Nagyon irigy és féltékeny vagyok. Ezen tud segíteni a pszichológus? Valaki ment már emiatt szakemberhez?
1.
Azt nem tudom krónikus e. Nem vagyok egy agresszív fajta, nem akartam eddig se bántani senkit. Mindig próbálok kedves lenni az emberekkel és segíteni nekik. Ha ilyet érzek csak elnyomom magamban és ugyan úgy viselkedek velük mintha nem lenne semmi.
Igen, én krónikus féltékenység miatt mentem pszichológushoz, már annyira szenvedtem saját magam miatt.
Segített valamennyit, de igazából az segített, hogy anya lettem, és teljesen máshová kerültek az életem súlypontjai.
Azóta rájöttem, hogy értékes ember vagyok én is, nem vagyok kevesebb másoknál, bár lehet nem vagyok olyan szép vagy tehetséges, de nem ez számít már. És már másokra sem vagyok irigy, látom mögöttük is az embert, talán pont olyan önbizalomhiányosak mint én, vagy más területen ők is szenvednek. Őszintén örülök mások sikereinek már, max annyi hogy sóhajtok hogy bárcsak nekem is ilyen szép hajam lenne, de már őszintén meg tudom csodálni ha ilyet látok, és nem mardos vm szörnyű kín belülről.
És arra is rájöttem, hogy nem ok nélkül voltam féltékeny a párkapcsolataimban...csak én mindig mindenért magamat okoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!