Elmennétek pszihologushoz, ha minden vágyatok az lenne, hogy legyen egy normális párod akire számithatsz? többi lent
Nyilván az fakad valamiből, ha állandóan szorongsz amikor párkapcsolatban vagy.
Példának okáért a féltékenység sem a másik emberről szól, sőt, mondhatjuk hogy a másik ember totál irreleváns. A féltékenység a féltékeny emberről szól. Ha valaki egészségtelen módon féltékeny, annak baromi sok oka lehet, akár gyerekkorból hozott trauma is, még az sem kell hozzá hogy esetleg valaha is megcsalják ahhoz, hogy kialakuljon a féltékenység.
Ne azért menj el pszichológushoz hogy a vágyaid kielégítsd, azért menj el hogy felderítsd ennek a hátterét és esetleg tudj rajta dolgozni.
Én nem ezért mennék el pszichológushoz, ennél komolyabb problémáim vannak, amik miatt mennem kéne.
De ha nem lennének, akkor igen, elmennék emiatt, amit kérdeztél.
Rám is rám férne, de nem hiszem hogy tudna segíteni rajtam. Nem is hiszek bennük.
Ha te hiszed hogy tud segíteni akkor menj el mindenféleképpen.
Engem pont a ptsd miatt nem fogadtak el a volt pasijaim. Elmondtam, megbeszéltük. Járok terápiára, mégis ha 'élőben' látják, akkor nem kell a gond... Hát ennyi! 36 évesen elfogadtam ezt. A külsőm kéne, de a belsőm nem.
Kérdező, ha úgy érzed hogy segíteni fog az öbismereti munka, akkor mindenképp kezdj bele egy pszichoterápiába. Segít jobban megérteni önmagad/viszonyulásod a párkapcsolatokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!