Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek az segítene az...

Szerintetek az segítene az önbizalmamon, ha jelentkeznék a seregbe, mivel mostanában eléggé mélyen voltam, ezen kívül nem igazán találom a helyem sehol, szerintetek ott, sikerülhetne-e?

Figyelt kérdés
Mivel már 2 éve járok Egyetemre műszakira, de nem igazán találtam társaságot inkább, csak a régebbi ismerőseimmel tartom a kapcsolatot, és a mostani barátnőmmel. De ez a dolog nem elégít ki teljesen, és nincs is önbizalmam, aztán arra gondoltam, hogy ott esetleg ez a dolog fejlődhetne. Mit gondoltok erről?

2023. máj. 4. 14:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A katonai kiképzés úgy működik, hogy első körben "visszabontják" az újonc személyiségét; nem véletlen az a sok szívatás, kényelmetlenség, nehéz és megalázó helyzet, amivel a kopasz kénytelen szembesülni. Ezután következik a parancsot végrehajtani igyekvő, szakképzett és jó fizikumú katona létrehozása.

Én inkább valami olyan tevékenységgel próbálnék önbizalmat szerezni, ami sikerélményt ad már a kezdetektől, legyen az akár sport, hobbi, vagy szakmai siker. Ha elkezd veled ordítani éjjel 1-kor egy ember, mert nem öltöztél fel a riadókor 2 perc alatt, aztán lenyomat veled 50 fekvőtámaszt, majd ezt megismétlitek még háromszor az éjszaka... Hát nem biztos, hogy ez sokat segít az önbizalmon.

2023. máj. 4. 15:26
 2/13 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom nekem, lehet jót tenne, mert tanulásban, és semmiben nincs egy normális rendszerem.
2023. máj. 4. 15:35
 3/13 A kérdező kommentje:
De igazából, csak az önkéntes katonai szolgálatra gondoltam, mert a következő évet passziváltatom Egyetemen, és szeretném megtalálni önmagam, mert ebben a másfél évben több minden felborult nálam.
2023. máj. 4. 15:38
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha mentálisan nem vagy stabil, ne menj a seregbe.
2023. máj. 5. 13:55
 5/13 A kérdező kommentje:
De hogyhogy vagy miért?
2023. máj. 5. 13:56
 6/13 anonim ***** válasza:
Mert az egy elég kemény hely. Ha mentálisan instabil vagy, nem fogod bírni a kiképzést, csak még rosszabb állapotba kerülsz.
2023. máj. 5. 13:57
 7/13 A kérdező kommentje:
De az nem lehetséges, hogy pont a kiképzéssel motivációt szereznék, mert eddig minden számomra szenvedéses dolgot megcsináltam.
2023. máj. 5. 15:15
 8/13 anonim ***** válasza:
"eddig minden számomra szenvedéses dolgot megcsináltam." tehát még többet akarsz szenvedni, vagy mit vársz a seregtől? Vágysz a katonaéletre, akarsz ezzel valóban foglalkozni? Vagy minek mennél oda?
2023. máj. 5. 15:33
 9/13 A kérdező kommentje:
Hát főként motiváció gyűjtés céljából emellett jó lenne egy állandó társaság tagjának lenni, mert eddig folyamatosan csak csapódtam.
2023. máj. 5. 17:07
 10/13 anonim ***** válasza:
És mi van, ha nem jó a társaság. És mire akarsz motivációt gyűjteni? Nekem ez így elég zavaros. Szerintem akkor menj katonának, ha tetszik a katonaság és ezzel akarsz a jövőben foglalkozni. Szerintem a sereg nem önismereti tanfolyam, és nem tudhatod, hogy milyen emberekkel jössz ott össze.
2023. máj. 5. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!