SOS,Kétségbe vagyok esve, mihez kezdjek most?
Sziasztok
Páromat ma benn tartották a pszichiátrián.
Igazából egy szakpszichológushoz volt időpontja, majd onnan már mondták is bent kell maradnia pár napig. Kezd elszakadni a valóságtól,ezt mondták. Lényeg hogy neki van egy állandó gyógyszere amit elfelejtett szedni, es mikor újra elkezdte szerintem már nem használt, olyan volt mint aki el van teljesen saját gondolataival, de ugyanúgy vezetett , ment ide oda ...
Egyből zártra vitték, amit nem is értek hiszen nem közveszélyes sem magára sem másra.
Kérdésem az lenne azokhoz akik már tapasztaltak ebben, meddig lesz a zartosztalyon? Mennyi idot lesz bennt kb? Tudom, ez sok mindentől függ, de ha nagyjából tudtok átlagot mondani annak nagyon örülnék! Kérlek az olyan válaszokat mellőzétek ,ami durva, így is lelkileg a padlón vagyok!
Köszönöm szépen
#1 köszönöm.
Neki nincsenek hallucinacio, viszont zart osztályon nem lehet nála semmi ,nem mehet ki,attól félek ebbe fog bekattani. Ő cigizik eléggé láncdohányos ugye ha a előjönnek az elvonási tünetek emiatt, nehogy baj legyen belőle vagy ágyhoz kötözzék esetleg ha bunkóbban szól... egyszerűen ki vagyok teljesen
Elvették tőle a telefonját , a laptopját tényleg semmi nem maradhat nála. Az ajtó belülről automatikusan zárodik, csak kívülről lehet kinyitni,így hogy menjen ki? Se egy nővér hívó semmi sincs. Én ezt azért drasztikusnak találom, főleg azért mert ő napi szinten mászkált ide oda , most meg hirtelen egy szobába van zárva ...
Nincsenek most szavaim, remélem ki fogja bírni
Minden pszichiátriai kezelés ilyen.
Az elektronikus eszközöket szándékosan veszik el, lassítják a mentális javulást (ez bizonyított).
Interaktív dolgokat fognak vele csinálni ezek helyett. Pl kirakós, puzzle, kreativitást igénylő játékokat.
#6 értem,köszi
De hát egy 34 éves embernek az miért jó ha leül kirakózni?🥲 nem fogyatékos,vagy valami.
Az jobb lenne ha festhetne pl, szeret rajzolni is...
Egyébként akik voltak már ilyen kezelésen, azoktól kérdezném, megváltozott a gondolkodásmódotok? Mármint jó értelemben, utána rájöttetek hogy amit addig csináltál az nem volt jó?
Csak szimpla kíváncsiság ,hogy mire számítsak
Azért mert az agyában a hormonok fel vannak borulva.
Ilyenkor extra érzékeny az ingerekre az agy, nehezen koncentrál.
Ezért veszik el az elektromos eszközöket, hogy kicsit lelassítsák és ne legyen hyperérzékeny. A kirakózás koncentrációt igényel. Kizárja a külső tényezőket, és fókuszál a kirakósra. Ez által nem arra gondol, mint egy szorongó beteg 0-24.
Sokszor szokták javasolni depressziós betegeknek, hogy kezdjenek értelmes hobbiba, mint az olvasás. Na az olvasás általában nem működik, mert a depressziós egyén koncentrációs zavarokkal küzd és nem tud 2 oldalnál többet elolvasni anélkül, hogy ne kezdene bele valami pótcselekvésbe: bekapcsolja a tvt, ránéz a facebookra 5 percet, feláll stb.
A puzzle egy példa volt, de jobban odaszögezi az embert az asztal mellé, mint egy könyv, főleg ha valaki utál olvasni is, vagy szövegértelmezési problémái vannak.
Ezt ki tudnám fejteni oldalakba, de remélem valamennyire sikerült átadni a lényeget.
A zárt osztálytól sok változást nem kell várni, egy olyan szintre próbálják az embert összerakni, hogy tudatosan szedje a gyógyszereit, ne legyenek negatív gondolatai.
Sajnos nem tudhatod, hogy mit mondott a pszichológusnak, lehet van valami negatív kényszergondolata, pl attól fél, hogy bántalmazza a családját, vagy önmagát. (ez most egy tipp volt, ne vedd sértésnek).
Ezt próbálják helyrehozni, hogy ilyen ne merüljön fel. Nem fog "normális" emberként funkcionálni pár hét után. Figyelik, hogy reagál-e a gyógyszerre, beállítják neki. Aztán ha kiengedik, onnan neki az lesz a fontos, hogy dolgozzon a problémáin és szedje a gyógyszereit. Teljes értékű ember nem lesz 1-2 hét pszichiátriai kezeléstől.
Köszönöm a válaszokat!
Valami tanács hogy ilyenkor milyen szavak segítenek neki? Mert tegnap nagyon maga alatt volt arra a pár percre,amig fenn volt,hajtogatta ő nem bírja ki ott.. megszakad a szívem is.
Egyébként ő is alszik szinte egésznap, nem tudom biztosan valami erős nyugtatót kap.
Próbálok én neki mondani olyanokat,hogy ki bírja legyen erős stb,de hogy igazán milyen szavak hatnának rá ebben a helyzetben fogalmam sincs 😞
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!