Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon irigy és féltékeny...

Nagyon irigy és féltékeny vagyok. Ezen tud segíteni a pszichológus? Valaki ment már emiatt szakemberhez?

Figyelt kérdés
2023. jún. 29. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt tapasztalod, hogy már krónikus szinten vagy ilyen, akkor érdemes egy pszichológussal megbeszélni, mert lehet "komolyabb szövődménye" (pl. simán fajulhat ez aggresszióba). Igazából attól is függ, hogy kire vagy miért vagy irigy, valamint féltékény.
2023. jún. 29. 23:50
 2/6 A kérdező kommentje:

1.

Azt nem tudom krónikus e. Nem vagyok egy agresszív fajta, nem akartam eddig se bántani senkit. Mindig próbálok kedves lenni az emberekkel és segíteni nekik. Ha ilyet érzek csak elnyomom magamban és ugyan úgy viselkedek velük mintha nem lenne semmi.

2023. jún. 29. 23:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Örömmel hallom, hogy nem vagy agresszív. Viszont az se jó, ha elnyomod az érzéseidet. Természetesen nem azt mondom, hogy menj oda valakihez és mondd neki, hogy "Hallod rohadtul irigyellek" vagy ilyesmi, de ha többször is előfordul ilyen, akkor is érdemes valakivel megbeszélni. Ha úgy érzed, nem állandó jelleggel van ilyen, akkor elég, ha megbeszéled egy barátoddal, családtaggal, stb. Ha társul ezek mellé idegesség vagy akármi, akkor javasolt egy szakembert felkeresni.
2023. jún. 29. 23:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én krónikus féltékenység miatt mentem pszichológushoz, már annyira szenvedtem saját magam miatt.

Segített valamennyit, de igazából az segített, hogy anya lettem, és teljesen máshová kerültek az életem súlypontjai.

Azóta rájöttem, hogy értékes ember vagyok én is, nem vagyok kevesebb másoknál, bár lehet nem vagyok olyan szép vagy tehetséges, de nem ez számít már. És már másokra sem vagyok irigy, látom mögöttük is az embert, talán pont olyan önbizalomhiányosak mint én, vagy más területen ők is szenvednek. Őszintén örülök mások sikereinek már, max annyi hogy sóhajtok hogy bárcsak nekem is ilyen szép hajam lenne, de már őszintén meg tudom csodálni ha ilyet látok, és nem mardos vm szörnyű kín belülről.

És arra is rájöttem, hogy nem ok nélkül voltam féltékeny a párkapcsolataimban...csak én mindig mindenért magamat okoltam.

2023. jún. 30. 13:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Mindenféleképpen érdemes kipróbálnod egy pszichológust, valószínűleg kisebbrendűségi komplexusod van az alacsony önismeretből adódóan- ebben tud neked segíteni, méghozzá úgy, hogy visszafejtitek, az életed melyik részével nem vagy elégedett ill. megbeszélitek, hogy azzal, hogy nem a helyes önmegvalósítás útján haladsz (pl.szakmailag) mihez tudtok kezdeni az adott körülmények között. Ha önmagaddal jóban leszel és megtalálod a helyed a társadalomba, sokkal magabiztosabb is leszel és nem fog frusztrálni, hogy másoknak látszólag valamiből mindig jobb és több van, mint neked. Az állapotod valószínűleg nem kóros/ciki (akkor ugyanis nem aggodalmaskodnál és nem szégyellenéd (s fojtanád el) azokat az érzelmeket, amelyeket az írigykedés miatt érzel:)) Fel a fejjel és sok sikert!
2023. júl. 4. 05:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon jó, hogy felismerted a problémát és változtatni is akarsz rajta. Nem gondoltál arra, hogy az önbecsüléseddel lehet valami probléma azert érzel így. Esetleg magaddal nem vagy megelégedve?
ápr. 28. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!