Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 18 évesen mennyire gyakori...

18 évesen mennyire gyakori öngyilkosság?

Figyelt kérdés
2023. szept. 28. 19:27
1 2 3 4 5
 11/44 NTBS ***** válasza:
83%
Ne legyél öngyilkos, inkább kezeltesd magad!
2023. okt. 21. 12:21
 12/44 Manócska1 ***** válasza:
83%
ne legyél öngyilkos,menj szakemberhez!
2023. okt. 21. 15:53
 13/44 anonim ***** válasza:

Ünnepeld azt, hogy felismerted a problémáid nagy részét, és kezdve azzal, hogy feltetted itt a kérdésed, még részletezted is azt, hogy szerinted mi vezetett oda. Ez kiváló kezdés egy terápiához, legyen az csak beszélgetős pszichoterápia, vagy akár gyógyszeres terápia is lehet pszichiáternél - mindkettő többet ér, mintha elvágnád az életet magadtól. Amikor az ember épp iszonyatosan mélyen van lelkileg és nem lát semmiféle kiutat, akkor gödörben érezheti magát, tudom, mert én is voltam ott, nem is egyszer, ám rengeteg eszközt tanultam meg nem is csak kiszállni onnan, hanem egyszerűen csak más nézőpontból látni, pl. egy gödör lehet egy útelágazás is, csak épp nem vesszük észre, hogy van más út is, vagy gödör helyett egy hatalmas kő, szikla állja útját a napfénynek, esetleg ki is lehet kerülni, vagy tán könnyebb átugrani, ha már lerombolni nem lehet, hogy képletesen fejezzen ki magam. Én 14 évesen öltem meg magam majdnem, és azóta is többször nagyon majdnem és már negyven is elmúltam, ám voltam több terápián is, mindig is csak beszélgetősön, és elköteleződtem az élet mellett, illetve egyrészt megértettem nem csak azt, hogy mik okozzák a rossz érzéseim, hanem azt is, hogy ezeknek nem feltételnül kell hatnia rám, és én pl. annyira szeretem azt, amit szeretek, hogy azokat nem veszíteném el az életem elvesztésével is.

Mindig van kiút, csak tudj segítséget kérni!!!

A háziorvosod is segíthet, nem csak pénz kérdés minden!

2023. okt. 24. 07:09
 14/44 Manócska1 ***** válasza:
igen,bátran kérj segítséget!
2023. okt. 24. 16:31
 15/44 A kérdező kommentje:
Nekem az egyetlen peoblémám hogy túlságosan alacsony vagy simán átlagos az iq-m, ha legalább 120+ lenne akkor már rég nem élnék mint egy retardált, de mivel átlagosnak születtem így nincs értelme segitséget kérnem, mert számomra az "EQ" nem volt soha prioritás.
2023. okt. 24. 23:08
 16/44 Manócska1 ***** válasza:
51%
14/es vagyok,kérdező ne haragudj meg de ez butaság. én nagyon beteg voltam,ha érdekel priviben megírom. sem beszélni sem mozogni nem tudtam. az orvosok sem adtak túl sok esélyt hogy jobban leszek. de egy kezelés megmentett és nem érdekel mennyi az iQ -m ez a legkisebb bajom hidd el. örülök hogy betegesen továbbra is bár,de élek...
2023. okt. 25. 18:18
 17/44 anonim ***** válasza:

Ezen kívül pedig, nem teljesen korrekt az a feltételezésed sem, hogy azt gondolod, hogy aki okos, az élvezi az életet. Én nagyon örülök annak, hogy már itt is lelki egészség néven van feltüntetve a kategória, mert így jól mutatja, hogy a lelki, érzelmi állapot tényleg olyan, mint bármilyen más betegség, nem válogat intelligencia szerint emberek között, és aki okos, intelligens, mondjuk nálad jobban, az szerinted kevésbé szenved nálad, ha netán minden más mutatója ugyanaz, mint neked? Ebben tévedsz, sőt, talán még nálad is jobban szenved, pont azért, mert ő viszont el is várja magától azt, hogy megoldást találjon a problémáira, de nem tud, mert a mentális betegség nem egy ruha, amit le lehet vetkőzni egyedül. Szerintem. Egy átlagos IQ-jú. Vagy nem tudom, mert vagy húsz éve nem csináltam már IQ-tesztet, és nem is tartom fontosnak.

Menj szakemberhez!

2023. okt. 26. 06:58
 18/44 Manócska1 ***** válasza:
kérdező,hogy vagy? 14-es és 16/os vagyok
2023. okt. 27. 17:57
 19/44 anonim ***** válasza:
66%
A KSH biztos megmondja.
2023. okt. 28. 21:18
 20/44 A kérdező kommentje:
16-os, nekem az egyetlen problémám az hogy nincsennek átlagon felüli kognitiv képességeim, sőt attóol félek hogy még átlagon aluli vagyok, ezzel arra akarok kilyukadni hogy nem vágyom egy normális embernek való életre, egyrészt pszichikailag annyira tönkre vagyok mára menve, hogy egy egész életbe kerülne mig képes lennék valamennyire türhető álapotba gyógyulnom, másrészt én nem vágyom eggyátalán az emberek társaságára, eaz eddigi tapasztalataim lévén rengeteg csalódásban volt részem, nem volt még egy igaz barátom se, jelenleg teljesen elvagyok izolálódva az emberektől, senkivel se alakitok ki mégcsak haveri kapcsolatot se , elegem van az emberekből, viszont félek ennyi IQval és önfegyelemre semmire se fogok menni, hiába is értem el eddigi életem során többet mint egy áltagos ember szerintem csupán a szerencsésnek köszönhetem mindezt, mára már még az ágyból se vagyok képes kikelni, hétről hétre csak kezdem feladni az életet
2023. okt. 29. 19:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!