Metoprolol vagy Propanolol szorongasra? (beta-blokkolok)
Pszichiaterem nyomja hogy vegyek be metoprololt ha palpitaciot erzek szorongastol, mert szoktam - ezt sok szorongo erzi, ilyen az amikor ugy erzed kihagy egy utest a szived.
En oszinten kertem metoprolol helyett propanololt, mert a metoprolol alig hatott. Meg mindig ereztem a palpitaciokat.
Most mar semmit nem erzek ilyet, hihetetlen.
Annyi a kulonbseg, hogy a metoprolol szelektiven hat, a propanolol meg nem szelektiven.
Es maga a sima tabletta (nem a retard, elnyujtott hatasu) kb 12 oran at tartja a hatasat, a metoprololnal nem ezt tapasztaltam.
De lehet gyarto/forgalmazo fuggo.
Ajanlom mindenkinek a valtast ha meg nem szedi.
metoprolol velemenyek: [link]
propanolol velemenyek: [link]
Az, hogy neked ez a jó nem jelenti, hogy másnak is. Nagyon sok béta blokkoló van.
Viszont ha rászoksz úgy, hogy egészséges a szíved akkor kb életed végéig veled marad. Olvass a hosszú távú elettani hatásairól
Ha valakinek stressztől fáj a feje, nem az a megoldás hogy élete végéig fejfajascsillapitot szed rá.
1
Én csak mások véleményét kérdeztem szavazással, hogy melyik opció jobb szerintük.
Nem azt állítottam, hogy csak ez jó, amire az a válasz illene, hogy "Az, hogy neked ez a jó nem jelenti, hogy másnak is".
"Viszont ha rászoksz úgy, hogy egészséges a szíved akkor kb életed végéig veled marad. Olvass a hosszú távú elettani hatásairól"
Ezt szerintem hanyagold ezt a gondolatot.
"Ha valakinek stressztől fáj a feje, nem az a megoldás hogy élete végéig fejfajascsillapitot szed rá"
Neurológus és egyben pszichiáter főorvos írta fel Xanax meg ilyenek helyett.
Szerintem ő jobban tudja mint te.
Akkor olvasd el a gyógyszer hivatalos tajekoztatojat, abban is benne van.
Ha abban van leirva és annak se hiszed el, akkor téged tényleg nem lehet meggyozni
És egyébként magas vérnyomásom van, magas pulzusom, szorongás miatt.
Szóval már a kondíciómat is tudod...
5
Milyen hivatalos tájékoztató?
Alaptalan baromságokat beszélsz ember... a betegtájékoztatóra még a hirtelen halált is ráírják majdnem minden gyógyszerre.
Most meg már gyógyszerfüggő vagyok.
Ez kész. Szívgyógyszer vérnyomásra és pulzusra "gyógyszerfüggő". Eszednél se vagy.
Te már mielőtt én írtam rögtön állítottad, hogy nekem nincs szív problémám.
Persze, hogy leszavaztalak és szerintem a többiek is valamiért, vajon miért?
Előbb írtam, hogy szívproblémám is van és szorongásom.
Betegtájékoztatóban ott van a HUMA-pronol-nál vagy OGYEI alkalmazási előírásban, hogy szorongásra is adható a propanolol pl.
A metoprololnál ha jól tudom valóban nem, abban igazat adok.
De neurológus-pszichiáter írta fel mindkettőt, csak előbb metoprololt szedtem, majd váltottam és sokkal nyugodtabb a szívem és a szorongásom is kisebb.
Menj és vitatkozz kardiológussal meg neurológus-pszichiáter főorvossal és háziorvossal aki belgyógyász is farmakodinamikáról, kezelési módszerekről és vedd elő nekik a betegtájékoztatódat
HUMA-pronol betegtájékoztató OGYEI-ről: Amibe még az is bele van írva idézem "Nem ismert (gyakoriság): pszichózis". Még azt is beleírják ami nem ismert gyakoriságú - lehet elő sem fordul.
Ennyit a betegtájékoztatódról.
Ne terjessz itt hülyeséget, hogy egy életre vele maradsz, istenem. Nézz utána a dolgoknak rendesen előbb, mielőtt fals infót terjesztesz.
A magas vérnyomás meg kihat kb. ha majdnem de minden szervre. A te "orvosi" foteltudásoddal mondd meg, melyik a jobb. Levinni a vérnyomást/pulzust, vagy hagyni magason őket.
Többet nem válaszolok neked, értelmetlen.
Jó egészséget.
Sajnalom, kicsit indulatos voltam. Elnézést kérek
Jobbulast kívánok én is, ne haragudj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!