Miért vagyok depressziós? Miért szeretnék újra fiatalabb lenni?
Furcsa ez az érzés, mert gyerekként felnőtt szerettem volna lenni, most meg fordítva. Gyerekként is több értelme volt az életemnek, mint most, akkor legalább eljártam iskolába, míg most nincs munkám. Bár gyerekként is voltak nehézségeim, pl. az iskolában ki voltam közösítve a csendességem miatt, de felnőttként meg küzdeni kell a munkáért.
Az a helyzet hogy bár hiába vagyok kedves, nyalizni úgy még sem tudok, ezért nem is érvényesülök sehol.
Sokkal jobb volt gyereknek lenni, csak játszani, felnőttként így 30 évesen meg már küzdenem kell az öregedés ellen. Belegondolok sokszor abba, hogy mennyivel jobbak voltak a 90-es, 2000-es, 2010-es évek. Bár igaz sokan fiatalabbnak gondolnak sokkal a koromnál, de attól még annyi éves vagyok amennyi. Most meg életunt vagyok, és semmi nem érdekel.
1. Azonnal keress munkát, már attól jobb lesz, hogy nem lesz időd folyamat agyalni. Ha dolgozol lesz pénzed és jobban élhetsz.
2. A nyalizás és kedvesség semmiben nem fog segíteni neked az életben!! Régen mindenkivel hihetetlen kedves voltam, mert azt gondoltam ha kedves és mézes mázas vagyok, akkor mások nem fognak bántani és ők is kedvesek lesznek velem...hatalmasat tévedtem!! Minél kedvesebb vagy, annál jobban taposnak, mert azt hiszik ez a gyengeség jele. Az emberek hálátlanok, a kedvességet kihasználják!
(Egy ideális világban szerintem is a kedvesség vinne előre, de nem ilyen világban élünk sajnos.)
3. Az emberek nagyrésze szívesen gondol vissza a felelősségektől mentes, játékos gyerekkorába, de örökre senki sem maradhat gyerek bármennyire is élvezte. Most 30 évesen más feladatod van, mint gyerekként/húszas éveidben, és ezeknek kell megfelelned. Már más idők vannak. Ne a múlton rágódj, hanem a jelenben tevékenykedj, megalapozva a jövődet. A múlt/régi idők csak elvont fogalmak, mindig csak a jelen van nekünk.
4. 30 évesen túl fiatal vagy, hogy az idő múlásán aggódj. Nem vagy öreg.
Remélem tudtam segíteni és hogy hamarosan rendeződnek a dolgaid.
U.i.: Van egy rossz hírem: minden elmúlik. Van egy jó hírem is: minden elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!