okt. 18. 15:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan vannak így vele, hogy eleinte félvállról veszik az egyetemet, nem járnak be órára, utána meg sírnak.

Az egyetem komoly dolog, és kemény, mert nem akarunk léha figyelmetlen orvosokat magunk mellett mikor betegek vagyunk és nem akarunk olyan hidakon átmenni, ami bármikor összedőlhet, mert buta, lusta emberek tervezték. Vagy összeszeded magad, és keményen elkezdesz tanulni vagy válassz olyan szakmát, ahol nem kell nagy szorgalom, odafigyelés és érezd ott jól magad. Van választási lehetőséged és még fiatal vagy, nem késő semmihez, de ne várd, hogy a sült galamb magától jöjjön!

2010. okt. 18. 15:36
 4/10 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy fog valaki "olyan" írni aki nem akar együtt sírni velem, tudom mert én is ilyen vagyok, kemény. Valóban aki nem tud eredményt hozni az ne is kerüljön olyan helyre, de 1 valamit jegyezz meg, kedves utolsó, ha neked minden simán ment az életben? Teljesen tökéletes vagy? vagy csak pusztán annyi hogy én beismertem azt hogy elb@sztam az elejét, te pedig nem? Itt nem az a kérdés hogy a lustaságot és a nemtörődömséget hozd fel, azt már rég beláttam, én sokkal inkább azok véleményére vagyok kíváncsi aki fel tudott állni, és képes volt végrehajtani azt amiben már nem is hitt igazán.. Azok akiknek meg minden megy elsőre, csak gratulálni tudok, mert igazi 2 lábon járó sikertörténet mindegyik, de mint ember nem tudok felnézni rájuk, ugyanis önelégült barmok szoktak lenni a való életben...
2010. okt. 18. 15:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nem megy az a tantárgy, ahogy leírtad, az utolsó alkalommal tényleg nagyon készültél rá, keress fel egy magántanárt.
2010. okt. 18. 16:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Azokat nem én se bírom, akiknek minden elsőre 5-ös lesz, sírnak rínak, hogy 1est kapnak, aztán kijönnek, hogy 5-ös....Ezek általában a magolós hülyék, és az életben nem fogják semmire se vinni. Én is olyan vagyok, mint te, sokszor nem tanultam, de a végén összeszedtem magam és sikeresen lediplomáztam.
2010. okt. 18. 16:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Azt azért cáfolnám, hogy azok akik 5-re vizsgáznak magolós hülyék! Én évfolyamelsőként végeztem a fősulin, de végig rettegve mentem vizsgázni, mindig bennem volt a félsz, hogy nem sikerül! - és nem stréberségből tanultam , hanem azért mert egyszerűen azt éreztem, olyan szakmám lesz ,amibe mindent-mindent tudni kell, és az vitt előre, hogy nem kezdhetek úgy dolgozni, hogy valamit sötét homály fed! - mentőtisztként dolgozom, és persze messze nem tudtam mindent, de igenis küzdöttem, és nem lettem elszállt!
2010. okt. 18. 17:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Valóban kicsit túloztam és általánosítottam, akinek nem inge ne vegye magára. De sok az ilyen, és inkább nem hülyének, hanem birkának nevezném őket.
2010. okt. 18. 18:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Érem én utolsó, küzdöttél volt eszed arra hogy, ne kerülj olyan helyzetbe mint én vagy, embertársaim túlnyomó része. Én becsüllek komolyan, mert nem csináltál magadnak extra feladatot, csak tudod nem akarom példálózni, hogy számodra ismeretlen ez a helyzet, ismeretlen az az érzés amit sokan mások és persze én is most érzek. De pl.: nálunk aki ötösre csinál minden vizsgát/zh-t olyan nincs, de komolyan nincs.. Hegesztő mérnökit csinálom, és itt nem elég megtanulni, itt érteni kell minden részletet.. Mert ha nem tudod megbuksz, a hídnak állnia kell akkor is ha csak kettes lett valamelyik vizsgád, nem fér bele hiba.. mentős/orvosos téma is ilyen, csak az megint más tészta. De visszatérve a hibáiból tanul a legtöbbet az ember, és pont "mi" vagyunk olyanok: vagy elbukunk örökre, vagy lesz belőlünk "valaki" aki sikeres az életben. És rossz döntések, események láncolata vezet oda hogy, pellengére állítja magát az embert, nem a tudását vagy a magolási képességét... hanem adott pillanatban adott helyen megfeleljünk magunknak... még a legkritikusabb időkben is helytálljunk... és aki mindég mindent 5-re csinál, az pont ezt hagyja ki.
2010. okt. 18. 18:17
 10/10 A kérdező kommentje:

A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:51.

neki ment az előző

2010. okt. 18. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!