Mit csináltok ebben a helyzetben?
Ha pl. a gyermeketek már otthon evett csokit, ropit...és elmentek a nagymamához és ő is ad neki túró rudit, joghurtot, kinder csokit(több édességet), akkor mit mondtok a gyermeketeknek, hogy ne egye meg, mert holnap is van nap címszóval vagy megeheted, ezáltal megengeditek neki?
A családomban "ellentét" van. Az egyik nővérem beosztja az édességet, nem engedi, hogy sokat nasizzon: pl. ha csokit evett meg mondjuk kekszet, akkor már este nincs tejbegríz és műzli. A másik családtagomnál meg pont az ellenkezőjét látom: a gyermek napjában többször eszik csokit, kekszet, nyalókát, jégkrémet és neki nincs "nem".
Gondolom, ez a kérdés is megosztó lesz, de azért kíváncsi vagyok minden válaszra.
Egy 4 hónapos kisfiú anyukája
Ez az ő dolguk.
Hogy te mit csinálsz az meg te dolgod.
Én nem tiltom az édességet, nde ne is engedem, hogy nagyon sokat egyen.
Ez gyerekfüggő is szerintem. Pl:az én fiam elől nem kell semmit dugdosni, mert ha eszi is édességet nagyon kicsi mértékben a tömör csokit, meg ahogy bevesz ki is köpi. Az egy éves szülinapi tortát is csak túrta.
De a keresztfiam elől szabályosan el kell szúrni az édességet, mert ha nem azzal jól lakik.
Azért azt sem lehet hogy minden mennyiségben kapjon, ha már látnám, hogy ez a főtétel rovására megy megegyeznénk a holnapban:)
Én a nővéred módszerét pártolom, senkinek sem jó a rengeteg édesség. Bár én inkább adok neki tejbegrízt és müzlit, mint csokit és kekszet.
Tudom, kegyetlen vagyok, de én pl. nem veszek a gyerekeimnek édességet (csokit, cukrot stb.), rágcsálni ott a kölesgolyó, nagyon szeretik, néha kapnak egy-egy csoki/vaníliapudingot, és annyi.
A nagyszülők sem halmozzák el, mert tudják, hogy nem tolerálom.
Ami nem tiltólistás az a túró rudi és a kinder tejszelet, de ezt sem veszek nekik, mert úgyis kapnak eleget. És ezekkel is az a szabály, hogy csak ebéd után lehet, és ha nem esznek rendesen, akkor ebéd után sem.
Nekem bevált ez a következetes nevelés, az 5 éves nagyfiaim mindig engedélyt kérnek, hogy ehetnek-e egy rudit, és tudják, hogy ebéd előtt úgysem lehet.
Nálunk a nagyszülők "kiváltsága", hogy kényeztessék a gyereket.:)
Én nem tiltok semmit a gyerektől, de mértékletességre törekszem. A nagyszülők viszont minden édességet megvesznek a gyereknek, és persze lányom ezt nagyon is élvezi. A nagyszülőket pedig hiába kérjük, hogy fogják kicsit vissza magukat, valahogy nem megy nekik...De én belenyugodtam már ebbe, úgyhogy lányomnak élmény, ha elmegy a nagyszüleihez és jól becsokizhat. Otthon pedig tudja, hogy mértéket kell tartani. Nem hiszem, hogy ettől baja lesz.
első vagyok
Gyerekkoromban rengeteg édességet ettem, 2 terhsség után teljesen jók a fogaim, nem vagyok túlsúlyos..sorolhatnám
Kedves 12:28!
Egyértelműen NEM az én gyerekemre értettem! Azért azt gondolhatnád, hogy nem fogok egy 4 hónaposnak csokit vagy épp nyalókát adni!!!!!
Csak feltettem a kérdést, hogy ti hogy látjátok ezt a dolgot?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!