Mi a baj velem? Hogyan legyek normális? Pszihológus segíthet?
Olyan vagyok, mint egy darab fa. Alig nevetek valamin, nem örülök, nem érzek fájdalmat néha csak szomorúságot és csalódottságot. Rossz volt a gyerekkorom.
Van párom, de nem érzem ezt a " pillangók a gyomrombant" de tudom hogy szeretem. Sokat csalódtam az exekben és lehet ezt az érzést lelkileg kiölték belőlem.
Vettem házat, nem örültem, mert a fejemben, volt hogy ott a hitel,másnak nem kellett egy ingatlanért tenni semmit.
Vettem autót, nem örültem, mert másnak jobb, szebb, könnyebben lett.
A gyerekkori traumában jó, ha segít a pszichológus feldolgozni. Valószínű könnyebb lesz neked, amint sikerül magad mögött hagyni azt a terhet.
Az utolsó két mondatodat viszont magadnak kell a fejedben elrendezni. Sajnos nem mindenki indul ugyanattól a startvonaltól az életben, vannak, akiknek nem jut segítség, jó háttér. Ez az élet, sose lesz teljesen fair. Annyit tehetsz, hogy mindent kihozol magadból, és nem gondolsz ilyen butaságokra. Te magadnak teremtetted ezt meg, legyél rá büszke.
A gyerekkori traumák miatt jó ha mész pszichológushoz sokat segít és amit elértél arra légy büszke nem mindenkinek sikerül. De elküldöm neked az optimista hozzá állás 10 pontját remélem segít: Tíz pont az optimizmusról amit érdemes megfogadni!
1 Jó szokásokat fogok kialakítani és ezek rabja leszek!
2 Szívemben szeretettel köszöntöm a napot !
3 Rendületlenül kitartok míg a sikert el nem érem!
4 A természet legnagyobb csodája vagyok!
5 Ma úgy fogok élni ,mintha ez lenne az utolsó napom !
6 Ma úrrá leszek az érzelmeimen!
7 Nevetni fogok a világra
8 Ma megszázszorozom értékeimet
9 Most fogok cselekedni
10 imáimban útmutatást kérek
Antiszociális vagy szerintem (meg esetleg depressziós). Javulhat a dolog később. A probléma felismerése az első lépés a megoldáshoz.
Én erősen elgondolkodnék azon, hogy miért kellett párkapcsolat, minek vettem házat és autót. Ha tényleg súlyos lenne a helyzet, akkor ilyeneket nem csináltál volna, mert minek. Nyilván érzed, hogy ezekre szüksége van, ami nagyon jó, az már egy másik kérdés, hogy később ez semmilyen jó érzést nem okoz neked. Legyél következetes és örülj annak, hogy ezeket meg tudtad csinálni, ha már magának a szerzeménynek nem tudsz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!