Depresszioval, celtalansaggal erdemes pszihologushoz fordulni?
Még sosem jártam pszihologusnál, nem is tudom, hogy vegyem fel vele a kapcsolatot mit mondjak, miben tud segiteni, illetve erdemes-e ra áldozni a penzt.
Egyedül elek, a munkahelyemen kivül szinte csak boltba jarok. Csak 1-2 baratom van, akikkel legfökeppen online tartom a kapcsolatot. Nehany havonta talalkozunk egy delutanra.
A legutobbi pasim, aki elhitette szeret - mint kiderült, folyamatosan nözött mellettem is, többször megcsalt. Az önbizalmam a beka segge alatt van, ismerkedni sincs kedvem, bar mivel nem jarok sehova (...) az online tarskeresötöl meg kiraz a hideg...a ferfiaktol egy jo idöre elment a kedvem is.
Nincs motivaciom, hobbim, eletcelom.
Nekem szart sem ért. Pszichiáternél voltam, aki csak gyógyszerrel tömött, majd pszichológusnál is, aki semmi újat nem mondott azon kívül, amit magam is tudok. Kidobott pénz és idő.
Az segített valamit, hogy többet sétálok egyedül a szabadban. Olvasgatok, filmezek. Egészségesebben eszek. A legjobb orvosság egy simogatni való állat befogadása volt.
Nagyon lutri a jó pszichológus.
Néha sokat segít, ha kerek 1 órán át tudsz beszélni egy személyes ismerőssel és kiadod magadból a sok szart, és nem ítél el a szorongásos gondjaid miatt.
Én 6x voltam pszichológusnál, szerintem maga ő nem tett semmit hozzá a gyógyuláshoz, de az jót tett, hogy meghallgatott valaki.
Aztán le is léptem.
Amúgy 15-20 e ft körül van most egy foglalkozás, számomra ez kb a nem fér bele kategória havonta 1x se szint már. 3-4 éve olcsóbb volt mikor én jártam
7.
Pont ezert gondolom azt h lehet erdemesebb osszefogni es sorstarsak egymast hallgassak meg, az legalabb ingyen van. Sok pszichologus se segit tobbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!