Hívhatok 17 évesen magamra mentőt (ha nem otthon, hanem városban vagyok) olyan indokkal, hogy önveszélyesnek tartom magam?
Ha igen, mi fog történni, kb. mi a menete? (minden téren, akár hogy a mentők kiérkezése után mi történik is)
Nem tervezem megölni magam jelenleg, de az új gyógyszerem kezdeti mellékhatásai között az önsértő gondolatok/késztetések felerősödése is jelen van, ami nálam nagyon előjött - az eddigi legrosszabb visszaesésemben vagyok és bár a sebek "csak" irháig(?) mélyednek jelenleg, az elmúlt 5-6 napban folyamatosan visszaestem (2-3 hónap tisztaság után) és napról napra csak rosszabbodik. Nagyon nem bízom jelenleg magamban és kissé félek is.
Ezzel gyermekpszichiátriai osztályra kerülök? (csak hogy tudjam, mire készüljek)
Ha igen, lehetséges kérnem hogy már csak onnan szóljanak a szüleimnek hogy mi a helyzet? (önmagam nem merem nekik mondani, hogy önveszélyesnek érzem magam)
#8:
Írtam is neki, a napokban nyíltam meg neki arról, hogy ezzel egyáltalán van "történetem" és megértő volt, mondta hogy erről is beszélünk majd és mivel úgy komfortosabb nekem, először csak négyszemközt. Neki pénteken megírtam azt, amit itt is leírtam, viszont még nem érkezett válasz - gondoom a hétvégének is betudható.
2 ill. 10:
Köszönöm! Olyan esetben ha súlyosnak ítélnék meg, esetleg lehet tudnom mi történik? Mármint értesítenek-e bárit, ha pedig esetlegesen beutalnának azt is "intézik"?
Átfogják adni a rendőrségnek az ügyet, ők meg a gyermekvédelmi hatóságoknak. Szüleidet is megbüntetik meg téged is. A mentők nem erre vannak, hogy te a figyelmed felkeltsd. A valódi öngyilkossággal fenyegetőzőket (akik már ott állnak az ablakban 20 méter magasan) is a rendőrség kezeli. De utána kb lőttek a személyi szabadságodnak, kivizsgálnak, ha bebizonyosodik, hogy beszámíthatatlan vagy akkor kényszerzubbony, akkor életed végéig azt fogod csinálni amit a hatóságok mondanak neked + bezárnak, ha meg az bizonyosodik be, hogy épelméjű vagy akkor meg azért büntetnek meg mert fölöslegesen kihívtad a rendőröket. Döntsd el, hogy hiányzik-e ez neked.
Ha úgy érzed, hogy segítség kell, akkor menj el rendes pszichológushoz. Vagy keress fel egy lelki segély szolgálatot, de a mentőket ne hivogasd ki.
12:
Persze, ezzel tisztában vagyok, előbb-utóbb úgyis megtudnák, csak nehezemre esik én magam mondanom nekik (főleg szóban) így már csak az is könnyebb lenne, ha más értesítené őket.
Az OMSZ weboldaláról idézve:
"Milyen esetekben hívhatjuk a segélyhívót mentőellátás céljából?
(...)
- ha olyan magatartászavart észlelünk, mely során a beteg saját maga, vagy mások életét veszélyezteti."
szóval elméletileg csak nem nézhetnek hülyének, ha öngyilkossági gondolatokkal, önveszélyességgel keresem fel őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!