Folyamatos szédülés lehet szorongás, stressz miatt?
Tényleg szinte állandó. Munkahelyemen már annyira durva, hogy nem tudok két percet se egyhelyben állni, azt érzem, hogy borulok fel, imbolygok, a járásom bizonytalan, húz a fejem, főleg jobbra, nem is mindig tudok egyenesen menni, ha jaras kozben elforditom a fejem pl akkor nagyon rossz. Ha pl sorban kell állnom a boltban van, hogy le kell guggolnom, vagy nekitámaszkodnom valaminek. Nem forgó szédülés, inkább bizonytalan. Itthon jobban vagyok, itt nem okoz gondot, ha a ház egyik végéből el kell mennem a másikba, vagy állnom kell. De ha eszembejut ez az egész akkor itthon is elkezdődik. Munkhelyen már ülő helyzetben is. De ha pl itthon vagyok, vagy ha vezetek, ami ugye eltereli a figyelmem akkor nem. 2 honapja egy buli, ahol kicsit sokat ittam, es rosszul lettem es stroke tuneteim voltak (zsibbadt a fejem, szedultem, és voltak pillanatok amikor ugy ereztem, hogy nem tudok rendesen mozogni) es ott bebeszeltem, hogy tuti strokeot kaptam es azota erosodott ez, mert korabban is elofrodult, de most mar allando es tényleg nagyon durva. Vizsgalat eredmenyeim negativak, de pl az elso strokeot nem is mindig mutatja ki a CT szoval nem nyugodtam meg. Pszichesen lehetnek ennyire durva es valosnak tűnő tuneteim?
Azelott a buli elott is fennállt már ez, de csak idoszakosan és enyhébben most pedig mar nehez vele egyuttelni.
Egyébként pánikbeteg vagyok és nem vagyok szazas mentálisan, hypochonder vagyok, mindenen szorongok, de ilyen rosszul még sose éreztem magam.
25/L
A kilépés csak fobiakhoz és kerülő magatartast fog okozni.
El lehet jutni arra a szintre, hogy a fürdőig fél kimenni.
Pszichoterapeuta vagy kognitív terápiával foglalkozó szakembert keresnek. (Csak ezek nagyon drágák az a baj veluk)
Pszichoszomatikus tünet.
És annak ellenére, hogy kivizsgálták, hogy nincs szervi elvaltozasod nem csillapodott. Ennek a talaján szokott kialakulni az agorafobia.
Én sürgősen keresnék egy pszichológust.
Ha már ennyire súlyos a testi tünet akkor kár tovább habozni. Az más tészta, hogy én magánba mennék, szóval a pénzt rá kell szánni, fővárosban 20e Ft körül van most egy foglalkozás vidéki varosokbak picivel kevesebb. Szóval rá kell szánni.
5-10 alkalom után már jelentős vagy teljes javulás várható, persze ehhez neked is hinni kell benne és dolgozni majd magadon
Szia. Ugyanezzel küzdök most újra, 3-4 napja…
2,5 éve kezdődött minden. És időszakosan van ez a szédülés. Van hogy 1 hónapig jól vagyok, de van hogy 3-4 hétig is szédülök folyamat. Én szorongással és pánikkal küzdők valamint hipochondria. De nem vagyok hajlandó szedni gyógyszert,le szeretném küzdeni. Baba projekt okozta ezt az erős szorongást, a sok csalódás és gyász. De ez mellékes, régóta tart, már előtte is kezdődött. Nagyon nehezen élem meg a napjaim… szörnyen. Most 1 hónapja ezer millió problémám összejött, és mindig valamin idegeskedtem.. 2 hete hasmenés, azóta mindent is bebeszéltem magamnak.. most 3-4 napja a szokásos szédülés.. el se tudom mondani mennyire rossz. Pedig már ismerős lehetne, mert elég sokszor volt màr ilyen, mégis minden okes.
2 év alatt annyi, de annyi kivizsgàlásom volt, minden negatív. A folyamatos agyalás testi tüneteket hoz, nekem. Megértelek. Tiktokon most rátaláltam sok szorongásod videóra, szoktam nézni, és teljesen magamra ismertem.
Psichológusban nem hiszek sajnos:(
Sziasztok! Hogy vagytok! :)
Nagyjából május óta én is ilyen furcsa, imbolygó, bizonytalan érzéssel küzdök. Ilyenkor befeszul a nyakizmok, vallizmok, és bizsereg a fejem. Nem szédülök, nem forgó jellegű. Voltam április végén sürgősségin más miatt, valószínű az okozott bennem egy szorongást, na meg munkahely. Azóta megjártam a kardiológust, neurológust (aki élből Xanaxot írt fel és antidepiket, nem váltottam ki), koponya MR is volt, labor is... Minden negatív. A nyaki csigolyákkal, izmokkal, tartásommal van gond, mennem kell neurológushoz.
Egy hónapja komolyan elkezdtem szorongani a munkahelyemen, ezért felmondtam (ez már évek óta lappangott bennem). Nem is imbolyogtam, meg szedelegtem, amíg ki nem derült hogy 45 nap a felmondási időm :D azóta hullámzó, de pl most is érzem. Néha olyan érzés, mintha szó szerint kihúznák alólam a talajt.
Sziasztom. Én tegnap óta rosszul… nem értem miért lesz hirtelen ilyen erős.. van mikor napokig tök jól elvagyok, aztán utána napokig nagyon rosszul. Ha lekötöm a figyelmem tuti nincs ez.
De szörnyen szédülök :( egyszerűen mit tegyek már? És màr éjjel is arra keltem, hogy szédülök… és még jobban megijedek.. reggel jobb volt. De ahogy menni kell munkába és rendesen félek és ezen jár az agyam, mikor lesz újra… előjön.
9#-es, pontosan mit érzel, amikor úgy érzed szédülsz?
Írd le hogyan kezdődik, mi történik közben, mennyi ideig tart. Forgó jellegű szédülés? Vagy inkább imbolygás? Kiváltja valami?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!