Hívhatok 17 évesen magamra mentőt (ha nem otthon, hanem városban vagyok) olyan indokkal, hogy önveszélyesnek tartom magam?
Ha igen, mi fog történni, kb. mi a menete? (minden téren, akár hogy a mentők kiérkezése után mi történik is)
Nem tervezem megölni magam jelenleg, de az új gyógyszerem kezdeti mellékhatásai között az önsértő gondolatok/késztetések felerősödése is jelen van, ami nálam nagyon előjött - az eddigi legrosszabb visszaesésemben vagyok és bár a sebek "csak" irháig(?) mélyednek jelenleg, az elmúlt 5-6 napban folyamatosan visszaestem (2-3 hónap tisztaság után) és napról napra csak rosszabbodik. Nagyon nem bízom jelenleg magamban és kissé félek is.
Ezzel gyermekpszichiátriai osztályra kerülök? (csak hogy tudjam, mire készüljek)
Ha igen, lehetséges kérnem hogy már csak onnan szóljanak a szüleimnek hogy mi a helyzet? (önmagam nem merem nekik mondani, hogy önveszélyesnek érzem magam)
19:
Jókat hallottam róla ismerősi tapasztalatból. Helyileg én viszont ha úgy döntenek, a debreceni osztályra lennék beutalva (itt tudom, hogy van jelenleg is 17 éves)
#21:34
Azért mondtam, hogy átfogják adni az illetékes hatóságoknak az ügyet. Érted kihívhatod, de kifogják vizsgálni. Ha kihívod kimennek érted, aztán a pszichiátriára bevisznek. (ha szólsz, hogy veszélyes vagy még megvárják a rendőri kíséretet) Ott megvizsgál egy szakorvos. Aztán ügyek lesznek.
#21:39
Te ismered a kérdezőt? Vagy honnan tudod így irogatva, hogy beszámítható és állítottál fel látatlanban online diagnózis, hogy borderline? Ha pedig ismered akkor beszélj vele személyesen, hátha tudsz neki segíteni. És ne vezesd félre a mentőkkel kapcsolatban.
#22:12
Értem. Viszont azt írtad a #21:39-es kommentedben, hogy beszámítható, ergo tudatában van annak, hogy mit csinál. Tehát érdemes neki leírni, hogy mi fog történni, ha magára hívja a mentőt, nem pedig hazugságokkal próbálni megnyugtatni. Mert aztán meg tényleg megbüntetik a szüleit, hogy nem figyelnek oda kellő képp (esetleg el is veszik tőlük), aztán meg jön a pislogás, hogy mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!