Gyakori, ha valaki öngyilkosságban is gondolkozik, de le tudja beszélni magát róla?
Egyáltalán nem biztos, hogy depressziós az, aki öngyilkosságon gondolkozik, az öngyilkosságnak rengeteg oka lehet és abból csak egy a depresszió.
Az, hogy le tudja beszélni-e magát, az az októl függ. A depressziós embernek az agyában van probléma, tehát orvosi segítség nélkül nagyon nagyon nehéz a gyógyulás.
Egyébként hála Istennek elég gyakran le tudják beszélni magukat, mivel azoknak az embereknek, akiknek eszébe jut az öngyilkosság, csak igen kis része lesz tényleg öngyilkos... de ez nem azt jelenti, hogy ha ilyen személy van a környezetedben, nem kellene odafigyelned rá.
én így vagyok, néha elkap a depresszió, és az öngyilkos hajlam is, de aztán sikerül magamat lebeszélni, egyenlőre.
eddig senki sem tud róla, és nem is látszik rajtam, h arra készülök.
20:40 ne terjeszd itt a baromságaidat légy szíves!
Az öngyilkosok 95%-ánál van az öngyilkosság előtt valamilyen formában "cry for help" azaz segítségkérés. Csak erre a barom mentalitás miatt, amit te is leírsz, nem figyelnek oda! Igen is nagyon fontos és oda kell figyelni rá!
És azt is elmondanám, hogy a sikeres öngyilkosságot végrehajtók 2/3-ának volt már előtte sikertelen kísérlete! Tehát az, hogy sikertelen kísérlete volt, az egyáltalán nem bizonyítja azt, hogy nem akar meghalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!