Viszem én valaha valamire?
Persze, hogy viszed de most van egy problémád. Megkell vizsgálnod önmagadban a probléma okát. Ahhoz, hogy lásd ne tekintsd problémának. Nem csak te érzel így, sokan vannak akik hasonló cipőben járnak. Ez egy emberi dolog.
Nem szívesen turkálok más fejében, megmondani sem szeretem, hogy A-t válassza vagy B-t, ezért inkább ezzel a tanáccsal látlak el. Ez a te utad önmagaddal, az életeddel. Ne aggódj, csak legyél őszinte és nyugodt önmagaddal.
én pl elvégeztem 4.5+2 év alatt egy mérnök szakot, egyetlen ok amiért csináltam az volt, h egyszerűen nem tudtam helyette mást elképzelni h mit csinálnék, és annyira féltem h inkább elvégeztem lol. Nem élveztem, és tudàst sem szedtem fel, a zh-k, vizskák, stb elvették minden időm/energiám.
Tudásommal nem vagyok elégedett, Viszont volt értelme elvégezni, mert ajtókat nyit, könnyen felvettek cégekhez, ahol igazán bele lehet mélyülni dolgokba, fejlődni. Motivációként mondom, hogy léteznek cégek, ahol jó dolgozni, jófej emberekkel motivált állapotban érdekes dolgokon. Én ezt 3 év alatt most a 3. cégnél találtam meg. Fontos h te tudd mit akarsz, és tudatosan olyan céget keress meg ahol ezek megvalósulhatnak. A negatív tapasztalatok is elképesztően hasznosak, mert ha váltasz , jobban tudod hogy mit is akarsz és mit nem.
Egyetemmel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy 3-4 éves alapszakot azért ki lehet bírni, elvégzed 25 évesen full jó utána még ráérsz 40 évig dolgozgatni. Viszont egyértelmű, hogy a papíron kívül egyre kevesebb értelme van az egyetemnek, mivel ha valami igazán érdekel , netről meg lehet tanulni majdnem mindent,programhasználatot is, chatgpt segít mindenben. Az biztos, hogy pl ha pl én most 6 év egyetem helyett 6 évig önfejlesztéssel töltöttem volna az időm, tudásilag magasabban lennék, csak papírom nem lenne róla. De lehet, diploma helyett hogy tudnék olyan referencia cuccokat bemutatni a cégnek h felvesznek azzal is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!