A szociális fóbiám miatt már nem bírok tovább így élni. Mit csináljak ?
Szia, nem tudom, hogy mennyire mondod ezt komolyan, de ilyen estben egy utata javaslok: beszélj egy pappal.
Hidd el, segíteni fog.
Van tb támogatott pszichológus is. Nem tudom mekkora a varolista, mert néhány fizetoshoz is kB esélytelen bekerulni. De még mindig jobb mint a semmi.
Ez a helyzet lehet, hogy megkeseriti az életedet, de kezelhető és nem ér annyit, hogy csak emiatt eldobd az életedet.
Új társaságban én se vagyok egyből oldott. A mostani munkahelyemen csak december óta vagyok és kb max 1-2 hónapja érzem magam otthonosan a tarsasagban. Korábban is kellett 3-4 hónap mire úgymond beilleszkedtem.
Van egyáltalán olyan helyzet ami komfortos számodra? Az ivaszatot és az otthoni magányt leszamitva.
Amit magadért első körben tudsz tenni, hogy felgöngyölöd a múltad. Mindig így volt vagy volt valami ami miatt elkezdtel szorongani tarsasagban? Minden társaság kivaltja ezt vagy csak néhány(pl az ügyintézés simábban megy mint munkahelyen lenni? Ha vannak barátaid velük is vagy csak idegenekkel?
A másik ami szerintem jót tesz a szorongás oldasanak az az, ha írsz egy listát, hogy mitől félsz. Legkönnyebb-legnehezebb skálán elrendezed és a könnyűekkel kezdve vegigmesz a listán. Persze csak akkor lephetsz szintet, ha az előző már nem vált ki őrületes szorongást benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!