Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akinek csak “sima” depressziój...

Akinek csak “sima” depressziója van, az miért mondja hogy rossz dolog? A pánikhoz, szorongáshoz képest semmi

Figyelt kérdés

Leírom a helyzetem

18 évesen érettségi után kezdődött el az az állapot hogy mindent kietlennek, kilátástalannak láttam

Ez naponta akar többször elhatalmasodott rajtam, ami végül akár földön fetrengős, önkivületi pánikrohamba fulladt.

Szavakkal nem leírható érzés

De közben azért tudtam dolgozni, fel tudtam kelni az ágyból, sőt pont hogy sikereket akartam elérni és ez motivált.

Így éltem 18 éves koromtól 26 éves koromig, nagyjából 1000x akartam öngyilkos lenni, egyszer fel is mentem a tizedik emeletre, meg le a metróba hogy kiugrom.

A covid alatt már nem tudtam aludni ezért frontin függő lettem.

Amióta szedem, mindent leszarok, egyetlen rohamom sem volt, alig eszem mert spórolnom kell, de nem érdekel

Egész nap csak a sötétben vagyok, előtte ha megláttam hogy vki sikeresebb a munkában mint én, vagy nyaral a maldivon akkor egyből jött a roham mert annyira féltékeny voltam

Mindennel jobban vágytam a pénzre például és hogy mutogathassam, most lexarom hogy nincs semmink és csak kenyeret meg tésztát tudok enni hónapok óta

Most látom hogy már mindeki utazik mert ugye már nincs vírus és abszolút hidegen hagy… szó szerint semmi nem érdekel, csak a sötét szoba és a telefonom

A pánikrohamos időszakhoz képest ez teljesen elviselhető, szinte már irigylem azt aki csak depressziós az életben.

Ez a különbség a szorongasos depresszió meg a sima depresszió között?

2023. jún. 25. 13:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
91%
Először is, ez nem egy verseny, hogy kinek a mentális betegsége rosszabb (és sokszor nem is lehet összehasonlítani). Attól, hogy létezik az ő betegségénél nehezebben kezelhető, még az is rossz dolog marad. Másrészt meg abból indulsz ki, hogy te hogyan élted meg a két dolgot, de ez nem jelenti, hogy másnak is ilyen. Voltam depressziós (nem saját diagnózis, jártam pszichológushoz) és nekem abszolút nem annyi volt, hogy mindent leszartam és a sötét szobában telefonoztam és nagyon kemény időszak volt számomra.
2023. jún. 25. 14:01
 2/22 anonim ***** válasza:
70%
🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
2023. jún. 25. 14:11
 3/22 anonim ***** válasza:
77%
Te beteg vagy. :D Ilyet összehasonlítani és lebecsülni valakinek a problémáját a sajátjához képest... és mindezt még nyíltan ki is írni... :D
2023. jún. 25. 14:47
 4/22 anonim ***** válasza:
49%
A depresszió tényleg jobb, mint az állandó szorongás és pánik. Nekem is volt. Viszont a depresszió hosszútávon teljesen ledózerolja a lelket.
2023. jún. 25. 18:04
 5/22 anonim ***** válasza:
77%
Ez nem verseny. Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Egészségtelen, káros érvelés az, hogy a te problémád nem fontos, mert másnak van nagyobb baja is.
2023. jún. 25. 19:14
 6/22 anonim ***** válasza:
63%
Így van, mindenki sepregessen a saját háza táján. A probléma az probléma.
2023. jún. 25. 21:21
 7/22 anonim ***** válasza:
87%

Mi a bajod egy kis “sima” szorongásos depresszióval?

Én nekem van x mentális problémám és ehhez képest semmi a tiéd.

Csak, hogy érzékeltessem mit írtál. Mert még mindig nem a legdurvább mentális kórkép a szorongásos depresszió, szóval akkor mondjam azt, hogy a te problémád az enyémhez képest semmi?

Nem, nem csinálunk ilyet, nem verseny.

2023. jún. 25. 21:43
 8/22 anonim ***** válasza:
81%

Leírtad a helyzeted - jó megfogalmazás. A TE helyzeted. Senki másét nem látod belülről, tehát nincs jogod igazából általánosítani. Azt elmondhatod, hogy te rosszabbnak érzed a pánikot és a szorongást, mint a depressziót, de megkérdezni, hogy mások miért mondják a saját állapotukat rossznak, csak mert szerinted nem az... Komolyan?

Ez kb. olyan, mintha azt firtatnád, hogy xy rákbetegek miért mondják, hogy nekik rossz, mikor a te másfajta betegséged sokkal rosszabb? Ez nem így működik.

2023. jún. 25. 21:43
 9/22 anonim ***** válasza:
61%

Van a kérdésedre egy jó példázatom:

Ha a világ összes embere egy hatalmas nagy körbe állna és ha mindenki kövekké, sziklákká vagy kavicsokká tudná alakítani az összes problémáját, ami van neki aszerint, hogy ki melyik baját mekkorának érzi és ezt mindenki kirakná maga elé, így pedig mindenki látná a másét is, mindenki a saját problémáit akarná visszakapni.

Örülök neki, hogy magadtól is leírtad, hogy mások boldogsága milyen féltékenységet ébreszt benned. Ez nem biztos, hogy mentális betegség miatt jelentkező féltékenység, hanem egyszerűen csak jellemhiba és téged jellemez.

Ahogy már előttem is írták: nem verseny.

Még egy fizikai sérülést is két különböző ember, még ha ugyanakkora erővel is kapja, akkor is valószínű, hogy a két ember különböző erővel élik meg, hát még a mentális betegségeket. Sajnállak.

2023. júl. 20. 19:20
 10/22 anonim ***** válasza:
22%
Én szerintem értem, mire gondolsz. Mindegyik szörnyű de a szorongás szerintem is elviselhetetlenebb.
2023. júl. 20. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!