Hogy működik a testképzavar? Hogy láthatja valaki magát másnak mint ahogy kinéz?
Ez nem teljesen az. A testképzavar általában önkárosító is, te pedig inkább csak megfelelőnek érzed magad a leírásod alapján. A család pedig sose objektíven ítéli meg a családtagokat.
Hány kiló vagy és hány centi?
Gondolom, teenager vagy. Azért megkérdezném: mennyi idős vagy, milyen magas és hány kg?
Számoltál már BMI-t?
Azt hiszem, ha komplexen válaszolnék a kérdésedre, az messzire vezetne...
hmm. amit tudok hogy ez csak sajat magara ervenyes altalaban.
sajnos etkezesi zavarom van. regebben durvabb volt mostmar vmivel jobb.
anno 165 cm 39 kg voltam - szoval igen. brutal vekony. szoszerint csunya szamok. ezt igy leirnom konnyu. Ha viszont mutatsz egy kepet nekem magamrol, nemlatom magam betegesen vekonynak. vekonynak latom magam igen, meg hogy itt ott lotyog valami de egyszeruen nem latom olyan durvanak.
Ha viszont a szamokat hallom, olvasom hany kg vagyok tenyleg gaznak tartom.
van egy baratnom aki sokat fogyott anno, kifejezetten csunyanak tartottam a gebe alakjat es mondtam is neki mennyivel csinibb volt nagyobb cicikkel.
fura hogy masnal az ember latja es sajat maganal nem.
most egyebkent 165 cm 49 kg vagyok. igy sajnos mar kovernek latom magam :8 vagyis ducinak.
Alaptétel, hogy az ember önmagát mindig másképpen látja, mint ahogyan a külvilág látja őt.
Az ember sokszor egy illuzióhoz hasonlitja önmagát. Főleg, ha maximalizmus, és telesítménykényszer is társul. Mindennek a gyermekkori családi életben van a gyökere, amit pszichologus, vagy pszichiáter segítségével lehet feltárni, és feloldani az eredeti konfliktust.
Az önismeret, helyes önértékelés elég nehéz feladat a modern időkben, de enélkül önbizalom sincs, es az emberek többsége ezekkel a problémákkal küzd.
Ha van lehetőséged, a családsegítőnél kérj ingyenes pszicholofiai megsegítést, mert a probléma nem csak a testsúlyodat érinti, hanem az élet összes területét a tanulástól kezdve a párkapcsolatig.
A normál testsúlyod akkor lesz meg, amikor az önértékelésed helyrebillent.
Jobbulást!
Amit a 3-as kérdezett, fontos lehet...
Mennyi idős vagy és mióta áll fenn ez a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!