Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan szerezzek xanaxot/front...

Hogyan szerezzek xanaxot/frontint vagy bármilyen nyugtatót szorongásra?

Figyelt kérdés
Szociális fóbiába szenvedek és 19 éves vagyok. Nincs pénzem terápiára és ezért mennék kasszába dolgozni a nyáron, de ügye fóbia miatt hatalmas szorongás van bennem ez miatt, úgyhogy legalább az első pár napra kellene valamilyen segítség, ami ezesetben most a nyugtató lenne. A kérdésem, tehát hogy hova menjek feliratni és mit mondjak majd hogy felírják, illetve ennek milyen feltételei vannak?

2023. jún. 27. 22:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
54%

"...csak egy doboz kellene hogy az első napokban ne akadályozzon a szorongás, utána pedig már megszokom és anélkül is menni fog..."

Meg sem merem tippelni, hogy a függőségek hány %-a alakul ki így. Alighanem nagyon-nagyon magas. Mindenki azt hiszi, hogy "de ő márpedig nem...", és de.

2023. jún. 28. 15:30
 12/22 anonim ***** válasza:
60%
Szociális szorongással nem fogod megszokni a kasszát soha. Nekem a főnök kérte, hogy kasszába is tanuljak be, de már az első 2 órában szorongtam, remegtem, pánikrohamot kaptam. Szóval erre nemet kellett mondanom. A nyugtató ezen nem segít, el kell kerülni az ilyen helyzeteket, mert itt nem idegességről van szó, hanem maga a feladat (kasszázás) folyamatos szorongást generál. Nem szabad vállalni szociális fóbiával
2023. jún. 28. 21:18
 13/22 anonim ***** válasza:
77%
12: Ez nem feltétlen igaz mindenkire. Volt egy munkám, ahol az első napokban derül ki, hogy időként a kasszázásba, ügyfél kiszolgálásba is be kell segíteni és telefonon is beszélni kell az ügyfelekkel, ami nekem a halálom. Enyhén szólva sokkot kaptam, de próbáltam nem kimutatni. Az elején a torkomban dobogott a szívem és beszélni alig tudtam, nem volt könnyű, aztán egész hamar belerázódtam és mai napig hálás vagyok azért a munkáért, mert egy nagy gátat szakított át bennem.
2023. jún. 29. 11:06
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek. Nekem is szociális fóbiám van. Dolgoztam már kis élelmiszerboltan kasszában és vendéglátóhelyen is. Szerintem is érdemes megnézni hogy hol a határ amit még bírsz. Nekem segített.

Vannak dolgok amiket be lehet vetni mint ahigy fennt írtam. Ne nézd a sort csak az előtted álló embert. Amúgyis mivel pénzel fogsz dolgozni nem jó ha elterelik a figyelmedet, szóval saját magadnak se tereld el. Próbálj minden mást kizárni. Vehetsz mély levegőt néha, legnyugtat. Érdemes lenne dolgozni az önbizalmodon, úgy vettem észre magamon hogy ahogy nő az önbizalmam annál kisebb a fóbiám.

2023. jún. 29. 15:12
 15/22 A kérdező kommentje:
14 es és 13 as teljesen egyetértek, párszor már én is belementem olyan szitukba amitől nagyon szorongtam és utána szinte új ember lettem és mintha megszünt volna a fóbiám, csak ügye az a szorongás ami ezt megelőzi az borzalmas és nehéz felülkerekedni rajta. Nem akarom úgy leélni az életemet, hogy kerülök minden emberi kontaktust, mert az nem is lenne élet.
2023. jún. 29. 16:44
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

"Szociális szorongással nem fogod megszokni a kasszát soha."

Nekem is szociális szorongásom van. A helyzet az, hogyha valaki a szorongása/fóbiája miatt elkerüli a helyzeteket, azzal még többet árt saját magának hosszútávon. Rengetegszer tapasztaltam ezt. A legnagyobb probléma nálunk az önbizalomhiány. Nyilván az első néhány nap nehéz, utána viszont fokozatosan enyhül a feszültség, mert rájövünk, hogy meg tudjuk csinálni.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, bexanaxolva ne menj kasszába... Helyette próbálj meg légzőgyakorlatokat (pl. wim hof módszer), esetleg irányított meditációt munka előtt.Ha valamit szedni akarsz, akkor inkább a Valeriana Max-ot próbáld ki.

2023. júl. 1. 12:18
 17/22 anonim ***** válasza:
35%

Gyógynövényes cuccokkal próbálkoztál már, amik csökkentik a szorongást? Pl. golgotavirág (passiflora incarnata) vagy citromfű (nem teában, hanem kapszulában), macskagyökér (pl. Nervenpflege tabletta, ez csak gyógynövényekből áll, dm-ben, rossman-ban kapható), rózsagyökér (rhodiola rosea), vagy a levendulaolaj tartalmú lavekan, ami szintén nyugtat, de nem álmosít napközben sem. Én általános szorongással élek, illetve pánikbeteg is vagyok, nekem a golgotavirág sokat segített, illetve a rózsagyökér is, előttük meg stresszesebb napokon úgy indultam munkába, hogy bevettem 3 Nervenpflege tablettát, ez sem tompít, teljesen normalisan dolgoztam, csak nem kaptam fel a vizet, jlletve nem kezdtem el extrém módon szorongani, remegni, stb. Szerintem a xanax előtt érdemes ezekkel próbálkozni, mert ha valamelyik beválik, nem kell benzodiazepinen élned, még ha csak 1 hónapra tervezted is.

[link]

[link]

Egyébként több fenti növénynek is pont a benzodiazepin receptorokra van hatása, a kutatások szerint pl. a golgotavirág egyik hatóanyagának, vagy a levendulában lévő linalool-nak is: [link]

[link]

[link]

Érdemes lenne megtanulnod az autogén tréninget is, amivel megnyugtathatod magad stresszhelyzetben.

Szurkolok, hogy sikerüljön helytállnod a munkában, sok sikert!

2023. júl. 3. 11:52
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbálok akkor valamilyen növényi eredetű nyugtatót.
2023. júl. 5. 19:02
 19/22 anonim ***** válasza:
2023. júl. 8. 10:46
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Én már próbáltam sokfajta gyógynövényes nyugtatót, nagy dózisban is, de az égvilágon semmi hatása nem volt egyiknek sem.

Én megértem a problémádat. A frontin/xanax tényleg gyors segítség, de ha kiváltasz egy dobozzal, akkor mindig lesz egy indok, hogy hozzányúlj és sajnos könnyen rá lehet kattanni. Nem érdemes játszani vele.

2023. júl. 9. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!